Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Koupit, nekoupit?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
josef_novak

PříspěvekZaslal: pá listopad 29 2024, 18:54    Předmět: Citovat

Už jsem se podíval na to Allegro a jestli zdražily jen tam, tak asi opravdu díky tomu, že se tam začalo moc klikat a oni se domýšlí, že jde o enormní zájem.

Ještě doplním k těm Polákům, vím o lidech, kteří si objednávají nábytek jen na polských stránkách IKEA. Vyzvedávat si to jezdí do Polska na nějaké parkoviště u benzinky, kde je výdejní místo a přebírají to přímo z náklaďáku v určitou dobu. Co mám rodinu kolem Ostravy, tak stavební práce jim tam dělají jen Poláci, protože jsou levnější a schopnější.
To jen abyste z Poláků nedělali automaticky nějaké podvodníky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pocitujlasku

PříspěvekZaslal: pá listopad 29 2024, 19:45    Předmět: Citovat

josef_novak: ja to stale tvrdim, poliak je v prvom rade obchodnik.
Chces nieco ultra lacne? dostanes to, ale necakaj kvalitu. Chces nieco kvalitne? dostanes to, ale samozrejme to bude drahsie.
tak je to aj s napr. s potravinami. Slovensky obchodnik chce to najlacnejsie a taku kvalitu aj dostane. priamo v polskych obchodoch je to vsak ine. Tiez som vela veci nakupil do domu priamo v polsku v obchodoch. Vsetko aj po 8mich rokoch vyzera a funguje ako v den, ked som to kupil. ci uz vodovodne baterie, umyvadla, elektronika... samozrejme to neboli tie najlacnejsie sunty, ale kvalitne a u nas proste nekupitelne.

EKKAR

PříspěvekZaslal: pá listopad 29 2024, 20:52    Předmět: Citovat

josef_novak napsal(a):
...
Ještě doplním k těm Polákům, vím o lidech, kteří si objednávají nábytek jen na polských stránkách IKEA. Vyzvedávat si to jezdí do Polska na nějaké parkoviště u benzinky, kde je výdejní místo a přebírají to přímo z náklaďáku v určitou dobu. Co mám rodinu kolem Ostravy, tak stavební práce jim tam dělají jen Poláci, protože jsou levnější a schopnější.
To jen abyste z Poláků nedělali automaticky nějaké podvodníky.
Polskej nábytek je ten nejhorší šajz, jakej můžete doma mít. Kupoval jsem vloni u polskýho obchodníka s nábytkem dvě šatníkový skříně s posuvnýma dveřma a na nich nalepeným zrcadlem, podle katalogu stejnej typ, jen dvě různý šířky - 110 a 240cm. SKříně dodali v asi 15 balíkách demontovaný, majitelka obchodu měla i dopravu. Potud všecko OK. Zbytek už byly nervy. V katalogu napsanej materiál síly 18mm, v reálu je to s bídou o dva zpíčichlupy víc než 16mm. Po roce a půl jsou bočnice prohnutý jak sud, kdybych je zavčasu hned při montáži nesešrouboval k sobě jako prevenci, asi už by se něco rozsypalo. Montáž děs běs, spoje navržený tak, aby šlo všecko vrtat s co nejmenším množstvím různejch přípravků, ideálně jen s 1. Takže ve výsledku jsou někde hlavy šroubů shora, na druhý straně stejný police zespoda. OK, na zavřený skříni nevidno. Ale co vidno bylo a co byl megaprůser, byla na každý skříni jiná vejška i šířka nalepenýho zrcadlovýho pásu. Kdyby byly každá v jiný místnosti, nebude to vadit - ALE JÁ JE CHTĚL POSTAVIT VEDLE SEBE DO JEDNÝ CIMRY ... Takže reklamačka, obchodnice vstřícná, ochotná - ale výrobce jí až po něklolika urgencích odepsal (ten dopis jsem viděl), že to není jeho vina, že to jsou dva různý typy skříní. Takže abych nemusel celou 3,5m širokou a 2,3m vysokou sestavu demontovat a balit a posílat nebo sám vozit kamsi za hranice, napsal jsem anglicky způchýřující mail polskýmu výrobci, přiložil fotokopii JEHO katalogu i objednávky z obchodu jako potvrzení, že byly objednaný dvě skříně stejnýho typu s různou šířkou podle jeho nabídky a připojil sdělení, že jestli další komunikace s ním už se bude odehrávat výhradně formou mezinárodní žaloby. ZA POUHÝ 3 DNY po odeslání mailu, doslova tejden před odjezdem na letní dovolenou, žhavej telefonát obchodnice méblem, že "... nowe drzwi s nowym lusterkem przigotoweny pro pana w sklepu ...". Takže fastfofr demontovat reklamovaný dveře, zabalit, naložit na vlek a mazat do Polska ... řeklo by se "konec dobrej, všecko dobrý". Ale těch 6 neděl nervů s manželkou, volání a nahánění zkurwenýho Poláka - výrobce ksindlu, ty už mi nikdo nenahradí.

A kutilmile - nelituju tě Mr. Green Mr. Green !!!

Naposledy upravil EKKAR dne pá listopad 29 2024, 21:14, celkově upraveno 1 krát.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
rnbw

PříspěvekZaslal: pá listopad 29 2024, 20:58    Předmět: Citovat

Nabytok IKEA je rovnaky smejd u nas ako v Polsku - casto cinsky.

Ale priamo polsky je este horsi. Navody hrozne, spojovaci material v nahodnom pocte a typoch.
josef_novak

PříspěvekZaslal: pá listopad 29 2024, 23:07    Předmět: Citovat

Ale jo, s tou jakž takž kvalitou to beru, ale na masív nemám a musí mi stačit lamino. S tím, že je to v demontu, tak se mi to vleze do auta a domů to přivezu sám. Potom to vytahám a poskládám taky sám. Nemusím shánět firmu, která prodává nábytek a dělá i výnos. Je to podobné, jako když chce někdo levný PC. U nákupu v Polsku šlo hlavně o to, že se tam dá na stejném zboží jako u nás ušetřit čtvrtina až třetina, ale já osobně jsem tam ještě takhle nenakupoval. Vím to od kamaráda z práce, který takhle pomáhal synovi zařizovat byt, takže to nebyl jen ojedinělý nákup.
Behemot
Pod dozorem moderátorů

PříspěvekZaslal: pá listopad 29 2024, 23:36    Předmět: Citovat

na bazošu máš mraky ať už skládaček, tak výběhovejch WS se kterejma se dá velice dobře pracovat (vod rychlejch 4-6jader po pomalejší 24jádra, podle generace a potřeby každýho soudruha), určitě se dá najít i neco v nejakým blízkým městě kde to vyzvednout vosobně, případně to někdo převezu, fakt nechápu potřebu nejakýho pšonkovýho bordelu
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
EKKAR

PříspěvekZaslal: so listopad 30 2024, 0:29    Předmět: Citovat

Neřešme dál nábytek, jsme OT. Ale je to fakt. Přitom pro IKEU dělá spousta (nejen) našich malejch truhlářů díly - prostě podle objednávky sekají podle šablony nějaký prkýnko v tisícovejch zakázkách a dodávají to do kompletačního střediska, kde zas jiná banda novodobejch votroků skládá do kartónu 3ks dílu A, 2ks dílu B, 4ks dílu C a 1ks dílu D ...

A kutilmile - nelituju tě Mr. Green Mr. Green !!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
josef_novak

PříspěvekZaslal: so listopad 30 2024, 6:09    Předmět: Citovat

Allegro má reklamu všude a proto se bude čím dál častěji řešit zboží z Polska. Už jsem viděl i ty jejich One boxy, kterých už jsou dle mapy stovky https://allegro.cz/kampan/one/mapa-boxu
Evidentně to bude velká konkurence pro Alzu, což zase nemusí být špatně.

Nevím, jakou kdo má zkušenost s Bazošem, ale jeho pověst je momentálně taková, že 5 minut po uvedení inzerátu se ozývají podvodníci, kteří mají jediný zájem a to vykrást mi účet viz. https://podvodnabazaru.cz
Hill
Administrátor

PříspěvekZaslal: so listopad 30 2024, 9:54    Předmět: Citovat

Tak teď nevím: nějak před 25 lety jsme v Kudowě koupili dva bóbiky v kožence, na kolečkách a s úložným prostorem. Co vydrželo dodnes, je ta dřevotříska. Jinak to bylo půl na půl: na jednom po asi 9 letech začala praskat koženka na sedáku/víku. Zdejší čalouník tehdy ještě žil, ale odhad ceny za opravu překročil polskou cenu za nového bóbika. Tak jsme ho používali ještě asi tři čtyři roky u křesla pod nohy, pak jsem ho vyvezl do sběrňáku. Teprve pak jsem se dověděl, že bych to mohl zkusit v Hořicích na učňáku, učí se tam i čalouníci. Tak říkám, až začne praskat ten druhý, odvezu ho tam. Už začal, ale na tom učňáku už se nečalouní...
Kolečka jsou tři opravovaná, čtvrté začalo letos vypadávat, ale stěhuji trucovnu, přitom jsem našel čtyři nová kolečka, teď ještě, jestli se vyplatí je ještě měnit - přece jen praskající koženka kolem švů na sedáku, na druhou stranu, máme ho teprve 25 let.
Dnes je potíž v tom, že stejný nábytek koupím i tady. Trefil jsem před třemi lety stěhování prodejny nábytku, rozprodával se sklad za nákupní ceny. Kopul jsem obývací stěnu, byla krátká, tak jsem koupil ještě jednu a udělal z ní stereo, pak už byla akorát. Jistě, byla polská, přinejmenším Instrukcija do montaźu byla v polštině. Ale obě sestavy přišly levněji, než původní stěna Stodform, kupovaná v roce 1984 (dnes rozdělená do dvou jiných místností), tehdy stála 6 měsíčních platů, tak slouží dodnes.
Co bych tedy od polského nábytku při takovém nepoměru cen čekat?
ransom

PříspěvekZaslal: so listopad 30 2024, 10:18    Předmět: Citovat

Mám nějakej polskej nábytek. Nebyl úplně low cost, ale je s ohledem na cenu nadprůměrně kvalitní. Ikea a pod se proti tomu může jít vycpat.
A proti hrůze z Vida XL je i ten nejlacinější Polák Hi-tech.

Ostatně... https://www.zbozi.cz/obchod/128573/

K původnímu dotazu: Nenáročnému člověku vyhoví v podstatě jakýkoli současný počítač. A mnohý ani větší rozdíly nepozná...

matahari

PříspěvekZaslal: so listopad 30 2024, 12:09    Předmět: Citovat

Jenomže bylo naznačeno stříhání videa. V dnešní době je minimum 1080p, ale klidně i 2160p s 60 FPS a to se může bitrate vyšplhat i k 50 Mb/s. Logicky to chce rychlý NVMe disk a slušnou dedikovanou GPU pro renderování, takže by se prakticky jednalo o herní stroj, což by se synkovi samozřejmě líbilo.
kód:
Video
ID                             : 1
Format                         : HEVC
Format/Info                    : High Efficiency Video Coding
Format profile                 : Main@L5.1@High
Codec ID                       : hvc1
Codec ID/Info                  : High Efficiency Video Coding
Bit rate                       : 47.4 Mb/s
Width                          : 3 840 pixels
Height                         : 2 160 pixels
Display aspect ratio           : 16:9
Real frame rate                : 60.000 FPS
Color space                    : YUV
Chroma subsampling             : 4:2:0
Bit depth                      : 8 bits
Bits/(Pixel*Frame)             : 0.095
rnbw

PříspěvekZaslal: so listopad 30 2024, 12:28    Předmět: Citovat

50Mb/s je 6MB/s. To treba fakt velmi rychly disk Very Happy
matahari

PříspěvekZaslal: so listopad 30 2024, 12:52    Předmět: Citovat

Ale no tak! Když budeš mít v projektu naimportované videa, které budou zabírat třeba 30GB a logicky se nevlezou do paměti a budeš se potřebovat pohybovat na časové ose, abys z nich vystříhal různé sekvence, tak v tu chvíli oceníš rychlý disk. Tomu se říká zpracování videa v nelineární střižně.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Výpočetní technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Strana 4 z 4

Přejdi na: