Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18904 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: po prosinec 30 2024, 18:52 Předmět: Soprán 635A
Vážení, nemáte prosím někdo v archivu servisák a nebo aspoň schema od Soprána? Odkazy zde na fóru jsou už mrtvý. Našel jsem jen hodně mizerný papíry od Sextetu.
Díky! _________________ Jirka
Ja som potreboval len FM časť.. tú som našiel aj v PDF formáte (veď je v podstate zhodná s inými "teslackymi) , tak som neriešil.. neviem čo všetko ten DJVU formát obsahuje - musel by som k inému kompu.. ale asi je tam to toho viac..Záleží,čo autor potrebuje.. a v akom formáte..
Ale áno.. ten DJVU formát má niečo do seba... určite je kvalitou zobrazenia lepší, ako PDFko..
Len jeho šírenie nie je také jednoduché ako u PDF..a tiež v jeho zabezpečení..lebo MS..
Zaslal: po prosinec 30 2024, 23:01 Předmět:
Díky za tipy. Věděl jsem, že Sextet je v podstatě Soprán s kroutítkama, místo Sopránových šoupáků. A Synkopa je Soprán s gramcem. Všechny tři mají tu nesmyslnou DC vazbu poťáku hlasitosti do vstupu MBA810, co dělá šílenej rachot v bednách.
O těch novějších Rapsodie, Alegro a Multitón jsem vůbec nevěděl. V nich už je tenhle nesmysl předělanej a asi tam bude víc úprav k lepšímu.
Soprán, co mi přistál na stole jsem zkusil. Na SV jsem našel Dechovku, na DV a KV taky něco. VKV bez antény ani ťuk. Na metrovej drát jsem chytil dvě stanice kde se rozsvítilo stereo a pár slabých. Takže nějak funkční to je. Všechno ale hraje na maximální hlasitosti strašně slabě ale oba kanály stejně. Izostaty střílej jak z děla. Našel jsem pár ojínělých zelenin, kdoví co je v tom za skoro 45 let všechno vyhnilo. Taky nevím, zda to bylo napadený kutilem, nebo je to tak zprasený už z výroby. Šrouby, co drží šásko v bedně byla narušená barva, takže v tom někdo už byl.
Třeba fyziologie nalepená na šoupáku hlasitosti, to je normální vrabčí hnízdo, hrůza. Originál Soprán má mít jen odpory 2k2 na zem z odboček, v tomhle jsou navíc kondíky alá Rapsodie. Možná nějakej přechodnej typ ovšem stále s tou DC vazbou na 810.
Asi s tím pár hodin práce bude, no ale co teď v zimě dělat jinýho... _________________ Jirka
Zaslal: út prosinec 31 2024, 0:02 Předmět:
JirkoZ, čím ty dežaví otvíráš? Mám na to DjVu Viewer a ten toho moc neumožňuje. Chtělo by to něco co umí tisknout výřezy. Zkoušel jsem to přes print screen ale nedaří se stejný měřítko těch tří plachet.
Jinak s formátem, souhlas. U nás není moc oblíbenej, nevím proč to spousta lidí považuje za ruskou sračku (asi že to rusáci dost používaj) když to je produkt americký AT&T. _________________ Jirka
Já na to používám djvu plugin do iview.
Jinak Soprán a Sextet jsou dost jiná rádia. Soprán má diskrétní MF bez keramických filtrů, stereodekodér s polským UL a na konci MBA 810. Sextet má v MF A281 a keramické filtry (co občas umírají), jako dekodér A290 a naopak konce diskrétní s vyšším výkonem.
Ty Rapsodie a spol ani nejsou moc novější, jsou to jen kombinace s gramcem nebo kazeťákem, případně stojanové verze téhož.
2004 Příspěvky: 20109 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: út prosinec 31 2024, 8:52 Předmět:
Jenomže Jirkovi jde o zapojení potenciometrů korekcí a hlasitosti a vyloučení stejnosměrných proudů přes jejich běžce.
Na vstupu MBA810 je to jasné, v některých modelech nejen Tesla ušetřila v signálové cestě jeden kondík µ1 a odpor M1 a zapojila běžec potenciometru přímo na jeho vstup, což je odedávna známá konstrukční chyba.
Ale v korekcích, nota bene pasivních, to tu muselo být taky, jen to asi blbě hledám.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Další
Strana 1 z 8
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.