Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33071 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: ne prosinec 22 2024, 10:53 Předmět:
p32 napsal(a):
Přitom stačí po každém jídle čistit obyčejným kartáčkem a zubní kámen je fakt minimální.
Tak to je hooodně rozšířená blbost a urban legend. Na vzniku zubního kamene se podílí mnohem víc věcí, někomu se tvoří víc, někomu míň, jsou lidi kteří budou mít v držce kamenolom, i kdyby si po ní zubokefkou rejdili co hodinu a vedle nich jedinci, kterým se zubní kámen neudělá, ani kdyby se na klartáček nepodívali jak je rok dlouhej. Největší podíl má složení hubní mikroflóry (kolik a jak výraznejch druhů baktérií tvoří u danýho jedince zubní plak) a jako nejvýznamnější příčina mineralizace toho plaku (pokud už se nějakej vytvoří) je chemický složení slin - kdo má silně kalcinovaný sliny, tomu se kámen tvoří, i když si dásně rajbuje víckrát denně, kdo má naopak sliny skoro bez vápníku, ten se ani moc starat nemusí. Chodíme s manželkou do stejný zubní ordinace už nějakejch 25 let i na zubní hygienu, vzájemný srovnání a hlavně rozdíly ve tvorbě šutru potvrzuje jak MUDr, tak i DiS ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: po prosinec 23 2024, 19:46 Předmět:
p32 napsal(a):
Přitom stačí po každém jídle čistit obyčejným kartáčkem a zubní kámen je fakt minimální.
Jo, po jídle - po jídle, nebo po džusu, vínu, kafi, čaji s citrónem tak za tři hodiny, nebo po důkladným vypláchnutí. Jinak riskuješ poškození skloviny, citlivé po kyselém. Ale na kámen to fakt vliv nemá.
Zaslal: po prosinec 23 2024, 21:04 Předmět:
Asi máte pravdu. Mám souseda, co nemá zubní kámen vůbec, protože si dá denně tak 4-6 piv. Asi pomáhá spíše ten pitný režim.
Nebo že by to bylo tou zubní protézou, co má?
Zaslal: po prosinec 23 2024, 21:37 Předmět:
Zubní protézou to asi nebude, ale spíš tím pivem. Podobně jako na přirozených zubech, i na náhradách včetně protéz se může usadit plak a zubní kámen a následně způsobit skvrny, zápach z úst či problémy s dásněmi. Pivo „čistí“ zuby, ale při větší konzumaci zase tvrdnou játra. Takže ideální by bylo 1 pivo denně pít a dalším pivem jen pravidelně vyplachovat.
Zaslal: út prosinec 24 2024, 8:48 Předmět:
Ale o pivu to vůbec není. Jen jsem chtěl ukázat na to, že je zbytečné řešit extra motorizovanej zubní kartáček, když si člověk zuby nečistí pravidelně. A zubní kámen? Toho mám opravdu málo, takže jedenkrát za rok se zubařka té půl minuty ani moc nenadře.
Zubařka se moc nenadře, protože na to nemá čas a nemá to zaplacené. Jednou ti řekne že máš chodit co půl roku na dentální hygienu kde ti to udělají pořádně, ale následně to nebude každému doblba opakovat, když vidí že na to lidi kašlou. Takže ti do toho jen tak rýpne aby mohla provést kontrolu, ale na zbytek kašle, stejně jako ty, což se ti odvděčí paradentozou a zubařce masitým kšeftem při následné výměně tvých zubů. Neznám nikoho, kdo by na dentální hygieně byl jednou ročně za půl minuty hotový.
Každého věc jak se chová ke svému zdraví. Pro mne za mne si lokni po ránu trochu bělidla a jako zubní pastu použij odčervovací mast a neexistuje abys paradentózu dostal. Umělé zuby si naštěstí platí každý sám, takže to mám celkem na háku.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18662 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: út prosinec 24 2024, 18:33 Předmět:
Takže mám Oral - B type 3708. Má to troje "točky" a časovač kterej mi asi nějak blbne. Měl by po 30 sekundách čištění každýho "kvadrantu" huby krátce "zakoktat", tedy 4 x 30 sekund a potom by měl dlouze "zakoktat" jako konec čištění. Používám názvy z manuálu, to krátký "zakoktání" jsou dvě asi půlsekundová vypnutí motoru. To dlouhý, koncový mě to zatím nikdy neudělalo.
No a mě to "zakoktání" udělá třeba 15 sekund po zapnutí a pak každých 30 sekund ale stále dokola, zkusil jsem to až 8 x 30 sekund. Toho dlouhýho "zakoktání jsem se prostě nedočkal. Po svátcích to budu reklamovat.
Jo a nabíjení. Jak si řekne, že chce nabít? V manuálu vůbec nic. Jen jsem zjistil, že při nabíjení svítí velice slabě zelená led na rukojeti, kteráž to po čase (asi po plným nabití) zhasne. _________________ Jirka
Zaslal: út prosinec 24 2024, 21:31 Předmět:
Nevím, jak Oral-B, ale Philips jednak vrní na konci čistění (stejně jako u značení kvadrantů) a navíc bliká oranžová LED, i tak to na dvě/tři čistění ještě stačí...
Založen: Nov 10, 2009 Příspěvky: 2629 Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7
Zaslal: st prosinec 25 2024, 16:11 Předmět:
Celeron napsal(a):
Takže mám Oral - B type 3708. Má to troje "točky" a časovač kterej mi asi nějak blbne. Měl by po 30 sekundách čištění každýho "kvadrantu" huby krátce "zakoktat", tedy 4 x 30 sekund a potom by měl dlouze "zakoktat" jako konec čištění. Používám názvy z manuálu, to krátký "zakoktání" jsou dvě asi půlsekundová vypnutí motoru. To dlouhý, koncový mě to zatím nikdy neudělalo.
No a mě to "zakoktání" udělá třeba 15 sekund po zapnutí a pak každých 30 sekund ale stále dokola, zkusil jsem to až 8 x 30 sekund. Toho dlouhýho "zakoktání jsem se prostě nedočkal. Po svátcích to budu reklamovat.
Jo a nabíjení. Jak si řekne, že chce nabít? V manuálu vůbec nic. Jen jsem zjistil, že při nabíjení svítí velice slabě zelená led na rukojeti, kteráž to po čase (asi po plným nabití) zhasne.
Já si zuby čistím, dokud nejsou čisté. Myjete snad cokoliv v domácnosti podle času?
Zaslal: st prosinec 25 2024, 16:55 Předmět:
Čištění zubů na čas se používá, protože jsou na chrupu místa kam prostě nevidíte tj. některá místa prostě čistíte tzv. jen "na slepo". Pokud máte vyndavací zubní protézu tak si můžete pohledem její čistotu dobře zkontrolovat a také ji i vyčistit mimo ústa, ale u živých zubů v ústech je celkem problém sám a dobře si zkontrolovat všechna zákoutí chrupu. Ledaže byste k tomu používal nějakou inspekční zubní kameru.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18662 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: čt prosinec 26 2024, 11:10 Předmět:
kejki napsal(a):
Já si zuby čistím, dokud nejsou čisté. Myjete snad cokoliv v domácnosti podle času?
V domácnosti možná ne, ale třeba ve zdravotnictví, doktoři před operací si ruce mejou taky na čas. Prostě se předpokládá na základě zkušeností, stěrů s kultivací a pod, že po určitý době mytí je čisto nebo breberko vyvraždíno.
Těch 4 x 30 sekund je doporučenej minimální čas, šůrovat hubu si můžeš dlouho jak je libo. Předpokládám, že návrháři u Brauna si ty časy nevycucali z prstu ale po konzultacích se zubařema, případně to je výsledek nějaký zdravotní studie na vzorku lidí. To je ve zdravotnictví běžná praxe, jedný studie jsem se před časem zůčastnil, byla mimo jiné velice dobře placená. _________________ Jirka
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4Další
Strana 3 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.