Zaslal: ne prosinec 29 2024, 18:13 Předmět:
Zná někdo tuhle pračku Electrolux, kterou používá osoba blízká? Byla zakoupena roku 2011 a opraváře zatím nepotřebovala. Je možné, že má lepší ložiska než dnešní pračky??
Ale jako byl to rozhodně levný, základní model pračky. 900 otáček bylo i v roce 2011 málo.[/b]
Zaslal: čt leden 02 2025, 20:03 Předmět:
"Vypadá to, že Midea používá jedinej displej na zobrazení času nebo otáček nebo teploty, ale nikdy to neuvidíte zároveň.
Je to samozřejmě úplně blbý a musel to navrhnout nějakej kripl."
Ti Číňani blázniví nepoctivý dělají vinutí na motoru z hliníkových drátů. To je děs, co to je za potróblence. Hliníkové dráty dávají i do statoru vysavačů a dalších šmejdů. Na rotorech jsem zatím hliník nezaznamenal nikdy a nikde. _________________ Mám radost že opravou starších spotřebičů ukousnu podíl prodaných nových šmejdů.
Zaslal: so leden 11 2025, 19:49 Předmět:
Hydrawerk napsal(a):
Ten hliníkovej drát časem udělá co? Praskne?
Co by praskal? Prostě ten hliník je póvl matroš, tam má být měď. Číňani pobóchaní. _________________ Mám radost že opravou starších spotřebičů ukousnu podíl prodaných nových šmejdů.
A proč jako? Já znám VN/VN trafa co mají taky vinutí z hliníku. (Navíc) utopené v trafooleji a funguje to. _________________ Posílal jsem elektřinu horníkům. Už dofárali. Důl Staříč - Paskov. Demolice běží naplno.
Zaslal: po leden 13 2025, 0:25 Předmět:
Hydrawerk napsal(a):
Hydrawerk napsal(a):
Zaslal: so září 30, 2023 10:59 pm
Tak už je opraveno, po čtyřech týdnech zase můžeme prát. Servisák v Electroluxu EW8TN3562C vyměnil obě ložiska bubnu včetně domků. Pojišťovna předem schválila cenu opravy 4200 Kč. Placení proběhlo mezi pojišťovnou a servisem.
Je to trapný, ale po cca 15 měsících pračka začala zase hučet. Vypadá to zase na vadné ložisko bubnu. Asi bude řešeno v rámci stále trvající záruky.
Zaslal: so leden 18 2025, 15:56 Předmět:
Hydrawerk napsal(a):
Tak servisák zase 10. 1. 2025 vyměnil oba ložiskové domky.
Trochu jsem pokecal se servisákem. Říkal, ať si rozhodně nekupuju vrchem plněnou pračku Candy nebo Eta.
Jak už mnoho z nás ví, je to ta nechvalně známá konstrukce, kde je ke všemu blbej přístup a pravej krycí plech ani nejde odmontovat!!
Servisák je asi nasr4nej, když to má opravovat.
Tahle konstrukce se prodává pod různými značkami, asi to vyrábí Candy, Haier a Midea... Snad.
citace:
Candy CSTG 47TME/1-S
Haier RTXSGP47TMSCE-36
Hoover H3TSM47TAMCE-S
Philco PLDI 127 BTL King (trochu vice převlečené...)
Fagor 4FET-7312N
https://www.fagorelectrodomestico.cz/pracky/pracky
ETA 3741 90000
ETA 3740 90000
Takže co?? No při rekonstrukci panelákové koupelny si to naprojektujte tak, aby se tam vešla standardní velká pračka plněná předem, třeba nějaké Miele. Bacha na to, že Miele má otvírání dvířek opačně, než většina konkurence!!
Které předem plněné pračky se vyplatí koupit, si nejsem jistej, možná to budu zjišťovat někdy později v životě... Přál bych si aspoň nějakou nesvařenou vanu, kde lze vyměnit ložiska! _________________ 010203
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.