Dáfkování na firmě děláme bežně, ale nikdy tímto způsobem. Jelikož máme všelijakou chemii i nebezpečnou, tak tam nikdy nebude doplňování tímto způsobem, protože hrozí to, že se ventil nezavře a obsluha se stím poleje a tak dále.
Tento systém kromě snadnosti obsluhy nemá žádnou jinou výhodu a spíš přináší řadu problémů a rizik.
Nejčastěji máme víčko s trubičkou dovnitř. Protože je to spolehlivé, absolutně těsné a relativně snadné na obsluhu.
A když je člověk šikovnej při výměně, tak ani nikde nic nenakape.
Nikdy jsem neviděl něco takového a to jsem prošel dost provozů a od různých výrobců.
Podle mě hledá jednorožce, kterej neexistuje. Navíc stejně ani pořádně nenapsal k čemu je to dobré a jaká je v tom náplň. On každý materiál není vhodný se styku s kdo ví čím.
Ešte treba do toho zapojiť trochu fyziky... a myslieť na "ovzdušnenie" tej bandasky - čiže ďaľší spätný ventil, lebo to ináč poriadne vytekať nebude. A ďaľšia vec - keď v bandaske vznikne podtlak nejakým množstvom vytečenej kvapaliny, tak pri odoberaní to výpustný ventil už nemusí udržať , bandaska si cucne vzduchu a pritom sa oprská všetko dookola hrdla...
Keďže netušíme o aký "stroj" ide (nevadí) ... ale určite by bolo lepšie a hlavne pohodlnejšie urobiť nejaký hadičkový či trubkový rozvod a môžeš mať zásoby kvapalín aj v 200L sudoch.. a nie sa ťahať so šestnástimi 5L bandaskami...
také niečo vhodného priemeru dať do hrdla kanistra.
Jo tohle je přesne ono co hledám.
O odvzdušnění samozřejmě vím, i v tom pracím prostředku je. To je taky jeden z důvodů proč hledám jestli už neexistuje hotové řešení. Ale když není, tak není no. Existuje spousta běžně používaných věcí o kterých nemám ani ponětí a tak jsem chtěl zjistit, jestli tohle není jedna z nich.
Já nemůžu říct zákazníkovi aby si něco tiskl na 3D tiskárně a podobné nesmysly. Musí to být věc běžně sehnatelná. Ale ty ventily co našel Gabriel by snad šly použít, pokud k tomu najdu vhodný kanystr a půjde to tam nastrkat bez větších potíží.
Stroj děláme my, takže rám a vypouštěcí mechanismus apod. není problém, ale kanystry si už bude zajišťovat zákazník, takže se mu jen řekne co má koupit, případně mu pošlem jen ty ventily ať si je nacvaká.
K čemu to potřebuju je celkem irelevantní proto jsem to pro přehlednost ani neuváděl. Romány jež tu píše např. ekkar nikdo nečte. Ale klidně můžu doplnit že tam není žádná agresivní chemka, jen vodný roztok. Když se vyžbryndá, vůbec nic se neděje kromě toho že je kolem bordel. V každém kanystru je trochu něco jiného, takže nějaké 200l sudy nehrozí a prohazuje se to každou chvíli podle toho co zrovna stroj dělá. Představ si to třeba jako barvy, kterých je několik desítek, ale stroj nemůže mít tolik dávkováčů, takže se jich tam naháže jen těch 16 a průběžně se mění podle potřeby, tzn. že se vyndávají i téměř plné, nejen prázdné. U zákazníka se kanystry povalují všude kolem jak už to tak bývá, sem tam o ně někdo zakopne a vyleje a to byl kromě rychlosti a jednoduchosti prohazování další důvod proč tyhle ventily chci použít. Prostě příjde Ukrajinec, jukne na monitor kde je hoď na Céčko roztok číslo 56, BFU chňapne kanďour, kopne ho do kouta, šoupne tam druhý, klepne na hotovo a jede se dál. Rychlé a jednoduché. Ale to je pro pochopení že hledám nádobu se zpětným ventilem zbytečné uvádět, proto jsem to v otázce nepsal.
Nič na rýchlo, lacnejšie a uni použitie asi nenájdeš (ako doporučii Gabo).. Možno ešte ľahká úprava - do víčka z bandasky vyvŕtať patričný otvor, aby vznikla "prievlečná" matica a ten spätný ventil len tak nevypadol z bandasky...
Je to požadavek zákazníků a myslím celkem rozumný. Nechtějí být závislí na tom že jim budeme dodávat jako spotřebku nějaké speciality které seženou jen u nás a budou si myslet jak na tom nerejžujem. Nejsme jako Apple a zákazníci to kvitují .
Prostě pokud budou chtít, tak jim kanystry pošlem, pokud budou chtít jen ventily, pošlem jen ventily, pokud si to budou chtít koupit sami, nemáme s tím žádný problém, stejně jako když si domluví přímo s dodavatelem chemky že je někde schrastí a bude jim je rovnou plnit.
Podľa tvojho "prvého" zadania si teda budeš musieť vytvoriť "korporáciu" s Miele.. lebo podobný systém asi nikto nepoužíva..
A to je to tvoja predstava, ktorej sa v podstate nechceš vzdať!!
Používatelia tých ich práčiek tiež veľa možností zatiaľ nemajú... musia kupovať LEN ich náplne...
Je to podobné ako prevádzkovanie atramentovej tlačiarne... najprv len výmena kartridžu, potom naplnenie a na záver - "cisterna s farbičkami" mimo tlačiareň hadičkami prepojené ...a tlačím do nemoty..
Já nevím kdo všechno to v pračkách používá nebo nepoužívá. Prostě to bezproblémově funguje, neřeším bordel s prášky, dávkováním apod. nic z toho neteče, jen jednou za čas když pračka zahlásí to vyměním. Od koho kupuju pitomé prášky na praní opravdu neřeším, stejně je to všechno na jedno brdo.
Ale pračky neřešme, ten systém se mi líbí a funguje dobře a spolehlivě, proto ho chci aplikovat jinde, co na tom pořád nechápeš?
Sice to je jeden úkon navíc. Musím kanistr položit a připojit, místo jen položit.
A ball lock konektor by se do víčka jakéhokoliv kanistru instaloval snadno. Stačí jen vyvrtat díru a další malou dírku na odvzdušnění.
Ke zkopírovnání systému polož a zapomeň jako má pračka jsem poněkud skeptický. Vzhledem k tomu, že to má těsnit v odpojeném stavu a zároveň to musí mít taky nějaký spolehlivý sytém odvzdušnění. To by bylo na regulérní vývoj, včetně testů. A dost pochybuju, že na trhu bude něco podobného, protože by o to byl tak malý zájem, že se to nikomu nevyplatí.
A ty výše zmíněné ventily jsem našel taky. Ale sám jsi říkal, že to nemůže být žádný bastl. Takže ventil hezkej, ale co ten protikus? Co odvzdušnění. Kdo to bude vyrábět?
Taky do pračky to dáváš tak 10x do roka. Nevím jak je tam dobře vymyšlené těsnění, ale pochybuju, že by to v tý pračce spolehlivě fungovalo, kdyby to vyměňoval 2x za den, nebo víckrát několik stejných kazet mezi sebou.
Zaslal: po prosinec 30 2024, 10:25 Předmět:
jenom mě napadlo mám zahradní hadici Gardena která je zakončena rychlospojkou s funkcí ventilu který propouští až po zasunutí protikusu. Funguje to bezvadně.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.