Zaslal: po listopad 18 2024, 22:39 Předmět:
Další nalezenci
• rádio+kaz. Sony CF-150 (do stovky, resp. jako bonus k věži)
• kaz. Unitra MK125 (viz návrh výše)
• věž Watson 7300 (cena viz výše, nemá hrot, vyžadovala by servis, mě zaujala tunerem - číslicové ladění a LED indikace, jako u analogových sat.!)
• věž Sony LBT-N355 (jde zapnout, stav zesilovače jsem zatím nestihl zjistit, CD kolotoč vyhlíží nečistě, cca do tří stovek)
• "Portable music system" Sanyo C20 (když bude fungovat tuner+zes., tak 300Kč, vypadá na první pohled bytelně)
• zařízení Č. TELECOM FRITZ! POWERED (bonus k jinému stroji, co s tím dnes)...
• repro pár ARS 9204-10 (třeba za 350Kč)
• MICROCOM Phone Buddy (jako bonus k větší rybě, možná si jej ponechám je to nevšední stroj)
• Ampérmetr M190 (viz Microcom, chystá se někdo na výrobu měřáku pro startér?)
• Denon DCD-695 (musím vyzkoušet)
Podobného stylu, jako Watson 7300, je má odleželá garážová věž NEC, přímo volá po zkoumání (má kaput rameno gramofonu, ladění tuneru tradiční). Rád se jich zbavím kotětózním způsobem, teď už se k věcem tohoto typu nedostanu.
Zaslal: st listopad 20 2024, 16:27 Předmět:
• Panasonic SA-AK25 => funguje (přestože způsob ladění jsem kapánek nepochopil a než jsem navolil 89MHz (Rock rádio Písek), trvalo to déle
• Siemens R157 => číslicové řízení (tlačítka) reaguje, po stisku volume se rozsvítí tlačítková LED (totéž po volbě tuneru), ale koncový zes. ani nepípne
• Sony LBT-N355 => zřejmě něco s enkodérem, hraje stále stejně potichu, grafický "vějíř" reprezentující volume na displeji představuje prázdno, tunýr šlape
• "Portable music system" Sanyo C20 => tunýr šlape, ale ladění je poněkud vylágrovanější (optimálního naladění stanice se dosáhne po několikerém přejetí sem-tam přes místo, které odpovídá teoretické frekvenci vysílané stanice; opět využito "referenční" písecké Rock radio)
• NEC+WATSON 7300 (přenechám jako bonus k jiné věci)
Zaslal: st listopad 20 2024, 16:39 Předmět:
citace:
• 5..10ks kombo DVD player (recorder) + VHS (100Kč za kus - k opravě)
• do 50ks PC386/486 staré, bytelné koncepce, minivěž, plánováno na vytěžení do konstrukcí s osmibity (50Kč za kus)
Tohle nebude tak horké, anžto po převezení třech skříní do několik desítek metrů vzdálené bytovky jsem jak PC, tak AV přístroje, úspěšně přestěhoval. Do světa je budu vypouštět postupně a později (teď je prioritní něco jiného).
Ohledně PC - trošku jsem se spletl, většina těch letitě vyhlížejících nejsou 386/486, spíš Pentia/Pentia II z doby, kdy byly počítače ještě poměrně drahé a tak se často předpentiovské počítače přestavovaly na generačně novější. Musím je pořádně roztřídit a popsat štítky s konfigurací (což je úkol tak na jaro 2025).
Zaslal: čt listopad 21 2024, 18:52 Předmět:
Věž Panasonic SA-AK25 a 2ks repro ARS 9204-10 si dnes odpoledne odvezl Václav (dracekvo). Thomson DPL660HT převzali příbuzní, PIONEER VSX-921 je v rezervaci (ransom). Ostatní věže skončí po 1.1. 2025 v likvidaci. Totéž platí pro přehrávače DVD, pokud nejsou vzorně otestované (v seznamu se signaturou ✔). VCR zredukuju na deset a uskladním v naší bytovce. Kombo DVD+VHS, CD&DVD rekordéry uskladním téžžž. Pokud se při vyklízení objeví nějaká další repra, sepíšu značky, typy. V případě nezájmu budu nucen zlikvidovat i monitory 22" 16:10 (asi 3ks). Amstrad CTV 280N a TESLA TELEVISION TTVM856TS => to samé.
V nouzi poletí i bedna s telefony (sbíral jsem je pro experimenty s "bytovou telefonií" a předěláváním na "zvonky", bedna s radiobudíky (možnost využití řídícího IO v zapojení s ultra 7segmentovkami) a boxy DVB-T (měl to být zdroj součástek (v Digipalu je stab. 3,3V v TO220 atd.), resp. "levný amatérský monoskop" pro opravy CRTček.
Zaslal: čt listopad 21 2024, 20:35 Předmět:
Kromě již dříve zmíněných kotoučů B700 na mě dnes za jedním kartónem vykoukl i jeden B400. Za stejných podmínek. Tohle už prostě nebude možné uskladnit.
Ohledně PC - trošku jsem se spletl, většina těch letitě vyhlížejících nejsou 386/486, spíš Pentia/Pentia II z doby, kdy byly počítače ještě poměrně drahé a tak se často předpentiovské počítače přestavovaly na generačně novější. Musím je pořádně roztřídit a popsat štítky s konfigurací (což je úkol tak na jaro 2025).
hlavně vypájé kadmiofky, esli eště v něčem jsou
jinak ty P4kový jsou eště docela nezajímavý, vono to příde že budou lidi skládat nostalgický sestavy na svůj pořádnej první herní komp s P4 3 GHz, ale až za pár let, do té doby to bude akorát zabírat místo (teda těch 10 % lepších desek, zbytek je dobrej tak do šrotu)
Zaslal: pá listopad 22 2024, 18:07 Předmět:
Vezmu si na posouzení PC této generace do bytu aspoň čtyři kusy a večer je v klidu a teple prověřím. Dnes bylo na Písecku tak nevlídno, že by ani zákonnou manželku ven nevyhnal.
Velké monitory prověřím na místě, neradno se s nimi tahat. Doufám, že pro ten účel najdu aspoň jeden notes, který nemá baterii kaput.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3
Strana 3 z 3
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.