Zaslal: pá listopad 29 2024, 23:34 Předmět: Zdroj LED svítidla OSRAM
Zdravím,
máme asi deset LED svítidel s tímto zdrojem OSRAM OPTOTRONIC OT FIT 55/220-240/1a0 CS l G2. Cca po 5ti letech provozu svítidel tyto zdroje postupně odchází. Tento už je 3. Zajímalo by mě, v čem je problém.
Proměřil jsem všechny kondenzátory a vypadají v pohodě. Diody jsou také OK. Tento konkrétní zdroj není úplně mrtvý při rozsvícení světlo nakrátko blikne a pak nic. Věděl by někdo, na co se mám soustředit dále?
Zaslal: so listopad 30 2024, 8:48 Předmět:
Tipoval bych to spíš na LEDky. Po zkušenostech v jedné firmě - vyměnily se zářivky s trubicemi za LED svítidla. Docela slušného provedení, ne PRCácký šmejd. Poměrně brzo začly chcípat, ve firmě nikoho nezajímalo proč tak se vyhazovaly. Dnes mám doma zprivatizovaných pár měničů a LED modulů, ve všech případech byla zdechlá pojistka na LED modulu.
Ve velice podobném předřadníku LEDVANCE bývá závada v SMD odporech na primární straně. Odpor je buď přerušený nebo se násobně zvětší hodnota nebo se objeví svod pod oporem na cestičku pod ním. Zmetkovitost byla úplně enormní - do roka přestala svítit nebo začala blikat cca 1/3 namontovaných světel.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.