Založen: Jul 13, 2014 Příspěvky: 377 Bydliště: Petřvald U NJ
Zaslal: pá leden 03 2025, 10:18 Předmět: Poptávka návrhu a realizace DPS
Zdravím všechny přítomné
A přicházím s prosbou o pomoc. Potřeboval bych navrnout dps a případně zrealizovat jedná se o desku s pár kousky jedná se o preamp. Potřeboval bych jen udělat návrh zrealizovat desku a osadím si to už sám. Potřebuji to pro 2 kanály.
Předem děkuji za případné návrhy řešení
Zaslal: pá leden 03 2025, 11:40 Předmět:
Přesně tuhle odpověď jsem čekal )) S Novou ženou jsem pozbyl poslední zbytky hrdosti a zcela ztratil dílnu tak tím to se obracím na ty kde je ještě svět v pořádku ...
2004 Příspěvky: 20109 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: pá leden 03 2025, 11:48 Předmět:
Nebo na prkýnku, než vyzkoušíš ten hvězdičkovaný odpor, se kterým to bude hrát stejně hlasitě, jako z jiných zdrojů signálu, plošňáky si můžeš navrhnout až pak:
multivibrátor narychlo.
To na tom prkýnku samozřejmě není tento předzesilovač, ale simulátor signálu z přerušovače Trabanta s alternátorem, ke kterému jsem to měl daleko, a potřeboval jsem předseřídit hysterezi zavírače volnoběžné trysky.
Ale má to taky dva tranzistory a pár kousků bižuterie okolo.
Založen: Apr 22, 2006 Příspěvky: 318 Bydliště: Hradec Králové
Zaslal: pá leden 03 2025, 12:23 Předmět:
Měl bys upřesnit, jaká pouzdra mají mít součástky -vývodové, SMD velikost? Nebo jestli chceš použít konkrétní šuplíkové zásoby; taky podle krabičky určit rozměr DPS; výstupy na konektor, svorkovnice, pájecí ploška apod.
Zaslal: pá leden 03 2025, 13:05 Předmět:
msar napsal(a):
Měl bys upřesnit, jaká pouzdra mají mít součástky -vývodové, SMD velikost? Nebo jestli chceš použít konkrétní šuplíkové zásoby; taky podle krabičky určit rozměr DPS; výstupy na konektor, svorkovnice, pájecí ploška apod.
Jasně moje představa je aby se to vešlo do téhle krabičky https://www.gme.cz/v/1507689/maszczyk-km-78-abs-black-krabicka-plastova
Vstup a výstup na 3.5mm zdířku Stereo do dps na pouzdrech mi nesejde tedy smd asi určitě ne. max ledka jako indikaci zapnutého stavu ale stejně to bude někde schované a napájení budu řešit tak že se někde připíchnu na spínané + z palubní sítě auta
Nebo na prkýnku, než vyzkoušíš ten hvězdičkovaný odpor, se kterým to bude hrát stejně hlasitě, jako z jiných zdrojů signálu, plošňáky si můžeš navrhnout až pak:
multivibrátor narychlo.
V době her a malin nezralých jsem využil lustrsvorky, snad jsem si je dokonce přišrouboval na kus překližky a přidal jsem k nim pár zdířek. Teď by se asi tranzistorům musely prodloužit nožičky.
lustr.JPG
Komentář:
Velikost:
18.89 kB
Zobrazeno:
10 krát
_________________ Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Založen: Jun 30, 2005 Příspěvky: 1593 Bydliště: Pardubický kraj
Zaslal: so leden 04 2025, 11:27 Předmět:
Počítač, kreditku a hlavu ještě máš?
Pokud ano, bež na https://jlcpcb.com mají tam možnost nakreslit DPS v EASYEDA, rovnou ti ji vyrobí a osadí. Na true hole bych se vykašlal, tranzistor v SOT-23 a 0805 kondíky a odpory jsou v pohodě, je to levnější, případně nemusíš desku vrtat, když to vyrábíš sám.
Zaslal: so leden 04 2025, 11:47 Předmět:
Stačilo by takhle?
AMP_15dB.jpg
Komentář:
Velikost:
86.03 kB
Zobrazeno:
37 krát
_________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Zaslal: so leden 04 2025, 12:41 Předmět:
Případně varianta v povrchové montáži (rezistory 1206, tranzistor SOT23-3):
AMP_15dB_SMT.jpg
Komentář:
Velikost:
87.39 kB
Zobrazeno:
15 krát
_________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
To má byť nejaká avantgarda, či prečo sú tie súčiastky tak rozhádzané? A načo tak veľký plošak? Tie veľké vzdialenosti medzi súčiastkami sú kvôli chladeniu?
Ak nemáš cit pre návrh plošakov, tak tvoje čmáranice budú vždy len čmáranice, bez ohľadu na to, v akom sofistikovanom softvéri ich načmáraš.
Ono tu v tomto prípade je to úplne jedno, ale neskutočne ma vytáča, ak takéto čmáranice vidím v profi zariadeniach od "profi" výrobcov.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.