Ten plastový "deklík" mám niekde doma, ale má "vylomené zápusty" na skrutky. Ako takmer každý, ktorý prešiel nešetrným exteriérovým zaobchádzaním...
Bola to choroba týchto repráčikov, kde bol "predimenzovaný" ťažký magnet na ten výkon a krehká umelina veľmi podobná pevnosťou bakelitu s tenkými stenami.
Pokiaľ máš tiež len vylámané uloženia skrutiek, úplne stačí vhodnými podložkami vymedziť "priestory" pod deklíkom. Pod hlavy srutiek vhodné "veľké" podložky, aby skrutky znovu "neprebehli" cez deklík a aby bola dodržaná geometria uchytenia.
Kmitačka má svoje uloženie na výstupkoch magnetu - tam problém nie je. Len potrebuje prilačiť na správnych miestach..
A potom samozrejme aspoň fixácia skrutiek farbou, lakom, lepidlom....
Je to síce na prasáka, ale vydrží to minimálne pád bedne z 1,5m stojana na zem
ach jo! To zas bude negatívnych kecov, že to tak nemá byť!... ale fungovalo to desiatky rokov s previnutými kmitačkami na vyšší výkon v cca 300W bedniach, ktoré prežili všeličo
Problém bude v tom, že ten origo reproduktor má už desiatky rokov za sebou (od výroby) a "dobrý" kus aj po mechanickej stránke bude určite predražený.. a to sa svokrovi asi páčiť nebude...
Možno ti to niekto vytlačí na 3D-éčku - ale originál to určite nebude... - ten má inú hodnotu... A možno aj ten ten "nový" origo diel už nebude v takej kondícii, že keď utiahneš skrutku tak sa to zlomí...
Podľa mňa už len nejaká "alternatíva" môže pripadať do úvahy.. buď to mechanické riešenie, alebo výmena repra s podobnými vlastnosťami a nejakým "doladením".
Díky za typ na opravu, tchán repro opravit nechce .
Vytrhnem to možno z konceptu, ale na čo ti je potom "poškodený reproduktor"...keď na "opravu" toho potrebuješ len ten plast!! Je to predsa jeho súčasť... A hlavne nahraditeľná..bez straty vlastností toho repra...
Nový - čerstvý reprák tohoto typu už nezoženieš..vyrábali sa možno pred 20+rokmi...
Nazrel som na policu s takýmito vecami... je tam plastový dekel s vylomeným jedným "uložením" pre skrutku - až chceš - je tvoj... za poštu.
Mám tam aj ARV3604-ku v pôvodnom znení v "dokonalom" stave s čiernou "textilnou" kopulkou... ale určite z nej ten dekel dole nedám!! To má inú hodnotu!!
Založen: Jan 31, 2012 Příspěvky: 184 Bydliště: Liberecký kraj
Zaslal: út prosinec 10 2024, 19:29 Předmět:
Tomu rozumim, že ničit dobrej reproduktor je nesmysl. Spíše jsem zkoušel, jestli se někomu doma nepovaluje například spálený reproduktor se zdravim plastovym deklikem.
Bohužel s prasklym okem pro šroubek mi je k ničemu, byl bych tam kde jsem. Díky za nabídku.
Být po mém, dal bych tam tu větší podložku a hotovo. Ale tchán chce jiný reproduktor. Nebo bych vyměnil jen ten plast, když seženu. Stim by určitě souhlasil.
Případně bych bral celý funkční repro ARV3608.
Na bazarech jich pár je, ale kde vzít jistotu, že na tom nejsou stejně. Proto raději zkoušim tady.
Tento jeden v dobrom stave sa mi tiež podaril len tak na bazoši, že ponúkal 3kusy - nepár?! ... dva išli do Tesla-bedničiek (tam boli rozmlátené!) a jeden bol plánovaný ako rezerva... ale až chceš - za to že sú vianoce ..ten čo ostal(3604) ti za za 10€ + kód na packetu pošlem..
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.