Meanwellem si moc nepomůžeš, uvnitř je to úplně to samé, rozdíl je jen v nálepce meanwell. Pokud nechceš investovat do průmyslových zdrojů, hned po koupi přehoď kondíky, neprovozuj to na víc než 50-75% nominálního výkonu a vcelku není důvod proč by to nemělo dlouhodobě fungovat, ať už je na čínské škatuli nálepka jakákoliv.
Není. Klidně si můžeš podobně vypadající zdroje od CarSpa a Meanwell otevřít.
(MW je samozřejmě taky Čína) _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Mám jich tady vadných několik, jsou to ty samé sračky, prostě spotřebka nejhrubšího zrna. Otevři si třeba TDK Lambda a uvidíš jak vypadá průmyslový zdroj.
To nic nemění na tom, že nejsou stejný a neliší se jenom nálepkou, jak tvrdíš. Mají i jiný rozměry, jiný umístění svorek atd.
Ani s low-cost řadou RS/LRS nebo NDR jsem neměl nikdy jedinej problém. Desítky kusů od každýho. Pravda, nebereme je z Hadexu, ale z oficiální distribuce.
Domácí bastlíř ale holt zatím pořád kouká na každý kilo, co by měl připlatit. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18672 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: st prosinec 04 2024, 16:30 Předmět:
Ono si nevybereš. Měl jsem tu na opravu kupu průmyslových třífáz zdrojů Siemens. Podle jména výrobce by to snad měla být kvalita. Ano, vše poctivě udělaný, předimenzovaný a pak to podělaj použitím X2 kondíku od výrobce Iskra ve filtrech. Ty zdroje rušily jako kráva. Všechno stejná závada, X2 kondíky měly cca desetinu deklarovaný hodnoty. Když jsem jich pár kuchnul a rozmotal, tak fólie elektrod byla téměř průhledná, prostě proprskaná skrz naskrz. Někde tu je k tomu moje vlákno. _________________ Jirka
To nic nemění na tom, že nejsou stejný a neliší se jenom nálepkou, jak tvrdíš. Mají i jiný rozměry, jiný umístění svorek atd.
Ani s low-cost řadou RS/LRS nebo NDR jsem neměl nikdy jedinej problém. Desítky kusů od každýho. Pravda, nebereme je z Hadexu, ale z oficiální distribuce.
Domácí bastlíř ale holt zatím pořád kouká na každý kilo, co by měl připlatit.
Nemyslel jsem to úplně doslovně. Je to prostě standartní aliexpresová kvalita, jen na to před pár lety začli lepit pořád stejnou nálepku. To ale nutně neznamená že musí být špatné.
Nevím jak Ali. Já tu značku znám a používám docela dlouho.
Takhle, párkrát jsem musel z nouze použít i ty nejlevnější CarSpa. Třeba když jsem něco dělal na Slovensku. Najednou se ukázalo, že bylo potřeba přidat samostatnej zdroj pro nějaký podivný čidla, ve městě byl jedinej krám, a zrovna nějaká místní distribuce Hadexu. Byl jsem i za tu lacinou sračku docela rád. No a chodí tam dodnes. Párkrát jsem to dal k LEDkám, nebo jako napájení dalších modulů. Jsou lidi, který prostě nepřinutíš aby přihodili pár korun na lepší.
No, semo tamo asi některej lupne. Holt laciný zboží. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Zaslal: so prosinec 07 2024, 15:26 Předmět:
U laciných zdrojů bývá nízká cena vždy něčím vykoupena např. horším zpracováním, použitými komponentách atd. a pak záleží délka provozu bez závady často víc na štěstí než u kvalitnějších zdrojů jako jsou zdroje Weidmüller. To samozřejmě nevylučuje případy, kdy má kupující štěstí na ten či onen kus laciného zdroje, který může fungovat dlouho bez závad třeba i jako Weidmüller, ale obecně je to dle mého názoru mnohem méně pravděpodobné.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3 ... 20, 21, 22
Strana 22 z 22
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.