V domácnosti myju na čas prakticky všechno - mám myčku a ta funguje jen na čas
U kartáčků je to tam proto, že někteří jedinci mají opravdu špatné návyky. Pokud je někdo odmalička zvyklý čistit jeden kvadrant 5sec, nikdo kromě kartáčku mu už v dospělosti neřekne že dělá něco špatně a on si to vůbec neuvědomuje.
Pindy všech těch dentálních odborníků nikdo neposlouchá. Když melou kydy typu že by si lidé měli čistit zuby pokaždé když něco snědí nebo se něčeho napijou, což je pro normálního člověka zcela mimo realitu, takový člověk si pak myslí že stejný nesmysl je i doba čištění zubů. Což bohužel není pravda.
Beru zpět, že ty nové Brauny se nedají rozebrat. Mamka včera přinesla Typ 3756, že nenabíjí. Tak jsem ho zkusila rozebrat a šlo to, dokonce jsem pak našla na netu i návod na výměnu baterky (velikost asi 4/5 AA). Byl upadlej jeden vývod nabíjecí cívky, je tam upevněná na jakémsi pružném elementu a asi se to uviklalo. Vůbec je to uvnitř orloj, ve srovnání s mým zubáčkem (typ 4716), ve kterém jediná elektronika je usměrňovací dioda z cívky k baterce. Tady v tom byl MCU MSP430. Ten samozřejmě na 1V neběhá, takže má u sebe step-up měnič. Divím se, že tam je jen 16-bitovej MCU, že tam není aspoň dvoujádrovej ARM. No zkrátka my tu elektroniku a mikroprocesory nacpeme všude, ať to stojí, co to stojí.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18904 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: pá prosinec 27 2024, 11:03 Předmět:
lesana87 napsal(a):
Divím se, že tam je jen 16-bitovej MCU, že tam není aspoň dvoujádrovej ARM. No zkrátka my tu elektroniku a mikroprocesory nacpeme všude, ať to stojí, co to stojí.
Tak jestli to má jako můj to "koktání" každejch 30 sekund a dlouhý "zakoktání" po dvou minutách, tak realizace s procíkem je ideál řešení. Akorát že by na to stačil ATtiny25 nebo něco ještě jednoduššího a levnějšího. _________________ Jirka
No, k těm dentálním odborníkům. Každej to máme jinak. Já si zuby už léta nečistím VŮBEC. K zubařovi na prevenci chodím pravidelně. A vždycky mě pochválí, jak se o zuby vzorně starám, krvácivost nula, a hlavně ať v tom pokračuju dál.
Manželka v čekárně to vždycky slyší přes dveře a chytá točky... _________________ Nepoužívám smajlíky. Pobavený nebo ironický tón si laskavě domyslete sami.
Tady v tom byl MCU MSP430. Ten samozřejmě na 1V neběhá, takže má u sebe step-up měnič. Divím se, že tam je jen 16-bitovej MCU, že tam není aspoň dvoujádrovej ARM. No zkrátka my tu elektroniku a mikroprocesory nacpeme všude, ať to stojí, co to stojí.
Některé MSP430 mají FRAM, což by dávalo smysl. EEPROM má omezený počet přepisů a kartáček co mám já si pamatuje jak dlouho a kdy se čistily zuby, v nástavcích jsou RFID tagy, takže se rozlišují i jednotliví uživatelé, hlásí to nutnost výměny nástavce, jde to spojit přes BT s mobilem a pak například kontrolovat děcka jak moc čištění flákají apod.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4
Strana 4 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.