Zaslal: pá prosinec 06 2024, 14:59 Předmět: baterka s paralyzérem
Ahoj, ačkoliv nepatřím k těm, kteří nadávají na vše čínské, rád bych se podělil (a varoval) před šmejdem níže popsaným a na fotkách zvěčněným. Jedná se o baterku s paralyzézem, koupenou na našem e-shopu, s účtenkou a tudíž se zárukou. Na kterén shopu to už si nepamatuju, je to jedno, protože když si vyhledáte toto zboží na googlu, tak vám stejných baterek najde na xyzž českých eshopech, tak pozor.
Takže tento povedený výrobek jsem dostal do ruky s tím, že nefunguje nabíjení. Po otevření zadní části, kde je vypínač, ledka a síťový konektor jsem málem spadnul pod stůl. Po odeznění šoku jsem to hned vyfotil. Ano, to co vidíte je "síťová" část baterky tvořená kondíkem a grécem izolovaná vůči kovovému plášti baterky dvěma papírky, vystřiženými z nějakého čínského katalogu. Jakákoliv izolační vzdálenost je tím naprosto nedefinovaná a stačí málo, aby se cokoliv živého dotklo kovového pláště a to živé co ten plášť drží se změnilo v mrtvé. Sice jsem závadu našel hned po odkrytí sofistikovaného krytí ale znechucen jsem to odmítl opravit a poslal to na SD, kam to patří.
Po několika požárech nabíjených elektrokoloběžek jsem se dočetl, že je chyba si to kupovat v číně, nemá to českou záruku...... cha cha, je to úplně jedno. Koupíte so u nás věc s účtenkou a zárukou a k čemu vám ta záruka bude, když to zabije někoho z rodiny. Nebo každou koupenou věc preventivně rozebrat a zkontrolovat......?
Možná to bylo zalité nějakou zalévací hmotou a tu mohl někdo vydrápat a pak tam nacpal papírky ?
Screenshot_20241206-171904_Samsung Internet.jpg
Komentář:
Velikost:
257.24 kB
Zobrazeno:
25 krát
_________________ Význam slova dezolát: Člověk náchylný k podlehnutí konspiračním teoriím, šířící dezinformace, nepátrající po pravdě a souvislostech, následující stádo
...Nebo každou koupenou věc preventivně rozebrat a zkontrolovat......?
Ano.
Já pokud už koupím něco z PRCu, tak to vždycky beru jako polotovar. Když očekávám dobrou a dlouhodobou funkci, tak to prostě otevřu a analyzuju, poté napravím všechny zjevné prasárny. A ani pak to není jisté, protože některé čuňárny předem odhalit nelze.
Pokud toto někomu není jasné, pak holt jeho pech.
Měli bychom si všichni uvědomit, kam se dnes svět dostal (mj. takřka úplná závislost na PRCu, a to i - nebo dokonce především - z vlastní hlouposti, chamtivosti atd.). No a bude hůř zejména v kombinaci s tím, co se děje ve většině Bruselem ovládaných zemí (mám na mysli především tu zrůdnou byrokracii a drzost se sr.t úplně do všeho).
V referendu ohledně vstupu jsem po delším rozmýšlení volil pro, jelikož tehdy jsem ještě byl optimista a měl v čerstvé paměti skvěle funkční EHS. Inu, dnešní realita je "poněkud" jinde.
Proč by se PRCák snažil o nějakou kvalitu, když má zaručený odbyt a ještě k tomu různé penězovody od tamního bolševika?
Navíc to může chápat jako způsob expanze a ovládnutí, aniž by někam musel fyzicky a ještě k tomu musel třeba i střílet... Ne ne, my se mu do toho područí doslova vnucujeme sami. _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Ze dvou možností často volím tu třetí.
Naposledy upravil JirkaZ dne so prosinec 07 2024, 14:37, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: pá prosinec 06 2024, 22:35 Předmět:
Takuto baterku s paralyzérom som rozoberal minulý týždeň...vo vnútri presne to isté. Kovové telo, a izolácia iba papier. Len som to od nervov treskol do koša, než som to odfotil. Tiež kupované na sk eshope..
Zaslal: so prosinec 07 2024, 16:36 Předmět:
MartinHavel napsal(a):
Jedná se o baterku s paralyzézem, koupenou na našem e-shopu, s účtenkou a tudíž se zárukou. Na kterén shopu to už si nepamatuju, je to jedno, protože když si vyhledáte toto zboží na googlu, tak vám stejných baterek najde na xyzž českých eshopech, tak pozor.
Upozornění na diskusním fóru je jen velmi málo účinné. Jak zde již zmínil rnbw lepší je obrátit se přímo na ČOI. Pro podněty mají tento webový formulář. Odhaduji, že tomu nebezpečnému provedení bude jak zmiňujete odpovídat asi většina obdobných ručních svítilen s vestavěným nabíjením přímo ze sítě 230V AC.
Ale ten paralyzér je hodně efektní. Baterku mi už před lety přinesl kolega v práci na opravu. Koupil ji manželce na obranu. Jeho žena, zvyklá střílet z pistole, když s ním poprvé zapráskala, tak se tak lekla, že baterku odhodila a řekla, že to tedy néé. Po zapráskání v práci na chodbě, lidé vybíhali z kanceláří, co se děje. A když se vybije aku, dá se díky velké hmotnosti použít jako kyj k umlácení útočníka, ale v tašce bych ji nosit nechtěla.
Zaslal: so prosinec 07 2024, 20:47 Předmět:
Když už ruční svítilnu ať už s paralyzérem nebo bez něj pak spíš pro dobíjení přes USB a namísto přiložené často šuntové nabíječky použít nějakou solidní a nebo vzít svítilnu bez vestavěného dobíjení jen s výměnných článkem třeba 18650 a ten dobíjet v solidní externí nabíječce. Výhodou výměnného článku je to, že můžete mít záložní nabitý a pokud zrovna dojde tak nemusíte hned nabíjet a prostě jen vyměníte článek za nabitý.
Možná to bylo zalité nějakou zalévací hmotou a tu mohl někdo vydrápat a pak tam nacpal papírky ?
- Ne, baterku koupil člen rodiny a tak vím, že ležela dlouho ve skříni, takhle to bylo vyrobeno.
Předělat na nabíjení adaptérem by šlo, proč ne. Určitě v tom hrálo ta momentální situace a vůbec nechuť se v tom vrtat dál.
Ale jo, ostražitost na PRC výrobky, to beru, tak jsem si koupil bezpečnostní kameru a jejich dodaný zdroj nepoužil páč jsem neměl důveru tohle mít píchnutý v zásuvce bez dorozu, na vánočním osvětlení to samé, ale tohle kdy kovový kryt nacpou hala-bala papírky, to už mi připadá hodně za hranou. To můžu rovnou žonglovat fény zapnutými v zásuvce a stát v napuštěné vaně.
Zaslal: po prosinec 09 2024, 14:33 Předmět:
Kdo ví jestli to už není "druhák" je tam znát pozůstatky nějakého tmelu. Možná že nějaký šibal nakoupil baterky s vadným adaptérem, který nahradil touhle prasárnou. A pak to další šibal koupil , protože to vypadá jako baterka kterou prodává jiný za spoustu peněz a tahle byla za hubičku.
Zaslal: po prosinec 09 2024, 17:14 Předmět:
bu2520 napsal(a):
Kdo ví jestli to už není "druhák" je tam znát pozůstatky nějakého tmelu. Možná že nějaký šibal nakoupil baterky s vadným adaptérem, který nahradil touhle prasárnou.
Tohle nevypadá na úpravy, ale spíš na cíleně vyrobený totální low-end po milionech kusů a část z toho koupilo mnoho eshopů v ČR někde na čínských eshopech za cenu okolo dolaru za kus a možná ještě levněji a tady to pak prodávají "s těžkým vejvarem" 200 až 300 Kč za kus. Stačí se mrknout na pár odkazů třeba tady, tady, tady, tady nebo tady a eshopů co to nabízejí budou v ČR, ale zřejmě i v celé EU doslova mraky. Stejný vzhled i provedení. Kolik z těch levných bude mít uvnitř opravdu solidně provedené zapojení toho konektoru na flexošňůru 230V AC? Já bych tipoval, že naprosté minimum a možná žádný z těch tzv. levných.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.