Zaslal: ne prosinec 22 2024, 10:01 Předmět: Sluchátka za uši
Zdravím přátelé v předvánočním čase.
Vybírám pro sebe nějaká bezdrátová sluchátka za uši (nechci špunty, pecky ani velká přes hlavu). Propojení bude s telefonem (iPhone). Moc velká nabídka v nich není, já zatím vybral:
- Intezze WINGS PRO
- OneOdio OpenRock Pro Black
Máte s těmito sluchátky, popř. jinými, někdo zkušenosti? Nejsem úplně náročný na kvalitu hudby.
Spíše bych zvážil, zda mám vůbec potřebu mít dlouhodobě přímo u hlavy zařízení, které bude zdrojem „neškodného“ VF radiového signálu, na kmitočtu kolem 2,4 GHz. Na podobném kmitočtu pracují mikrovlnky.
Založen: Mar 12, 2008 Příspěvky: 3056 Bydliště: Považie - Vorošilovo
Zaslal: st prosinec 25 2024, 22:33 Předmět:
Na druhej strane, keď si predstavíš, koľko frekvencií blúdi okolo nás..... Si predstav, že naše oči by vedeli vidieť všetky frekvencie.... By sme nič nevideli pár centimetrov od nás, boli by sme vlastne slepí, lebo by sme videli ,,zahmlené fólie frekvencií" od O2, Telecomu, Policajtov, záchranárov, TV takej a takej, skrátka mižmaš rôznych frekvencií. Preto ďakujem mimozemšťanom, že nás stvorili s určitými nedokonalosťami..... 😁
Zaslal: st prosinec 25 2024, 23:08 Předmět:
Já mám dobrou zkušenost se sluchátky Visixa Bone 10HF s mikrofonem. Fungují i jako handsfree. Mají krásný čistý zvuk a mám s nimi volné uši. Jedná se o sluchátka na lícní kosti (tzv. Bone Conduction), která se nestrkají do uší ani za uši, ale mírně před uši na lícní kosti. Sluchátka na lícní kosti nejsou velká, ale dělají se vesměs jen v provedení kde jsou obě sluchátka propojena a propojka se umisťuje za hlavu viz obrázek. Možná by i to bylo pro vás přijatelné.
Každý máme jiné chutě. Moje zkušenost s bone conduction je přesně opačná. Pištivý zvuk z měničů umístěných před ušima použitelný stěží na telefonování, a "přenos basů vibracemi" ve mě vyvolával potřebu s odporem strhnout. Zkoušel jsem tři typy v cenách tuším od litru do pěti. Jejich uživatelé byli spokojeni, což nemíním zpochybňovat. Ale ani to nebudu doporučovat. _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Bude asi třeba vyjít z účelu, kterému mají ta sluchátka sloužit.
Tazatel uvádí hudbu. V tom případě lze vyloučit výrobky typu Hands free, pro operátory Call center, nebo pro dispečerské řízení procesů.
Bude však třeba prověřit jejich technické parametry. Prodejce sice může tvrdit, že nejnižší a nejvyšší přenášené kmitočty jsou od 20 Hz, až do 20 kHz. Neuvádí však, že přenosová charakteristika je v tom rozsahu kmitočtů vyrovnaná. Pak si může udat třeba i 10 Hz až 50 kHz, ale v rozdíl tolerančního pole na přenosové charakteristice, může být i několik desítek dB. Kdysi bylo u běžných NF zesilovačů standardem ± 3 dB, u reprobeden snad dvojnásobek, už si to moc nepamatuji...
Navíc by měla být ta sluchátka impedančně kompatibilní se zdrojem signálu (u BT to odpadá) a bude vhodné též zvážit i kvalitu nahrávky, uložené třeba v tom mobilu.
Dalším kritériem musí být, kde budu svou hudbu poslouchat. Zda v klidu domova, na ulici, v dopravním prostředku, nebo u nějakého hlučícího stroje.
Udávaný rozsah u sluchátek (i u repráků) je to úplně poslední co vypovídá o jejich skutečném zvuku... _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.