Zaslal: so listopad 23 2024, 21:12 Předmět: Software - hudební knihovna
Hledám (ideálně bezplatnou) aplikaci, která by mi na Windows (10/11) umožnila přehrávat hudbu a zároveň měla vestavěnou hudební knihovnu pro organizaci a ID3 management souborů. Od Win XP jsem používal Musicmatch Jukebox, který se mnou věrně putoval přes sedmičky až na desítky, i když OS už řve, že to není podporovaný software... a na současném hardwaru se (aktuálně ve verzi 7.50) chová divně - má prodlevu při spouštění písniček cca 3 sekundy, nepovedlo se mi to vyřešit. Asi je holt čas zkusit něco soudobého.
WinAMP mi nikdy neseděl (a myslím, že knihovnu souborů jako takovou nemá, ale pokud se mýlím, opravte mne), tak jsem zkoušel AIMP, ale tomu moc nedůvěřuji vzhledem k zemi původu a při přehrávání se taky chová divně (navíc v knihovně řadí interprety podle nějaké vlastní abecedy, zdá se).
Tak se ptám - má někdo osvědčený soft k doporučení?
V příloze náhled mého ideálního rozložení.
(Na soudobých fórech s náctiletým osazenstvem by mě vypráskali, protože každý dnes jen strýmuje a neví, co je to soubor na disku, tak jsem si říkal, že tady u tradicionalistů budu mít lepší šance. Není to přísně vzato dotaz na software k elektronice, ale vzhledem k tomu, že si u bastlení všichni rádi pustíme nějakou tu hudbu, tak by se to tak dalo i brát, ne? )
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 8029 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: so listopad 23 2024, 21:18 Předmět:
Hele a ten přehrávač "Hudba" co je ve Win 10 tohle neumí? Nepoužívám to, hudbu jedině z fyzických nosičů, tak nevím... _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Zaslal: so listopad 23 2024, 21:23 Předmět:
Přiznám se, že to považuji za bloatware a odebírám to vždycky hned po instalaci. Párkrát jsem to kdysi dávno zkusil a přišlo mi to neskutečně líné.
Jinak tedy Musimatch by měl existovat i ve verzích 10.x, ale ty na Win 10 padají. Existují legendy, že se to občas někomu podaří rozchodit, ale zatím se mi žádný z návodů nepodařilo reprodukovat.
Zaslal: pá prosinec 06 2024, 16:09 Předmět:
velmi podobny a aktualne aj podporovany je foobar2000 a je velmi casto spominany, ako super prehravac hudby. podla screenshotov vyzera podobne ako mmjb. Osobne som ho ale neskusal. _________________ No vidis, a tak si sa bal
JirkaZ
ja pod Linuxom používam na prehrávanie VLC a na editáciu ID3 tagov puddletag. Skúšal som aj Clementine, no neprišiel som na to, ako hromadne pridať obrázok k albumu a tiež hromadné premenovanie tagov. Dá sa to po jednom súbore, no nie naraz. Inak sa mi ako program páči. Vedel by si mi poradiť?
Vďaka.
Zaslal: so leden 18 2025, 18:46 Předmět:
S odstupem času: inspiroval jsem se a používám teď Strawberry (Clementine už pro Windows není free a všelijak zlobil). Jenže to vypadá, že Strawberry moc neumí editovat tagy. Prozatím jsem to nechal být a prostě do přehrávače posílám soubory z Průzkumníka Windows, ale samozřejmě to není ideální.
Media Monkey.
Od verze 5 je úplně překopané rozhraní, mně vyhovovala verze 3, bo jsem konzerva.
Na katalogizaci, třídění, tagování etc velice mocný nástroj. Tu trojku jsem si kdysi i koupil v plné náloži (Gold). Aktuálně je ke stažení v. 5 z r. 2024. Akorát nemám nastudované omezení free verze. Je lokalizovaná do češtiny.
https://www.mediamonkey.com/ _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.