Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Myčka AEG Favorit F77010W0P-nedokončí mycí program
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
rnbw

PříspěvekZaslal: pá listopad 29 2024, 17:47    Předmět: Citovat

i30 je pretecenie - voda v spodnej vani. Ak tam naozaj je, tak musis zistit, kade tam teciie.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
otakarv

PříspěvekZaslal: pá listopad 29 2024, 18:04    Předmět: Citovat

Tak právě proto to čerpadlo stále jede, odčerpává vodu i když jsem vypnul vypínač na myčce.
Ono když to chvíli odčerpávalo tak jsem hned zastavil přívod vody ale to čerpadlo jelo stále a při poslechu když byla otevřená myčka tak jakoby již nasucho ale to je jenom můj postřeh.
Jednou se mi u této myčky již stalo že byla vypnutá vypínačem ale koncovka byla v zásuvce a přívod vody byl otevřen a když jsem přišel do kuchyně tak myčka odčerpávala vodu aniž by displej svítil. Toto jsem již zde na fóru řešil a způsobilo to nedovřením elektroventilu, nějaká smeť na sedle ventilu, pak byl pokoj a nyní tohle.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
otakarv

PříspěvekZaslal: so listopad 30 2024, 17:34    Předmět: Citovat

Dnes jsem se konečně pustil do demontáže krytů, vrchní, oba boční a také spodní vanu ve které byla voda. Kontroloval jsem spony, ty vypadají v pořádku. Když jsem sundal spodní kryt (vanu) a dal myčku naležato abych měl lepší přístup tak jsem si všimnul že hadice která jde z nádobky na sůl, lépe řečeno z té vedlejší co je v ní taková hnědá hmota, do mycího prostoru tak na ní je nějaká lepkavá hmota která se v menším množství objevuje i na jiných místech a byla kapka i ve vani. Udělal jsem fotky které jsou v příloze.
Co to je za sajrajt? Potřeboval bych tu hadici sundat abych zjistil jestli není děravá z druhé strany, asi vyteče ta voda z nádobky což nebude vadit akorát budu opět vytírat, doufám že né ten sajrajt co je na hadici.

1732978488857.jpg
 Komentář:
 Velikost:  246.61 kB
 Zobrazeno:  12 krát

1732978488857.jpg

1732978488825.jpg
 Komentář:
 Velikost:  244.94 kB
 Zobrazeno:  10 krát

1732978488825.jpg

1732978488873.jpg
 Komentář:
 Velikost:  222.14 kB
 Zobrazeno:  12 krát

1732978488873.jpg

1732980197862.jpg
 Komentář:
 Velikost:  224.88 kB
 Zobrazeno:  9 krát

1732980197862.jpg

1732978488809.jpg
 Komentář:
 Velikost:  182.24 kB
 Zobrazeno:  8 krát

1732978488809.jpg

otakarv

PříspěvekZaslal: út prosinec 03 2024, 11:49    Předmět: Citovat

Z toho zásobníku soli (změkčovače vody) jde pěkný sajrajt. Sundal jsem tu hadici a je v ní takový mazlavý bordel. Umyl jsem jí ale ten lepkavý sajrajt šel velice ztěží ani horká voda s jarem za pomocí kartáčku jej pořádně neodstranila.
Hadice vypadá neporušená, zkusil jsem jednu stranu ucpat rukou a do druhého konce fouknout a nikde vzduch neunikal.
Včera jsem koupil 50ks matiček M3 se kterými chci vyčistit labyrint. Nasypat dovnitř s vodou a silným magnetem jezdit postupně až se všechen bordel uvolní. Podobně se čistí akvárium ale nepoužívají se matičky. Wink

Ještě bych se chtěl zeptat zda se čistí i ten změkčovač vody a jestli ano pak jakým způsobem.

1733219701178.jpg
 Komentář:
 Velikost:  72.05 kB
 Zobrazeno:  5 krát

1733219701178.jpg

1733219701195.jpg
 Komentář:
 Velikost:  142.71 kB
 Zobrazeno:  2 krát

1733219701195.jpg

1733219701207.jpg
 Komentář:
 Velikost:  206.26 kB
 Zobrazeno:  4 krát

1733219701207.jpg

1732978488840.jpg
 Komentář:
Zásobník soli (Změkčovač vody)
 Velikost:  233.41 kB

1732978488840.jpg

keemo

PříspěvekZaslal: út prosinec 03 2024, 17:33    Předmět: Citovat

Do te pryskyrice nesmi prijit nic jine nez voda nebo slany roztok ze zasobniku.
otakarv

PříspěvekZaslal: út prosinec 03 2024, 20:17    Předmět: Citovat

Děkuji za upozornění, takže to zkusím také vymontovat a pustit do toho čistou vodu z hadice. Každopádně když to mám již vše odkrytované tak ještě rozšroubuji dveře kde je elektronika kterou jsem již 2x opravoval (jednou vystřelený IO+rezistor a podruhé pouze odešel ten rezistor) a podívám se na studené spoje jak mi už tu výše radili a je to velká praděpodobnost za ta léta.
Ten změkčovač vody stojí 92€ takže nic levného, tady jej mají ZOSTAVA ZMÄKČOVAČA VODY UMÝVAČKY RIADU.
otakarv

PříspěvekZaslal: čt prosinec 19 2024, 16:46    Předmět: Citovat

Dnes jsem se konečně opět dostal k opravě. Demontoval jsem labyrint, pod kolečkem pro nastavení stupně tvrdosti vody bylo hodně usazeniny kterou jsem pracně vyšprtal a následně propláchnul vodou. Jinak celý labyrint byl průchozí.
Pak jsem demontoval změkčovač vody (zásobník soli), v jeho výstupu bylo taktéž dost usazenin které jsem odstrani, propláchl vodou.
Na tom změkčovači vody je čidlo přítomnosti soli což mi je jasné ale je tam ještě cívka která nevím k čemu slouží, její vinutí má odpor 3,62 KΩ, je to nějaký ventil? Viz příloha.

Nyní jdu demontovat řídící jednotku a zjistit zda někde nejsou studené spoje.
No pak již jen poskládat a ověřit funkčnost.

1734620730011.jpg
 Komentář:
Změkčovač vody (zásobník soli)
 Velikost:  128.46 kB
 Zobrazeno:  4 krát

1734620730011.jpg

1734620729995 (1).jpg
 Komentář:
Čidlo přítomnosti soli
Cívka ventilu?
 Velikost:  170.67 kB
 Zobrazeno:  7 krát

1734620729995 (1).jpg

otakarv

PříspěvekZaslal: pá prosinec 20 2024, 13:53    Předmět: Citovat

Tak jsem se dnes pustil do té elektroniky. Hned jakmile jsem odktytoval plošný spoj tak mi padnul do oka jeden studený spoj na sílových kontaktech jedného relátka, cín kolem vývodu se doslova vypařil.
Možná by to chtělo i nová relátka neboť jejich plastové krytky jeví známky mírné deformace teplem ale kde nyní koupím o objednání ani nemluvě. Každopádně je vypájím a prověřím.

1734696993549.jpg
 Komentář:
 Velikost:  214.51 kB
 Zobrazeno:  22 krát

1734696993549.jpg

1734696993522 (1).jpg
 Komentář:
 Velikost:  40.14 kB
 Zobrazeno:  21 krát

1734696993522 (1).jpg

masar

PříspěvekZaslal: pá prosinec 20 2024, 14:03    Předmět: Citovat

Klasický případ. K tomu se nedá nic jiného dodat.
Wink
golemson

PříspěvekZaslal: pá prosinec 20 2024, 19:29    Předmět: Citovat

Když se dobře podíváš i na další nožičky, tak je vidět nejmíň 2, které mají také načnutý (naprasklý) cín. Doporučuji na všech nohách cín odsát a nahradit olovnatým, který na rozdíl od toho bezolovnatého vydrží vibrace a nepraská.
otakarv

PříspěvekZaslal: so prosinec 21 2024, 4:58    Předmět: Citovat

Ano, ano, souhlasím s Tebou. Včera jsem plošný spoj kontroloval s pomocí hodinářské lupy a je to tak jak píšeš. Já jsem také včera psal že relátka vypájím a prověřím jejich činnost, jaký mají na kontaktech přechodový odpor když sepnou. Pokud naměřím zvýšený odpor tak je odkrytuji a kontakty očistím ale každopádně budu objednávat nové a vyměním. Dneska lituji že jsem tu elektroniku nevymontoval spíš, za tu dobu co mám myčku otevřenou by je už měl doma, měl jsem ale jisté problémy takže jsem musel myčku odložit.
Syn se snachou už byli rozhodnuti že nám koupí novou ale já jsem jim to zamítnul, nerad vyhazuji věci které se ještě dají opravit. Sice v této mi chybí šuplík na příbory což se mi nesmírně líbi a je to praktické ale za ta léta již mám svůj systém jak do myčky naukládat nádobí včetně těch příborů aby se mi do ní vešlo co největší množství bez újmy na kvalitě umytí. Ženu to učím léta ale ona si prostě stále dělá podle sebe, absolutně nemá buňky pro uspořádání. Ona když někdy musí do myčky naukládat nádobí tak jí vždycky dost nevleze tak jsem to povytahoval a naukládal podle svého systému a světe div se vešlo se tam všechno. Wink
otakarv

PříspěvekZaslal: so prosinec 21 2024, 17:31    Předmět: Citovat

Myčka poskladana, ještě jsem chtěl vše zkontrolovat tak jsem jí položil na bok a najednou odněkud vytéká voda. Nedalo mi to, vzal jsem hadr, osušoval a kontroloval odkud to kape. Šlo to z přívodu do odpadního čerpadla, osahával jsem propojovací hadici a zezadu jsem cítil něco nedobrého. Odpojil jsem hadice, přívodní od vany a odpadní a vytáhl čerpadlo i s přívodní hadici ven. Na té přívodní zezadu díra, ještě že jsem to naposled zkontroloval a myčku nezapnul.
Takže přes svátky se bude pokračovat v ručním umývání. Sad
Tak nevím zda nebudu muset koupit komplet celé čerpadlo i s hadici neboť ta je tam nějak napevno. Nevím Upset

1734795343533.jpg
 Komentář:
 Velikost:  195.51 kB

1734795343533.jpg

1734795343520.jpg
 Komentář:
 Velikost:  130.5 kB
 Zobrazeno:  10 krát

1734795343520.jpg

rnbw

PříspěvekZaslal: so prosinec 21 2024, 17:37    Předmět: Citovat

Konecne je jasne, odkial bolo to svinstvo a tiez voda vo vani.
otakarv

PříspěvekZaslal: so prosinec 21 2024, 18:18    Předmět: Citovat

Snad to už bude poslední závada, všechno jsem vyčistil, na řídíci desce zkontroloval funkčnost relátek, žádný přechodový odpor jsem nezjistil tak jsem oškrábal jejich vývody, pocínoval a zapájel nazpět.
Hledám kde koupit tu hadici ale zatím jsem našel jen kompletní vypouštěcí čerpadlo.
Stránky AEG jsou momentálně nedostupné WEBOVÁ STRÁNKA JE V TEJTO CHVÍLI Z TECHNICKÝCH KOMPLIKÁCIÍ NEDOSTUPNÁ. PRACUJEME NA ODSTRÁNENÍ PROBLÉMOV A OSPRAVEDLŇUJEME SA ZA KOMPLIKÁCIE.
Já počítám že samostatná hadice nebude neboť ona v tom čerpadle drží, asi vlepená.
jirika

PříspěvekZaslal: so prosinec 21 2024, 21:11    Předmět: Citovat

Ta černá hadice, co je u toho čerpadla, bude připojena k tomu čerpadlu přes bajonet. Měl jsem to u myčky Fagor, když jsem chtěl vyndat čerpadlo, musel jsem jím otočit a pak jsem ho vyndal.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na: