Založen: Nov 11, 2005 Příspěvky: 1064 Bydliště: Hradec Králové
Zaslal: ne říjen 29 2023, 17:11 Předmět:
Pomohla, prosím, ta výměna žlutého 330nF/275AC X2 kondenzátoru? Právě to taky řeším, má 222nF. Ni-MH jsem už vyměnil, displej po výměně aku ukazoval sytě 1 den. Tedy přesněji, výměna aku a kondenzátoru - a jede to OK?
Zaslal: ne říjen 29 2023, 18:29 Předmět:
Ano, mohlo by stačit vyměnit pouze tyto dvě součástky.
Ale také by tam měly být další součástky, například usměrňovací dioda a zenerova dioda, a ty mohou být také vadné.
Už jsi někdy opravoval zdroj se srážecím kondenzátorem?
Založen: Nov 11, 2005 Příspěvky: 1064 Bydliště: Hradec Králové
Zaslal: ne říjen 29 2023, 18:39 Předmět:
Ano. V měřiči Steinner ENM 100 a v časových spínačích TIPA (obdoba Elektrobock DH7).
Tenhle DT27 má dost hrozné recenze už jako nový:
https://www.alza.cz/hobby/solight-dt27-d5481012.htm#recenze
Ale myslím, že po koupi (srpen 2018) šel celkem dlouhou dobu normálně (alespoň po dobu záruky), byť ten Steinner ENM100 (a obdobný EMOS FHT 9999) mi připadly lepší.
Zaslal: čt listopad 02 2023, 19:58 Předmět:
Baterii jsem nechal původní, vyměnil jsem ten X2 a pak pro sichr elity. Mám to zapojený nonstop v zásuvce. Nekoukám na to furt ale nějak se to zobrazení na displeji znormalizovalo. Když se tedy ukázala životaschopnost tohoto přístroje tak jsem na plastové okénko displeje nalepil folii, na to jsem úchylný i u měřáků, a jsem spokojen že to funguje.
EKKAR: zkoušel jsem si pohrát i podle návodu ale efekt se nedostavil. Je také důležité jak se na to kouká,
Zaslal: po listopad 13 2023, 16:26 Předmět:
Teď jsem tu měl jakýsi měřič spotřeby Basetech Cost Control 3000 a taky se choval podivně. Blikal ukazatel napětí a neměřilo to. Jsem to rozebral a vytáhl ten napájecí kondenzátor M33, skutečná kapacita byla M1 a to už byl zřejmě problém. Po výměně to funguje.
_________________ http://tesinsko.cz/webcams/rondel
Zaslal: pá leden 03 2025, 17:39 Předmět:
EKKAR: Přesná trefa ohledně akumulátoru ve spojení s hůře čitelným displejem. Jak jsem psal sehnal jsem větší akumulátor 80mA a tak musel na drátky mimo plošný spoj. A výsledek je 1+. Díky všem
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.