Zaslal: st listopad 27 2024, 22:03 Předmět: PRCácký E27 vobjímky
Mě z tech sraček fakt jebne kokoti sem valí snad už jenom tendle hliněnej vodpad, nebo eště snad nekdo nabízí klasický keramický vobjímky s MOSAZNEJMA dutinkama a mosaznejma nebo měděnejma kontaktníma plechama? Zatim potkávám už jenom tendle šmejd jak ve světlech, tak u samostatně nakoupenejch vobjímek. Jeden z tech co to sem hrnou je sračkovej eleman, bůhví kdo další to pak bere vod nich.
Jako já vůbec žasnu, koho tadle sračka mohla napadnout, minimálně v každým desátým světle samozřejmě strženej závit když je to bláto, vobčas to celý rupne a už sem zažil při pokusu vo přeříznutí závitu že se celá ta dutina uvalila tvl pže samozřejmě je to s kontaktním plechem spojený zase jenom tenkostěnnou plechovou trubičkou.
Dneska definitivně dosloužila vobjímka bůhví jak stará, takže tendle vodpad je sem valenej už dlouhou dobu. Dutina pod fází se úplně rozsypala, paradoxně nulovej plech u zdravé dutiny byl tak ze třetiny vodhořelej. Je vůbec takovej hajzl v elektrotechnice povolenej???? Na kdejaký sběrny a jiný šíny hlína jako cajk, ale hnilíkový dráty pod 16 se vůbec nesmí používat. Tak mi řekněte, že jako není bláto zakázaný na takovýdle použití v zařízení, že jako malý dutiny a KONTAKTNÍ PLECHY, kam to má absolutně nepoužitelný mechanický, elektrický i CHEMICKÝ vlastnosti, pže hlína samozřejmě perfektně hoří tím líp, čím má větší povrch? Takže tenkej plíšek u jakýhokoli jiskření a výbojů normálně na férovku vodhořívá?!?
Já bych to shrnul: stále se dají koupit kvalitní věci, ale je jich čím dál méně a člověk musí být jak policajt, všechno kontrolovat, ověřovat a hlídat a mít k tomu příslušné znalosti.
No jo, no. Ale na druhou stranu: pořád ještě se máme velmi dobře (v porovnání s jinými místy na této planetě). _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Založen: Sep 28, 2013 Příspěvky: 917 Bydliště: Praha- východ
Zaslal: čt listopad 28 2024, 19:14 Předmět:
Pokud máte na mysli tento šmejd tak s ním mám také osobní nemilou zkušenost. Ve fabrice jsem jich od postavení haly (asi v roce 2012) vyměnil různě v umývárnách, WC, na chodbě a ve venkovním přístřešku už asi 9, z toho jednu již opakovaně.
Své taky dělají novodobé žárovky s hliníkovým závitovým kalíškem, který se deformuje a ztrácí kontakt.
A kombinace těchto dvou šmejdů je
ten každej velkáš mi vnucuje ten hnilíkovej shit, že to majou skladem, a velice nevochotně že se teda jako voptá vostatních značek, co majou v sortimentu, esli nááááhodou to nekdo nemá ze slušnýho matroše
Pokud máte na mysli tento šmejd tak s ním mám také osobní nemilou zkušenost. Ve fabrice jsem jich od postavení haly (asi v roce 2012) vyměnil různě v umývárnách, WC, na chodbě a ve venkovním přístřešku už asi 9, z toho jednu již opakovaně.
Své taky dělají novodobé žárovky s hliníkovým závitovým kalíškem, který se deformuje a ztrácí kontakt.
A kombinace těchto dvou šmejdů je
už se mi jednou zmuchlal kontakt a vymáčkl díru snad i do ocelovýho spodku, taky pak musela objímka pryč, ale todle na fotce vypadá eště docela ušlechtile, je to lesklý, to nebude hlína, ta je naprostý peklo; tu jednu vypálenou příště vemu a bliknu
Sandal napsal(a):
Kontakty v objímkách byly z fosforbronzu. Dneska z nějakého odpadu.
ten každej velkáč mi vnucuje ten hnilíkovej shit, že to majou skladem, a velice nevochotně že se teda jako voptá vostatních značek, co majou v sortimentu, esli nááááhodou to nekdo nemá ze slušnýho matroše
sem se přepsal, nakonec z toho vypadlo že mají zalistovaný 1335-607, na vobjednání, není to ani na centrále
dokonce podle fotky prej kanlux se tváří jak mosazná dutina a měděnej (nebo poměděnej) plech, schválně zavolám do vostrávy, ať se de nekdo do toho podívat, esli je to fakt mosaz! jenom necelejch 7 vočí bez fyjalovnýho kus, to je podezřelý; za ten elesráč chcou 24 vočí, víc jak třikrát tolik!!!!!! i desko jenom asi 10, divný, fakt divný
eště by měli místní chytráci vysvětlit, jak mám jako vovlinit, co kterej tupec narve do světla, dyž do něj ani nevidím, natož abych si mohl vybírat, skladem je typicky jedna varianta a zas přece jenom, dávat klidně vo kilo víc za totéž, akorát s lepčí vobjímkou, no…to už radši snad teda sehnat normální bělošský vobjímky zvlášť a vyměnit to v tom sráču
Já začínám mít dojem, že máš obě ruce pazgřivý, a že prostě neumíš zašroubovat žárovku a přidělat do svorky drát. Nepamatuju se, že by mi někdy v posledních letech aušusová patice vydoutnala nebo se rozpadla. Ať vypadala sebevojebanějc. Ani u svítidel za kilo.
To za to nesmíš rvát jako když šroubuješ kolejnice na pražce. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.