Tu nejdražší verzi s USB-C. dají se k tomu dokoupit různé objektivy s pracovní výškou mezi 180 - 1000 mm. Mám to s objektivem s udávanou pracovní výškou 1000 mm, dá se zaostřit mezi cca 350 -1100 mm. Používám HDMI výstup, má to umět i obraz přes USB-C, ale to vyžaduje instalaci programu, který ve mě rozhodně nebudil důvěru, abych ho nainstaloval na ostro do kompu. Ve virtuálu nefunguje.
Obraz je slušný, zobrazení na 32 palcovém monitoru je paráda. Má to několik režimů zobrazení, dají se zobrazovat pravítka a kříže (pomocí dálkového ovládání), má to i něco jako stabilizaci obrazu, ale ta funguje zajímavě, při poklepu na stojan se součástky chvějí, ale nápisy na nich stojí. Ale jinak za ty peníze dost muziky, i já slepoň obecný jsem schopen zase opravovat něco s SMD smetím.
Zatím zjištěné problémy:
1-dost se hřeje, ale zatím je stabilní, uvidím v létě.
2-přijímač dálkového ovládaní (infra) je na horní straně mikroskopu, takže snaha o změnu funkce připomíná hadí tanec.
3-Povedlo se mě přepnout HDMI do režimu, které můj monitor není schopen zobrazit. Nebyl jsem schopen mikroskop nějak resetovat, tak jsem musel testnout několik monitorů, až nějaký čínský display k Raspberry uměl tento režim zobrazit a já byl schopen ho přepnout zpět.
4-to je můj osobní problém, připálil jsem si několikrát prsty, než jsem se naučil jinde pájet a jinám koukat. _________________ 007
Zaslal: po prosinec 09 2024, 8:50 Předmět:
Mikroskopom fotit A4? Na to potrebujes uplne iny objektiv. A nejako vyriesit, aby vysledne PDF nebol paskvil, ale strany mali skutocne rozmery papiera. Inak je problem to rozumne vytlacit.
A4 ani nie. To sa zdlhavo dá aj na klasickom skeneri. Skôr A3 a väčšie. Tie do do klasického skeneru nenarvem a skenovať to po častiach a podom skladať, keď každý sken je trochu pootočený, je hrozná otrava.
Tá kamera nie je mikroskop. Je to len kamera s dierou so závitom. Či z toho bude mikroskop, alebo teleskop, závisí od objektívu.
Na skenování dokumentů úplně stačí telefon. Pro skenování je spousta aplikací. Namíříš, cvakneš. Aplikace v mžiku zarovná okraje, ořízne, upraví kontrast. Ty lepší nabídnou i OCR.
Na ukázku jsem vyfotil a naskenoval dokument. Ze stejného místa, za stejně mizerného světla, pod stejným uhlem.
Schválně jsem to bral z nenarovnaného, špatně vytištěného papíru, na dílně s umělým osvětlením a pod velkým úhlem. Za lepších podmínek to nerozeznáš od výsledku plochého skeneru. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.