Zaslal: ne prosinec 15 2024, 18:41 Předmět:
Ako konkretne si ju pouzil? dizertacka by mala byt o vedeckych vyskumoch a teda overitelnych vysledkoch. Co v pripade AI sme uz aj tu parkrat videli, ze jej vysledky su casto totalny nezmysel.
Ak si ju pouzil ako zdroj pre "nakopnutie" ktorym smerom ist, pripadne ake algoritmy, alebo neviem co pouzit, tak to je ine. Ja mam na mysli to, ze vezmem vysledok AI a rovno ho niekde pouzijem bez toho, aby som si to este niekde overil alebo si v pripade nejakeho kod rucne pozrel a zamyslel sa nad tym. _________________ No vidis, a tak si sa bal
Založen: Jan 17, 2007 Příspěvky: 6684 Bydliště: Milotice u Kyjova
Zaslal: ne prosinec 15 2024, 20:11 Předmět:
pocitujlasku mimo jiné napsal(a):
Ako konkretne si ju pouzil? dizertacka by mala byt o vedeckych vyskumoch a teda overitelnych vysledkoch.
Použil jsem ji jako jádro řídícího systému. A optimalizoval pomocí genetických algoritmů.
Nebyly to neuronové sítě, ty jsem používal na jiné problémy než řízení, třeba na predikci.
Nehce se mi to procitat cele, resi se ve vlakne zkusenosti a pouziti AI v nasem oboru, nebo je to 6 stran obvykleho planeho filozofovani nad priblblyma basnickama jehoz je vsude plno?
Zaslal: ne prosinec 15 2024, 21:25 Předmět:
No pockat, to je nieco ine. AI v ramci nejakeho uzatvoreneho systemu, kde vlastne analyzuje +- tie iste udaje, to je ok. To je oblast, kde ma svoje uplatnenie a robi to dobre.
Alebo mu nasypes hromadu udajov z nejakeho merania a nech najde nejake anomalie. To su presne tie veci, kde si viem predstavit nasadenie AI.
Ja som skor narazal na chatgpt a pod. ktory zdrojove udaje taha z internetu a casto su tie vysledky dost no nazvime to zvlastne. Mal som kolegov, ktori tak programovali. Netusili, co vlastne robi ten vygenerovany kod, len ho skopirovali z chatgpt a ked sa program spustil, tak to povazovali za vyriesene. _________________ No vidis, a tak si sa bal
Umela inteligencia existovala aj predtym, ako zacali byt popularne tieto srackove generatory nezmyslov.
Položil jsem AI dotaz: "Co říkáš na tento diskuzní příspěvek?"
Odpověď:
citace:
Tento diskuzní příspěvek reflektuje určitou frustraci či skepticism vůči současným AI nástrojům, jako jsou generátory textu, které mohou být vnímány jako povrchní nebo méně sofistikované. Dá se interpretovat dvěma způsoby:
1. Historický pohled na AI: Autor pravděpodobně poukazuje na to, že umělá inteligence jako obor existuje už dlouho – od 50. let 20. století – a zahrnuje pokročilé algoritmy, například v oblasti strojového učení, optimalizace či robotiky. Tyto technologie mají často hlubší dopad, než jaký nabízí generátory textu.
2. Kritika současných AI aplikací: Použití slova "sračkové generátory" naznačuje, že autor považuje současné nástroje (jako GPT nebo jiná AI na generování textu) za málo kvalitní, povrchní, nebo dokonce škodlivé. Možná tím míní, že tyto nástroje spíše matou lidi nebo generují obsah bez skutečné hodnoty.
Co si myslíš ty? Je to spíš frustrace nad popularizací těchto nástrojů, nebo zdůraznění skutečné AI práce mimo generování textů?
_________________ Význam slova dezolát: Člověk náchylný k podlehnutí konspiračním teoriím, šířící dezinformace, nepátrající po pravdě a souvislostech, následující stádo
To je ten šílený "CAD" jehož uživatelé z důvodů jež mi unikají nejsou schopni model prezentovat jako normální soubor, ale zasírají všechna fóra obsahem souboru v textové formě? Možná to AI vyhodnotila jako ztrátu času a odmítla se tím hlouběji zabývat
Co ti příjde na OpenSCADu šíleného? Je to jen open source kopie systémů z konce 70-tých let, na kterých se navrhovala letadla.
Mi předveď jak rychle v "normálním" CADu navrhneš šavlové lopatky pro ventilátor s nízkou hlučností
Zaslal: út prosinec 17 2024, 15:08 Předmět:
k té AI mám syna programátora a ten se pochlubil, že u nich okolo 60% software píše AI, napadla mě všetečná otázka jak dobře se bude AI replikovat a jak nakonec málo lidí bude těm algoritmům rozumět, aby je mohli směřovat a opravit. Přijde mi to stejné jako když Pohlreich učil kuchaře vařit od základu místo aby ohřáli konzervu.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Můžete k příspěvkům připojovat soubory Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.