Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Svetlo LED, Solar, Pohyb. čidlo, DO, nespoľahlivý výrobok

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Osvětlovací technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
adakar

PříspěvekZaslal: pá prosinec 13 2024, 17:51    Předmět: Svetlo LED, Solar, Pohyb. čidlo, DO, nespoľahlivý výrobok Citovat

Konečne som naďabil na svetlo na fasádu, ktoré spĺňa moje požiadavky - TU.
Dobre som ho v predajni preskúšal -a nahodil. Po prvotnom potešení akosi už v úvode divne fungovalo: neviem presne postup, ale výsledkom blbli a potom nešli niektoré z troch funkcií, tá ostatná divne. Dával som si za vinu či som to nespôsobil krátkou "prevádzkou" s rozpojeným konektorom prepojovacieho káblika medzi telesom svietidla a solárnym panelom, nepamätám už akou -v návode upozornenie žiadne.. Tak som ho na druhý deň vymenil, zasa riadne preskúšal, a rovno kúpil ďalšie na chalupu. A keďže na chalupe sa zídu dve, na druhý deň som kúpil ešte jedno. Po inštalácii tam, a prvej radosti, zasa sklamanie: svetlo svietilo skoro v kuse. Pauzy medzi svietením boli buď krátke, rádovo sekundy, alebo niekedy zrejme žiadne: keďže som napočítal dobu svietenia násobnú, než je predpísaná. Pritom šlo o funkciu č.1, čiže po narušení priestoru zasvieti, po opustení o 20 sek. vypne. Nikto v dosahu svetla však nebol, neaktivoval ho. Akurát bolo vonku už pekne pod 10 stupňov a fúkal "ľadový" vietor. Tak som myslel že to robí prúdenie vzduchu. Lenže na druhý deň bolo tiež chladno, ale pohyb vzduchu skoro žiadny či žiadny, a svetlo svietilo ako aj predtým: zasvietilo 20sek, vyplo, a o sekundu, či najneskôr o päť, samo zaplo znovu, alebo svietilo raz tak dlho..

Trocha kaskadérska výmena, ale dokopal som sa a miesto pokojného neskorého odchodu domov ho vymenil: no v podstate to isté.. Výsledkom je celodenné nabíjanie, príde šero, svetlo svieti pomaly v kuse, a keď sa zotmie a má začať slúžiť, o chvíľu je vybité.. Sumárny úžitok pol hodinu? hodinu? Zobral som ho domov, preskúšal sporadicky všetky 3 kusy, fungujú v podstate riadne -niekedy zblbli tie funkcie, mám pocit akoby to bolo úrovňou nabitia.. Neviem -keďže riadne preskúšanie, teda nabitie a neustále chodenie okolo a v rôznych režimoch a to všetko trojmo je mimo normál..

1. Má tu niekto s týmto svetlom skúsenosť?
2. Bežne na takéto svetlá s čidlom pôsobí samotný vonkajší chlad?
3. Vnútri okolo (pod) miesta čidla niekedy svieti v útrobách červené svetlo /LED -vidno len rozptýlenú červenú. Napríklad teraz plne nabité, a osvietim solárny panel, červená v útrobách zasvieti. Nepoznám solárne princípy, má to súvis s nejakým odtekaním prebytočnej energie? -návod bez zmienky, predavači dtto..
4. Rozpojenie káblika medzi panelom a svietidlom mimo tmavej fotokomory môže byť problém? Napríklad slnečné osvecovanie panela pri rozpojení a pod., nebodaj zapnutie LED panela a pod.?
5. Predpokladám accu článok úmerný výrobku: zasa nejakú 18650/8800mAh.. Samotné svetlo je celoplastový výlisok, pre umiestnenie plexi s multiLED vpredu s 1mm lemom rámčeka. Ak by som chcel accu vymeniť za nejaký kvalitný, je bežné toto bez újmy od seba oddeliť? Čím by ste radili to spätne zatmeliť?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
adakar

PříspěvekZaslal: ne prosinec 15 2024, 2:02    Předmět: Citovat

Nevyzná sa nikto? Môže teda spôsobiť závadu ak sa rozpojí konektor prepojovacieho káblika medzi telesom svietidla a solárnym (či fotovoltickým?) panelom a následne sa panel vystaví slnečnému svitu bez tej svietidlovej časti s accu, teda bez záťaže?
otakarv

PříspěvekZaslal: ne prosinec 15 2024, 6:08    Předmět: Citovat

Já mám myslím podobný problém se solárním světlem z Aliexpress. Moje žena chtěla ke vchodu na verandu nějaké světlo se solárním panelem. Já jsem vybíral příliš dlouho tak požádala syna a on jí objednal světlo které má ze spodní strany LED-ky a z vrchní strany solární panely. Když se světlo namontovalo tak hned od začátku se mi nezdál jeho provoz, příliš často se rozsvěcovalo což jsem přikládal tomu že jej zapíná pohyb koček kterých tu mám od sousedů včetně našich dvou od vnuček víc než dost.
Když se dělala letos rwkonstrukce verandy tak jsem světlo demontoval a aby se baterie dobíjely tak jsem jej umístil na venkovní parapet. Čidlo pohybu bylo schované takže byla ,izivá šance že by vlivem nějakého pohybu se aktivovalo světlo a ono se aktivovalo. Jakmile se sešeřilo tak najednou se světlo začalo rozsvěcovat a zhasínat a tak stále dookola v nepravidelných intervalech dokud se nevybily akumulátorky. Nebylo kdy toto řešit tak jsem to nechal být a až nyní když čtu Tvůj dotaz tak se mi to připomenulo.
Moje světlo má solární panelky jako součást svítidla čili neoddělitelné narozdíl od těch Tvých světel a přesto se zde projevuje stejný jev jako u těch Tvých takže tím rozpojením solárního panelu a světel to podle mě být nemůže.

1734238064095 (1).jpg
 Komentář:
 Velikost:  256.74 kB
 Zobrazeno:  6 krát

1734238064095 (1).jpg

1734238064082 (1).jpg
 Komentář:
 Velikost:  252.4 kB
 Zobrazeno:  5 krát

1734238064082 (1).jpg

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ivan_01

PříspěvekZaslal: ne prosinec 15 2024, 10:26    Předmět: Citovat

adakar napsal(a):
Môže teda spôsobiť závadu ak sa rozpojí konektor...
nie, toto závadu nespôsobí, nemá ani ako, ani prečo, soláru nevadí, keď je nezaťažený, ani veľké panely sa nepredávajú "zatemnené". Príčinou je to, že kupujete lacné šmejdy v bau bau. To že to tam predávajú za 35 Eur, nič neznamená, iba to, že kúpia toho za kontajner po 50 centov a ostatné je ich zisk.
rnbw

PříspěvekZaslal: ne prosinec 15 2024, 11:11    Předmět: Citovat

Vyhoda je, ze sa to tam da vratit. Tak to vyuzivajte, ked je to smejd.
Hape

PříspěvekZaslal: ne prosinec 15 2024, 15:32    Předmět: Citovat

adakar napsal(a):
...5. Predpokladám accu článok úmerný výrobku: zasa nejakú 18650/8800mAh...
Já myslím, pokud je to svítidlo do venkovního prostředí, že tam na 99,9% nebude aku Li-něco, ale spíš NiMH. Alespoň co já vím, tak se u běžných Li akumulátorů udává, že se nesmí nabíjet při teplotách pod 0°C.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Ivan_01

PříspěvekZaslal: ne prosinec 15 2024, 16:47    Předmět: Citovat

nieje to pravidlo, v niektorých lepších je skutočne Li-ion aku
rnbw

PříspěvekZaslal: ne prosinec 15 2024, 18:33    Předmět: Citovat

Nabijat sa moze aj pod nulou, ale velmi malym prudom. Normalne nepouzitelnym, ale ten solar do toho limitu asi vojde.
adakar

PříspěvekZaslal: ne prosinec 15 2024, 19:30    Předmět: Citovat

Ďakujem všetkým: vyriešené že panelu oddelenie nevadí -podstatné..

Neviem ako je to s nabíjaním accu Li, len v inom modeli bolo accu pod viečkom, myslím 18650, čo vôbec stvorilo myšlienku že je aj tu -dovtedy som zažil iba NiMH, tiež sa Li bežne používajú v náradiach, foťákoch, mobiloch a pod. -no možno je v návodoch podmienka..

Nikde som svetlo podobných vlastností v kvalitnom prevedení zatiaľ nevidel:
> solar (vraj správne fotovoltika -keďže to neprodukuje teplo ale elektrinu -a kedy *aika je taktiež len nesprávna skomolenina z angl.)
> oddelenie častí: u mňa napr. svetlo pod prístreškom, panel nad ním
> DO
> pohybové čidlo
> bonusom tri pre mňa dosť praktické pomocou DO prepínateľné módy svietenia; taktiež vyp/zap s DO -tiež dosť využiteľné..

Namiesto vrátenia by som to radšej opravil, poľudštil, trebárs nahradením čidla pohybu kvalitným, v núdzi aj vyvedeným extra -popravde u dvoch kusoch by mi na drôte čidlo dokonca aj vyhovovalo -ak je to teda ním, a nie nesprávne zostavenou teplotne nestabilnou elektronikou..

Napríklad v tom Lidlovom to síce falošné spustenia má, možno spôsobené elektronikou, možno tepelnými vlnami, ale nie takto za sebou ale sú občasné -ak to teda ozaj nie je vecou mačky..

Rozoberané späť nezoberú, jedno by som pred vrátením ostatných dvoch obetoval, len asi nemám na to -minimálne teraz výbavu aj čas, našiel by sa niekto nejako tomu slušným zásahom zvýšiť level?
kejki

PříspěvekZaslal: po prosinec 16 2024, 10:56    Předmět: Citovat

Jednou se tady reflektory s čidlem řešily se závěrem, že to má špatnou odolnost na změnu teploty. Tedy funguje to kolem 20° a při ochlazení to blbne.
adakar

PříspěvekZaslal: po prosinec 16 2024, 20:13    Předmět: Citovat

Ono je dosť zlé, keď každý drží bobríka -lebo veď sa to tu už preberalo.. Samozrejme sa nedá stále opakovať -ale tak isto ani všetko čítať.. Kejki taktiež dík..

Nedal by sa niekto na to zreparovanie? Keďže predpokladám že neriešiteľné to nie je.. je to ako kšeft nákladné, alebo len neznáme? Ak by sa vydarilo, ak sa to teda dá pri rozumnej cene, posunul by som aj tie ďalšie -aký je na to názor?
kejki

PříspěvekZaslal: po prosinec 16 2024, 22:33    Předmět: Citovat

Tady pomohlo odrušení http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=1155534&highlight=reflektor+%E8idlo#1155534
jinde na čidlo šlo teplo z reflektoru, těžko hádat co výrobce ošidil.
adakar

PříspěvekZaslal: po prosinec 16 2024, 23:29    Předmět: Citovat

Dík kejki, možno by to odrušenie stálo za to skúsiť. Je nejaká finta, ako tieto vlepené tablá vytiahnuť z toho tenkého rámika von? A čím takéto veci potom lepíte naspäť?
kejki

PříspěvekZaslal: út prosinec 17 2024, 8:39    Předmět: Citovat

Je to celé lepené, možná neutrálním silikonem?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Osvětlovací technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: