Zaslal: ne prosinec 08 2024, 10:07 Předmět: Minutka EMOS TP202
Chtěl bych Vás varovat před nákupem této minutky. Když pominu nečitelnost displeje z několika běžných úhlů tak to, že minutka není slyšet v běžném hluku domácí kuchyně je u minutky dost fatální. Bohužel jsem koupil 2ks.
Směr popelnice, obě jsou nepoužitelné. Reklamaci řešit nebudu, nemám na to sílu. Emos již nikdy !!!!
Luboš
Zaslal: ne prosinec 08 2024, 11:01 Předmět:
Podíval jsem se ze zvědavosti na recenze na Allegru a je zajímavé, jak různě lidi vnímají hlasitost. Někdo píše, že je signál slyšet až úplně u ucha, někdo píše, že je dostatečná. U nás v rodině by to bylo asi stejné - já už jsem nahluchlý, žena slyší výborně. Ale je jasné, že to nebude hlastitý zvuk, stížnosti na malou hlasitost jsou velmi časté.
Hodně lidi si stěžuje na nemožnost vypnutí vypínačem a tím pádem se baterie rychle vybijí. Vypínají ho vyjmutím baterií...
Někdo píše silný magnet, někdo slabý magnet - sjíždí z ledničky.
Ty jsi tady vyhlášený vylepšovač a opravář nedokonalých konstrukcí, takže se divím, žes to vyhodil. Určitě bys dokázal tyto nedostatky napravit. Neměl bys je z popelnice ještě vytáhnout?
Nepípá moc nahlas nicméně ji s drobnou úpravou provozuju již více než deset let.
Ještě si vzpomínám na záběr v TV kdy byl kovid a pomocí těchto minutek měl odběrný personál nastavený čas vyhodnocení vzorku. Měli jich co kamera zabrala. Moc. Takže byly slyšet.
PC080662.JPG
Komentář:
Velikost:
133.33 kB
Zobrazeno:
6 krát
_________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Zaslal: ne prosinec 08 2024, 13:14 Předmět:
Zatím v popelnici nejsou. Počkám až mě přejde ajfr, pak uvidím. Baterky ani uši to nejsou protože ostatní minutky na podobných frekvencích slyšíme Ok.
Jen mě vytočilo , že musím vůbec toto řešit. To je zase DODO. Kde to zase jsme.
Luboš
Ze standartní čínské produkce používám tohle https://www.ebay.com/itm/146004274915?_trksid=p4481478.c101506.m1851
Vnějším kroužkem jednoduše a rychle nastavíš čas, klepnutím na displej spustíš (i opakovaně). Zvuk je opravdu hlasitý, hlasitost jde nastavit přepínačem, displej čitelný protože je podsvícený. Po chvíli se jas trochu ztlumí, při nečinnosti zhasne úplně. Jak dlouho vydrží baterie netuším, já to napájím ze zdroje. Magnet vcelku drží, závisí spíš na obsahu železa v chinesiu z nějž je vyrobena lednice. Já to mám na nekovovém povrchu, takže jsem tam přilepil suchý zip. Vnější kroužek je třeba při nastavování příliš nemačkat, protože plast není moc tlustý a při zmáčknutí se zadrhne a otáčí se celý budík. Ale kroužek jde otáčet velmi lehce, takže je to jen o zvyku. Má to klasický enkodérový chod. Za mne spokojenost, je to jedna z těch lepších čínských věcí, nejspíš to od někoho obšlehli a nebylo tam co zmrvit.
Máme podobnou minutku, z Hadexu. Ta se ztišila po asi roce provozu. Nepípá tam piezák, ale sluchátko. V té naší se nějak rozsypalo. Stačilo ho zase složit a pípá jak za mlada. Třeba je to v té emosácké taky tak.
Zaslal: po prosinec 09 2024, 21:00 Předmět:
Já používám minutku ThermoPro TM-03 a naprostá spokojenost. Jednoduché ovládání. Lze ji zavěsit, postavit (vzadu je výklopná opěrka) nebo díky silnému vestavěnému magnetu vzadu uchytit na kovový povrch. Já ji mám běžně na dveřích lednice. Má dva na boku přepínatelné stupně hlasitosti, z nichž ten hlasitější určitě nepřeslechnete. Já to mám trvale přepnuto na slabší hlasitost a i tak je dost hlasitá. Velké, kontrastní a i z úhlů dobře viditelné číslice i když displej nemá podsvícení. Minutka se po cca 10-ti minutách nečinnosti (samozřejmě když neběží odpočet) automaticky vypne a šetří tak baterii. Uvnitř je jedna mikrotužková baterie AAA. Baterii v ní mám už déle než rok a pořád je dobrá.
Založen: Feb 08, 2005 Příspěvky: 8196 Bydliště: rovina u Kolína
Zaslal: po prosinec 09 2024, 21:31 Předmět:
Tak Luboši, jsme na bastlirne ne? K piezu přilep mikrofon, do krabičky dčkovej koncák s reprakem, nějakej napáječ a jako bonus detekci s relátkem a připojenou žárovkou. _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Zaslal: po prosinec 09 2024, 22:30 Předmět:
Tato jeden čas až 99 hodin, 59 minut a 59 sekund.
Tato dva samostatné časy a každý až 99 hodin, 59 minut a 59 sekund.
Tato tři samostatné časy pro odpočítávání a každý až 19 hodin, 59 minut a 59 sekund.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.