Řekni DukeNuke, on ti to poskládá, ale do 8 tisíc se asi nevleze. Nyní tam má komponenty za 10.759 Kč, k tomu si připočte 1.000 Kč za poskládání, 250 Kč za licenci Windows, 200 Kč za USB WiFi a je na 12.209 Kč. Hlavně s tím zdrojem Evolveo je na tom stejně blbě nebo ještě hůř jak ten Polák.
O sestavě lze diskutovat. Zbytečně nasazených 500W za evolveo bych vyměnil za kvalitnější 350tku.
Stolní PC nepatří na wifi, ale pokud bych to chtěl, přihodím usb kartu.
wokenní licenci v plný palbě by si nekoupil ani matahari.
Každopádně důkaz byl proveden a dál nemá smysl se s určitým typem člověka dohadovat.
Koupit to by mělo smysl za 9.999,-, pak by to byla výhodná cena.
Když budu obchodník a nabízet sestavu, tak ji nedávám jen v jednom kusu. A pokud komponenty objednám po stovce, mám úplně jinou cenu. Na sestavení mi stačí někdo se základním vzděláním, případně student na brigádu. A protože je to stejnej HW, tak nainstaluju jeden a ostatní naklonuju.
Dohadovat se s tebou nemíním, znovu opakuji, že důkaz byl proveden. Screen sestavy je o více než 2k levnější, než současná cena obchodníka. To, že ho odmítáš přijmout a vymýšlíš si další a další nesmysly je jen ukázka tvé "inteligence".
Pořád jsi ještě nenapsal, co to je ta doživotní licence windows.
To neumíš udělat screenshot? Trval by méně času, než ty litanie okolo.
dracekvo napsal(a):
...
3. Za stejný peníze jsem schopen složit PC ze značkových komponent, které nejsou zastaralé včetně toho litru za složení PC.
...
Ty vole, chápeš, že jsem to naklikal pokusně do konfigurátoru a pak vymazal. Fakt to tam kvůli tobě nebudu klikat znova.
Navíc dotaz zněl jestli koupit nebo nekoupit. A za mě nekoupit, protože je tam řada nezmámých.
A když už tu machruješ s tím, jestli jsem schopen po postavit z komponent z mironetu o pár stovek levněji, nebo dráž jak pšonek a chytáš se tu detailů.
Tak jeden základní detail ti unikl. A to že když to koupím od velké společnosti tady v čr, tak na to mám 2 roky záruku.
Chci vidět jak po roce budeš nahánět záruku u nějakého poláka z allegra.
Takže bych ten PC hodnotil jako věc na kterou je záruka 14 dní, tj. skoro žádná. A věc bez záruky má pro mě honotu 50-60% ceny nové věci.
Takže odpověď na původní dotaz. Ne nekupovat. Ani za těch 9900,- jak tu někdo navrhoval.
Já jsem si třeba koupil v polsku svářečku. Protože jí tam měli v akci a byla pomalu o 10 tis levnější jak tady v čr. Ale koupit PC kvůli nějaké ušetřené pětistovce z polska. V tom velký smysl nevidím.
Navíc jsem to kupoval od firmy. Ne od napůl anonymního obchodníka z allegra.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33071 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: pá listopad 29 2024, 17:04 Předmět:
A já přidám další slovo do pranice.
Za mne ROZHODNĚ NEKOUPIT.
Proč?
Protože je to použitá věc, jakou si je schopnej průměrně technicky znalej člověk sestavit sám doma, anebo má možnost říct jinýmu člověku aspoň o sestavení a oživení. Hotovou sestavu FABRICKÝHO původu jsem koupil jednou jedinkrát - a to když jsem si kupoval svůj první PC v životě, v březnu v roce 2007. Šlo o sestavu ACER, cena byla tehdá necelejch 20 000,-Kč - a když jsem zjistil, co o ní výrobce dává za info, co garantuje a co by například znamenalo chtít do takovýho PC doplnit jakejkoliv kousek hardwaru A NEPŘIJÍT O ZÁRUKU, celou "sestavu" jsem šel po několika dnech vrátit. Od tý doby jako desk-top UŽ NIKDY HOTOVOU SESTAVU, vždycky individuální výběr komponent a skládat/oživovat/instalovat sám, nebo s pomocí domluvený osoby/firmy.
Pro ilustraci - například grafická karta v tý sestavě byla popsaná jen jako "standard typu užnevímzhlavytočíslo", ale když člověk hledal na netu ovladače pro danou sestavu, zjistil, že dostupnejch je asi 7 nebo 8 verzí, lišících se právě konkrétním typem grafiky - kterej ale nikde uvedenej nebyl a a by ho člověk zjistil, musel by otevřít skříň, což by znamenalo porušení záruční nálepky na ní. Stejně tak libovolná doinstalace jakýkoliv další karty do slotu na mámoprkně - aby nedošlo k narušení záruky, musel by se celej komp odeslat do centrálního servisního střediska ACERu, kde by instalaci "odborně provedli za příslušnej servisní poplatek" ... Prostě hnus, velebnosti. Ne, nikdy víc. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Naposledy upravil EKKAR dne pá listopad 29 2024, 17:11, celkově upraveno 1 krát.
@dracekvo: V pořádku, neumíš svá slova podložit screenshotem.
Zbytek jsou pro mě jen litanie, u kterých nechápu, kdes viděl, že bych já někde doporučoval tento PC z Polska s polskými Windows (raději doplním, že by šly překlopit do češtiny).
Ani jsem tady nevykřikoval, že bych poskládal levnější, lepší nebo kdoví jaký. Mnou uvedený PC nic z toho nesplňoval. Jen jsem napsal, že Polák všechny komponenty přiznal, což neumí ani zmíněný Mironet.
Zaslal: pá listopad 29 2024, 17:15 Předmět:
matahari napsal(a):
...
Tady je ten použitý PC (Nowość! je v polštině použitý)
...
To si jen děláš z lidí prdel nebo jseš fakt tak mentálně retardovanej? _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Nechte firmy rozumně vydělat. Jestli to PC prodává pod 12tis., tak na tom má s bídou pár stovek a vy tady z toho děláte tragédii. Stačí se podívat po českých eshopech a ty jsou na tom daleko hůř.
Poláci mají dobré ceny, protože mají daleko větší trh. Kolega přes Allegro bral minulý týden gumy na auto a vyšly ho o 2 tisíce levněji než u nás a GLS mu je dovezlo až domů.
Zaslal: pá listopad 29 2024, 17:58 Předmět:
Jenomže to PC neprodává výrobní firma, ale jako použitý ho prodává jedinec. Výrobní/produkční firma nevydělá ani vorla - maximálně si Allegro urve a sežere svoji provizi z kšeftu ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
...
Tady je ten použitý PC (Nowość! je v polštině použitý)
...
To si jen děláš z lidí prdel nebo jseš fakt tak mentálně retardovanej?
Škoda, že ti to nahoře tak nepálí a nechápeš rýpnutí směřující k tomu, že jako novinku nebudeš prodávat použitou věc.
A josef_novak má pravdu, nejde o jedince. Dokonce mají stránky https://vist.eu a na Allegru jsou vedeni jako Super prodejci. Jejich adresa na Allegru a na obou webových stránkách se shoduje.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4Další
Strana 3 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.