Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Po instalaci AHD modulu píská celé auto
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Autorádia
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
TeslaPC

PříspěvekZaslal: čt prosinec 12 2024, 23:08    Předmět: Po instalaci AHD modulu píská celé auto Citovat

Ahoj, objednal jsem si do auta AHD modul na denni svícení dálkama tlumenýma na 10%, modul jsem namontoval a funguje jak má, ovšem po tom co po uplyne 10 vteřin od otočení klíčku a modul rozsvítí světla tak začne pískat celé auto. Pískají všechny 4 reproduktory a lehce i vysílačka, modul je připojen do svorkovncie do které je připojen i odrušovací kondenzátor, ale stejně to píská. Netušil by někdo co s tím, je to super věc, ale tohle mě teda dost naštvalo.
Chtěl jsem sem vložit odkaz na ten modul ale z nějakého důvodu mi stránky výrobce vyhazují chybu 404.
Mě už došli nápady, píská to i když to připojim jinam, třeba přímo na baterku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
JirkaZ

PříspěvekZaslal: čt prosinec 12 2024, 23:32    Předmět: Citovat

PRCácký bastl spínaného regulátoru coby širokopásmová rušička?

Tak možná ne PRC (asi jsem tu firmu našel a v archivu se lze podívat), nicméně kvalita možná bude na stejné úrovni...

Copak na to budou říkat na STK? Nemyslím rušení, ale způsob denního svícení.

Ze dvou možností často volím tu třetí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
TeslaPC

PříspěvekZaslal: pá prosinec 13 2024, 8:24    Předmět: Citovat

Nevím, ale to mi je tak nějak jedno to se pořeší, řek bych že je to lepší způsob než to že věčně jezdim bez světel, protože nebudu pálit všechny žárovky přes den jen tak pro nic za nic. Tohle je docela dobrý řešení který se mi líbí, ale jenom jak vyřešit to rušení, to je dost zásadní problém.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mi-ro

PříspěvekZaslal: pá prosinec 13 2024, 8:40    Předmět: Citovat

Bohužel všeobecná zkušenost je taková, že pokud už PWM regulátory generují rušení, dá se jen velice těžko, složitě a za poměrně nemalých nákladů odrušit. A to nikdy na 100%.
rnbw

PříspěvekZaslal: pá prosinec 13 2024, 9:05    Předmět: Citovat

Namiesto PWM pouzit step-down menic s dobrou filtraciou.

Alebo jednoducho normalne svietit a obcas (tak raz za rok) niektoru ziarovku vymenit.
Dekker

PříspěvekZaslal: pá prosinec 13 2024, 9:44    Předmět: Citovat

nebo mohl koupit normální klasické doplňkové LED denní svícení co je i schválené pro provoz a nemuselo by se řešit toto Very Happy
rnbw

PříspěvekZaslal: pá prosinec 13 2024, 9:52    Předmět: Citovat

Chapem, ze si niekto nechce davat na auto ten (vacsinou cinsky) LED hnus.
dracekvo

PříspěvekZaslal: pá prosinec 13 2024, 9:53    Předmět: Citovat

Když ono to na řadu aut nedáš tak, aby to i nějak vypadalo.

Já třeba kdysi hledal, jestli neexituje nějaká H7 led, co by měla i funkci denního svícení a nic jsem nenašel a tam by to bylo velice snadné.
U halogenek je tuším nějaký problém s halogenový cyklusem uvnitř baňky, když nejedou naplno.

Jedině od LED ustříhnout dodávaný driver a udělat si nějaký vlastní.
ransom

PříspěvekZaslal: pá prosinec 13 2024, 10:45    Předmět: Citovat

A k čemu je vůbec denní svícení dobrý? Podle mě je jen pro zlost ostatních. Polovina lidí ho zapomíná až do tmy. Nesvítí zadek, takže se takový auto v řadě jiných snadno přehlídne. Onehdy jsem dojel v hustý mlze jednoho, co jel jenom na denní - vzadu tma.
dracekvo

PříspěvekZaslal: pá prosinec 13 2024, 11:00    Předmět: Citovat

Svítít musíš.
U starších aut navíc můžeš zapomenout rozsvítit a pak jedeš bez světel. Nebo třeba ty větla zapomeneš zhasnout.
Auta to mají různě. Některé po vypnutí klíčku svítí dál, nekteré pískaj a některé pískaj až po otevření dveří. Starší lidi to pískání třeba neslyší.
Taky některý auta ztmaví palubku s rádiem a pak tam na tom nejde ve dne nic přečíst.
Těch důvodů je spousta.
JirkaZ

PříspěvekZaslal: pá prosinec 13 2024, 11:29    Předmět: Citovat

Za sebe k dennímu svícení můžu říct toto (nemám samostatná denní světla, jen normální "potkávačky"):

jezdím fakt dlouho. Vždycky jsem byl jeden z prvních, kteří v lehké mlze či šeru rozsvěceli. Dobrovolně.

No a pak přišla bolševická pakárna v podobě toho, že za plného denního světla, ba i ve slunečním žáru budeme z rozkazu svítit.

Co byste řekli? Takřka okamžitě jsem "přepadl" do té skupiny, co zapomíná rozsvítit, a to i za situace, kdy by selský rozum k rozsvícení vedl. Opravdu zapomínám, není to úmysl.

No a proč? Dělal jsem víckrát "sebezpytování" a důvod je mi jasný: podvědomá absolutní averze vůči jakýmkoliv bolšlevárnám, tím víc, čím jsou nesmyslnější a absurdnější. Skutečně to vychází z podvědomí, není to úmyslné nerozsvícení.

Ono ještě nehráblo úplně všem.

Dekker

PříspěvekZaslal: pá prosinec 13 2024, 11:38    Předmět: Citovat

ona ta bolševičárna stejně jako 90% všeho dalšího z tohodle směru bylo v základu myšleno dobře. Snaha to nějak sjednotit aby všichni měli stejné návyky a nestalo se tak, že v jedné zemi jo a ve druhé ne což v případě volného pohybu znamenalo trable.

Ale bohužel ne vše dobré v základu je dobré i ve výsledku.

Už několikrát jsem se setkal s tím, že někdo měl asi podobnej modul co měl svítit dálkovejma na 10%, ale jelikož to je jen další bazmek co se může posrat a kdo ví zda je vůbec schválenej, tak samozřejmě se mu posral a svítil dálkovejma naplno a i za dne to fakt dost vadí, stejně jako neschválené LED dení svícení co si narvou tak aby to "vypadalo", ale vůbec je nezajímá, že by to mělo bejt nějak rozumě seštelovaný.

To už je lepší když si místo předních mlhovek daj denní. Krásně to pasuje do vzhledu, mnohem menší šance, že bude vypalovat oči protijedoucím dálkovejma a přiznejme si. Jak často jste vůbec přední mlhovky použili? Já jednou jedinkrát.
pocitujlasku

PříspěvekZaslal: pá prosinec 13 2024, 12:23    Předmět: Citovat

neviem preco s tym mate vsetci problem. Ja uz to mam ako rutinnu, sadnem, startnem, zasvietim a idem. Neriesim, ci je den, vecer, hmla... proste automatika, tak ako ked si po sadnuti zapinam pasy, a je fuk, ci soferujem, alebo sedim na zadnych sedadlach.

Dekker: ja za 15 rokov asi 3x. aj to hlavne preto, aby mna videli, lebo v noci v hmle bolo vidiet tak na 2m, cize ja som len isiel podla toho, ako som videl stredovu ciaru. A raz v tatrach, ked husto snezilo a bola tma, aby som videl, kde je pre zmenu krajnica.

JirkaZ

PříspěvekZaslal: pá prosinec 13 2024, 13:54    Předmět: Citovat

A kdyby eubolš nebo skbolš nařídil, že budeš před každým vstupem do auta 5 minut hlasitě vyznávat lásku k nim, taky to budeš dělat, a to dokonce automaticky?

K těm pásům: ano, taky se poutám, ale opět z vlastní vůle (protože to považuju za spíš prospěšné; mohl bych popsat příběh mně blízkého člověka, který to jako spolujezdec neudělal a havarovali). Je mi ale v podstatě jedno, co na to drzý bolš.

Fakt hodně mě s.re, že neustále víc a víc strkají svůj špinavý rypák do osobních věcí (zde třeba do toho, jak při příp. nehodě dopadnu).

Ale evidentně jsou jedinci, kterým to nevadí, nebo tomu dokonce tleskají.

Dekker

PříspěvekZaslal: pá prosinec 13 2024, 14:04    Předmět: Citovat

To JirkaZ: pokud si mohu dovolit mírné rýpnutí Very Happy (no offens ano) to že je poutání nařízení u tebe nespouští odpor jako u toho svícení?

nejhorší na tomdle je spíše to, že spousta aut už má automatické rozsvěcování (nejen denní, ale v návaznosti na světelný senzor i klasických) a když přesednou do jiného, nebo na to spoléhají až moc tak vznikají situace kdy nesvítí
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Autorádia Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Strana 1 z 4

Přejdi na: