Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

PRCácký E27 vobjímky
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> "Čínský" a jiný šmejd
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Behemot
Pod dozorem moderátorů

PříspěvekZaslal: st listopad 27 2024, 22:03    Předmět: PRCácký E27 vobjímky Citovat

Mě z tech sraček fakt jebne Rolling Eyes kokoti sem valí snad už jenom tendle hliněnej vodpad, nebo eště snad nekdo nabízí klasický keramický vobjímky s MOSAZNEJMA dutinkama a mosaznejma nebo měděnejma kontaktníma plechama? Zatim potkávám už jenom tendle šmejd jak ve světlech, tak u samostatně nakoupenejch vobjímek. Jeden z tech co to sem hrnou je sračkovej eleman, bůhví kdo další to pak bere vod nich.

Jako já vůbec žasnu, koho tadle sračka mohla napadnout, minimálně v každým desátým světle samozřejmě strženej závit když je to bláto, vobčas to celý rupne a už sem zažil při pokusu vo přeříznutí závitu že se celá ta dutina uvalila tvl Rolling Eyes pže samozřejmě je to s kontaktním plechem spojený zase jenom tenkostěnnou plechovou trubičkou.

Dneska definitivně dosloužila vobjímka bůhví jak stará, takže tendle vodpad je sem valenej už dlouhou dobu. Dutina pod fází se úplně rozsypala, paradoxně nulovej plech u zdravé dutiny byl tak ze třetiny vodhořelej. Je vůbec takovej hajzl v elektrotechnice povolenej???? Na kdejaký sběrny a jiný šíny hlína jako cajk, ale hnilíkový dráty pod 16 se vůbec nesmí používat. Tak mi řekněte, že jako není bláto zakázaný na takovýdle použití v zařízení, že jako malý dutiny a KONTAKTNÍ PLECHY, kam to má absolutně nepoužitelný mechanický, elektrický i CHEMICKÝ vlastnosti, pže hlína samozřejmě perfektně hoří tím líp, čím má větší povrch? Takže tenkej plíšek u jakýhokoli jiskření a výbojů normálně na férovku vodhořívá?!?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
forbidden

PříspěvekZaslal: st listopad 27 2024, 23:11    Předmět: Citovat

Keramický určitě dělá SEZ. Co je uvnitř nevím. Mám tu jen starý kusy.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
jirka5

PříspěvekZaslal: st listopad 27 2024, 23:20    Předmět: Citovat

Klasické české objímky stále vyrábí firma Desko Desná a má je každý velkoobchod elektro:
https://www.desko.cz/vyroba-elektrokomponent/
Netřeba se rozčilovat nad čínským šmejdem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hill
Administrátor

PříspěvekZaslal: čt listopad 28 2024, 5:39    Předmět: Citovat

Souhlas, poctivé keramické objímky jsou na trhu stále, obvykle jsou vedené pod kódem 1332-xxx.
Sandal

PříspěvekZaslal: čt listopad 28 2024, 9:39    Předmět: Citovat

Kontakty v objímkách byly z fosforbronzu. Dneska z nějakého odpadu.
jezevec
Hlavní moderátor

PříspěvekZaslal: čt listopad 28 2024, 9:39    Předmět: Citovat

Takové věci se nekupují v super-hyper-shopu.
JirkaZ

PříspěvekZaslal: čt listopad 28 2024, 11:45    Předmět: Citovat

Já bych to shrnul: stále se dají koupit kvalitní věci, ale je jich čím dál méně a člověk musí být jak policajt, všechno kontrolovat, ověřovat a hlídat a mít k tomu příslušné znalosti.

No jo, no. Ale na druhou stranu: pořád ještě se máme velmi dobře (v porovnání s jinými místy na této planetě).

Ze dvou možností často volím tu třetí.
matahari

PříspěvekZaslal: čt listopad 28 2024, 12:16    Předmět: Citovat

Vždyť koupil to nejlevnější, aby tady měl o čem psát.

Zmínil eleman a Hill keramické objímky s číslem 1332-xxx, což normálně v tom elemanu mají

https://www.eshop.eleman.cz/objimka-keramicka-e27-typ-p-1-b-1332-407-zavesna
https://www.eshop.eleman.cz/objimka-keramicka-e27-typ-p-1-d-1332-837-svorcova

Samozřejmě tam mají i šmejdy za dvacku a čekají, jaký elektro-machr si je koupí.
kejki

PříspěvekZaslal: čt listopad 28 2024, 18:01    Předmět: Citovat

Do svítidel chce asi vestavnou s plíškem za 30,-
foxrider

PříspěvekZaslal: čt listopad 28 2024, 19:14    Předmět: Citovat

Pokud máte na mysli tento šmejd tak s ním mám také osobní nemilou zkušenost. Ve fabrice jsem jich od postavení haly (asi v roce 2012) vyměnil různě v umývárnách, WC, na chodbě a ve venkovním přístřešku už asi 9, z toho jednu již opakovaně.
Své taky dělají novodobé žárovky s hliníkovým závitovým kalíškem, který se deformuje a ztrácí kontakt.
A kombinace těchto dvou šmejdů je Na posrání

objímka E27.jpg
 Komentář:
 Velikost:  22.52 kB
 Zobrazeno:  8 krát

objímka E27.jpg

Behemot
Pod dozorem moderátorů

PříspěvekZaslal: pá listopad 29 2024, 1:40    Předmět: Citovat

jirka5 napsal(a):
Klasické české objímky stále vyrábí firma Desko Desná a má je každý velkoobchod elektro:

ten každej velkáš mi vnucuje ten hnilíkovej shit, že to majou skladem, a velice nevochotně že se teda jako voptá vostatních značek, co majou v sortimentu, esli nááááhodou to nekdo nemá ze slušnýho matroše

vůbec tam takovou značku nevidim Shocked
Behemot
Pod dozorem moderátorů

PříspěvekZaslal: pá listopad 29 2024, 1:58    Předmět: Citovat

foxrider napsal(a):
Pokud máte na mysli tento šmejd tak s ním mám také osobní nemilou zkušenost. Ve fabrice jsem jich od postavení haly (asi v roce 2012) vyměnil různě v umývárnách, WC, na chodbě a ve venkovním přístřešku už asi 9, z toho jednu již opakovaně.
Své taky dělají novodobé žárovky s hliníkovým závitovým kalíškem, který se deformuje a ztrácí kontakt.
A kombinace těchto dvou šmejdů je Na posrání

už se mi jednou zmuchlal kontakt a vymáčkl díru snad i do ocelovýho spodku, taky pak musela objímka pryč, ale todle na fotce vypadá eště docela ušlechtile, je to lesklý, to nebude hlína, ta je naprostý peklo; tu jednu vypálenou příště vemu a bliknu
Sandal napsal(a):
Kontakty v objímkách byly z fosforbronzu. Dneska z nějakého odpadu.

jó na ten sem zapomněl, to je taky cajk
jirka5 napsal(a):

ten každej velkáč mi vnucuje ten hnilíkovej shit, že to majou skladem, a velice nevochotně že se teda jako voptá vostatních značek, co majou v sortimentu, esli nááááhodou to nekdo nemá ze slušnýho matroše

sem se přepsal, nakonec z toho vypadlo že mají zalistovaný 1335-607, na vobjednání, není to ani na centrále

dokonce podle fotky prej kanlux se tváří jak mosazná dutina a měděnej (nebo poměděnej) plech, schválně zavolám do vostrávy, ať se de nekdo do toho podívat, esli je to fakt mosaz! jenom necelejch 7 vočí bez fyjalovnýho kus, to je podezřelý; za ten obrazek_cenzura elesráč chcou 24 vočí, víc jak třikrát tolik!!!!!! i desko jenom asi 10, divný, fakt divný

eště by měli místní chytráci vysvětlit, jak mám jako vovlinit, co kterej tupec narve do světla, dyž do něj ani nevidím, natož abych si mohl vybírat, skladem je typicky jedna varianta a zas přece jenom, dávat klidně vo kilo víc za totéž, akorát s lepčí vobjímkou, no…to už radši snad teda sehnat normální bělošský vobjímky zvlášť a vyměnit to v tom sráču Laughing
ransom

PříspěvekZaslal: pá listopad 29 2024, 8:05    Předmět: Citovat

Já začínám mít dojem, že máš obě ruce pazgřivý, a že prostě neumíš zašroubovat žárovku a přidělat do svorky drát. Nepamatuju se, že by mi někdy v posledních letech aušusová patice vydoutnala nebo se rozpadla. Ať vypadala sebevojebanějc. Ani u svítidel za kilo.
To za to nesmíš rvát jako když šroubuješ kolejnice na pražce.

matahari

PříspěvekZaslal: pá listopad 29 2024, 8:57    Předmět: Citovat

Konečně z něho vypadlo aspoň 1335-607, kterou v elemanu mají skladem (nyní 299 kusů)

https://www.eshop.eleman.cz/objimka-keramicka-e27-typ-p-4-cp-800-vestavna

Tak to se plácl přes kapsu a fňuká tady nad PRCácký šmejdem.
Behemot
Pod dozorem moderátorů

PříspěvekZaslal: pá listopad 29 2024, 12:19    Předmět: Citovat

proč mi furt vnucuješ elesráča tvl, seš obrazek_cenzuraí, nebo ano? a to vod přirození, nebo to přišlo až časem? Rolling Eyes
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> "Čínský" a jiný šmejd Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: