Zdravím, dostala se mi na stůl tv se závadou s kterou si již dále nevím rady.
Po zapnutí 13xblikne podsvit a až pak naskočí a běží. Našel jsem uloupnutý C8626 ....vyměněn ale bez výsledku. Při doteku pinzetou pinu 2. U8601 tv naskakuje bez problému. U8601 vyměněn...bez výsledku. Zkontrolovány všechny C a R kolem U8601 vše ok. Napájecí napětí HV - 389V Von-15V Led pásky(diody)svítí všechny. Nevím již na co se zaměřit aby tv startovala na první pokus.
Zaslal: so leden 07 2023, 10:21 Předmět:
Když se dotkneš toho pinu, tak to asi přizemníš a proto to spustíš, jo? Může být problém v tom optočlenu U8603, ale spíše v součástkách kolem něj, protože ten by se o to měl starat.
Zaslal: st leden 11 2023, 13:09 Předmět:
Takže jsi vyměnil, co se dá a nakonec jsi zjistil problém v součástkách kolem toho U8601 v C8626 a R8601. Já mám spíše dojem, že tam byl studeňák, protože zase tak závislé na té velikosti R by to nebylo pokud by neměl špatný kontakt. Nepoprčil jsi to při té výměně C8626, když jsi předtím vše měřil a bylo to ok?
Zaslal: st leden 11 2023, 13:18 Předmět:
Tieto meracie odpory to niekedy robia. Je to dost zakerne - bezny ohmmeter na to nestaci. Niekedy sa to po prespajkovani vrati na spravnu hodnotu - ale len docasne. Vymenit!
Zaslal: st leden 11 2023, 13:35 Předmět:
p32 napsal(a):
Takže jsi vyměnil, co se dá a nakonec jsi zjistil problém v součástkách kolem toho U8601 v C8626 a R8601. Já mám spíše dojem, že tam byl studeňák, protože zase tak závislé na té velikosti R by to nebylo pokud by neměl špatný kontakt. Nepoprčil jsi to při té výměně C8626, když jsi předtím vše měřil a bylo to ok?
měřil jsem ho ale povrchně, až na radu kamaráda jsem ho vyndal a změřil miliohmetrem. Místo 0.18ohm měl 0.36ohm. Studeňák tam opravdu nebyl. Musel dostat šupu protože ten C8626 byl odloupnutý. Myslím že bylo štěstí že to nevylítalo celý.
Zdravím,
Potřeboval bych poradit, jedná se o tento model tv, tak oživuji starší téma.
TV si prskla, nešel obraz, zvuk ano. Vyměněn rozpadlý C8626 47pF a R8601 , byl dál vadný R8605, ten jsem neměl - dána nějaká tep. pojistka na 100 oC. Fet a řídící obvod kupodivu přežil,TV naběhl, a normálně jede, ale při zapnutí několikrát po sobě nabíhá podsvit ( cca 13x), pak se chytí a jede. Když ho vypnu a zapnu už zahřátý, tak najede občas hned. Může mi někdo dát nějaký tip ? Vypadá to na stejný případ, jako píše rollnas, studeňák jsem zatím nenašel - zkusit to přefouknout okolo horkým vzduchem..? Nebo zkusit vyměnit řídící obvod, má mi dorazit po novém roce z Číny ?
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.