Zaslal: pá prosinec 20 2024, 16:51 Předmět:
Jako mlaďoch jsem se kdysi potýkal se stejným problémem. Nakonec jsem dospěl k názoru, že na ten flek nesmí přijít barva ředitelná vodou. Tak jsem místo přetřel bílou lesklou acetonovou nitrofarbou. Jinou bílou jsem doma neměl. Skvrnu to zastavilo, jenže pak byl samozřejmě problém aby se na to chytil Primalex. Nakonec jsem email nějak zdrsnil a povedlo se. Nebyl to velký flek. Taky to ztratilo prodyšnost.
Dneska by asi pomohl penetrační nátěr, ale to nevím.
Na menší plochu bych asi dneska opět použil obyčejný matný sprej bez vody.
Prodávají sprej přesně na tohle určený.
Zaslal: pá prosinec 20 2024, 17:34 Předmět:
Taky sem celkem čučel, když došel malíř a do barvy domíchal penetraci (prý primalex ne, že je to šunt). Bylo to skrze soudržnost... Ale věřím, že by to zabralo i zde... Nicméně prakticky vyzkoušeno na takové fleky nemám. Takže to je ta "nechtěná" teorie.
Pro jednou se asi nic nestane, ale Savo je hodně špatnej nápad. Zdivo zasolí a to pak bude natahovat vodu z luftu.
A odkuď, když je na tom vodovzdornej akrylát?
Pod tím akrylátem klidně na dva metry daleko do stran.
Savo je všestranná žíravina a rozkladem vzniká NaCl. Opakované použití dokáže zdivo pěkně naředit. Viděl jsem to vícekrát.
Bělící účinek má na organické látky. Třeba na plíseň. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18643 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: pá prosinec 20 2024, 20:19 Předmět:
Jo, o něm vím, už jsem psal, trochu zkomoleně "Flekostop" . Dal jsem 5 vrstev, je to suchý a nic neprolejzá. Akorát je to o fous bělejší, než zbytek stropu. Je to jasný, původní strop má na sobě aerosol kuchyňský "špíny" a proto je tmavší. Když jsem pak uklízel, kurňa, to jí bylo na horních skříňkách, prach s mastnotou, hrozná práce, saponáty si ani nevrzly, zabral až dena .
edit: No to jsou věci, ani se tu nemůže napsat hovorově denaturovaný líh. _________________ Jirka
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Naposledy upravil Celeron dne pá prosinec 20 2024, 20:28, celkově upraveno 1 krát.
Hehe, kuchyně a mógul na skříňkách. Na to se mi osvědčila čistící pěna Novatio. Nebo detergent v rozprašovači. Ale teď nedám zpaměti model, mám to v práci. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Zaslal: pá prosinec 20 2024, 20:33 Předmět:
Ten mogul s prachem, to je strašný. Když se to veme hadrem a saponátem, tak se to žmolí do ruliček. Tak jsem to namočil a vzal na to plastovou špachtli. To šlo dobře a pak ten líh. Prasklo ho skoro litr, myslím, že ji z odparu mám jak vidle a v autě bych přišel o papíry.
Novatio neznám. Trochu lepší než saponát s vodou byl nějakej čistící krém ale špachtle byla lepší. _________________ Jirka
Zaslal: so prosinec 21 2024, 10:01 Předmět:
Ked som cistil mriezku na digestore, tak to bol podobny zazitok. Nefungoval ani lieh, len sa to rozmazavalo. Musel som ist kupit tu Fixinelu alebo nieco podobne.
Založen: Jul 27, 2004 Příspěvky: 4573 Bydliště: 25km na západ od Prahy
Zaslal: so prosinec 21 2024, 16:21 Předmět:
Na filtry z digestoře nebo dvířka el. trouby s úspěchem používám Carlan. Vyzkoušel jsem kde co, ale jediný Carlan zabírá. _________________ Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Zaslal: so prosinec 21 2024, 23:39 Předmět:
Filtry z digestoře Mora, z kterých přímo kapal vomastek jsem otřel nahrubo papírovou utěrkou a dal do myčky. Jsou jak nový a to jsem je bral na Eco, takže jen asi 45℃. _________________ Jirka
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5
Strana 5 z 5
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.