Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Česká Spořitelna boduje
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Co je nového?
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ruprecht

PříspěvekZaslal: út leden 07 2025, 17:00    Předmět: Citovat

Spořku nemám, ale pokud disponenti dostali možnost el. bankovnictví, tak jistě musí mít majitel účtu v el. bankovnictví možnost jednoduše zobrazit všechny aktuální disponenty a zrušit jim dispoziční právo k tomuto účtu, nebo snad ne?
matahari

PříspěvekZaslal: út leden 07 2025, 17:07    Předmět: Citovat

Samozřejmě že si lze zobrazit, kdo má jaké práva k danému účtu a rovnou je tam tlačítko "Odebrat disponenta".
Takže místo toho, aby hypotetický známý využil zrušení takového disponenta, tak šel za p32, který tady bojuje za něj. Možná by se p32 měl pohybovat mezi chytřejšími lidmi, než jsou jeho známí.

Navíc vůbec není pravda, co p32 napsal, že u dětí automaticky zůstávají rodiče jako disponenti v dospělosti. V plnoletosti jsou všichni disponenti automaticky zrušeni. Jestli chtějí být rodiče nadále disponenty, tak musí jít s dítětem na pobočku.

disponent.jpg
 Komentář:
 Velikost:  55.87 kB
 Zobrazeno:  14 krát

disponent.jpg

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DedVseved

PříspěvekZaslal: st leden 08 2025, 9:27    Předmět: Citovat

To můžu potvrdit, při dovršení 18 let se dětský účet překlopí na Plus účet. V tu chvíli jsem přestal vidět účet své dcery.
Aby ho nakonec ČS a.s. nežalovala za šíření poplašné zprávy, když se tady pasoval na znalce Spořitelny a šíří zde o ní lživé informace.
DukeNuke

PříspěvekZaslal: st leden 08 2025, 9:31    Předmět: Citovat

Já hlavně netuším, proč se to vůbec řeší a proč tady. Není to žádný prů.er spořky, protože klienty varovala. To, že to někdo nečte, je jeho problém. Když mi přijde změna obchodních podmínek, já se na čtení vykašlu a pak se divím, je to můj problém, ne problém banky.
matahari

PříspěvekZaslal: st leden 08 2025, 10:06    Předmět: Citovat

Vidíš, všichni to pochopili správně kromě p32 a na základě jeho chápání vzniklo tohle vlákno.

@DedVseved: Když psychopata přistihneš při lži, bude kolem sebe kopat a pak tě ještě obviní, že jsi ho k tomu donutil ty.
p32

PříspěvekZaslal: st leden 08 2025, 11:33    Předmět: Citovat

Tak já bych to asi už končil, ale jestli se sestava trollů, co se tady sešla, potřebuje dále živit, tak může. Laughing Laughing Laughing
p32

PříspěvekZaslal: st leden 08 2025, 11:37    Předmět: Citovat

Ruprecht napsal(a):
Spořku nemám, ale pokud disponenti dostali možnost el. bankovnictví, tak jistě musí mít majitel účtu v el. bankovnictví možnost jednoduše zobrazit všechny aktuální disponenty a zrušit jim dispoziční právo k tomuto účtu, nebo snad ne?
Ano, máš plnou pravdu. My máme spořku jen proto, že se nám to nechce přemisťovat jinam. Opravdové účty máme jinde. Je vidět, kdo tu obhajuje spořku, kterou nedávno sami pomlouvali, ale to už je jejich boj. Razz
matahari

PříspěvekZaslal: st leden 08 2025, 13:46    Předmět: Citovat

Snad ti to někdy dojde, že jsi tady za ubožáka, který nepochopil, ani kdo je to disponent. To že přistižený psychopat dokáže kolem sebe jen kopat, se zcela vyplnilo.
Dekker

PříspěvekZaslal: st leden 08 2025, 14:06    Předmět: Citovat

p32 napsal(a):

Jsi opět na hlubokém omylu.

Trochu mi přijde, že sem vkládáš myšlenky na jinou reakci než mou, ale to je asi už stejně jedno Very Happy

p32 napsal(a):
Já se tam např. díval taky. Žena je na mém účtu u Č.S. jako disponent už takových 40 let, což mi nevadí a nemusím se kvůli tomu rozvádět, jak dedukují někteří místní odborníci, ale nechápu, proč mi někdo tvrdí, že jsem o tom nevěděl.

Nikde jsem si nevšiml, že by někdo nějak naznačoval to, že pokud má tvoje manželka přístup jako disponent musí se stebou automaticky rozvést Very Happy. Tu bylo řečeno, že spousta těch co se rozvedla a toto měli si to po rozvodu nezrušili a teď na to čumí jak z gumy.

p32 napsal(a):
A o to právě jde, disponent s původním přístupem jen osobně na pobočce má najednou přístup i elektronicky. Je mi líto, že to i více uživatelů tady nepochopilo, ale komu není dáno atd.

ale ty tady naznačuješ že dotyčný disponent to ví a schválně si po této změně půjde nainstalovat george aby měl vzdálený přístup což je takové krásné čecháčkovské "já bych to určitě udělal abych mohl sledovat jaké tam mají peníze a případně je mohl třeba sebrat". Pokud takto opravdu přemýšlíš tak chudáci tvoji známí, to aby měli projistotu dveře na biometrické údaje aby jsi náhodou nešel zkoušet zda ty klíče co jsi našel nejsou od jejich bytu. To je totiž to stejné.
mluno

PříspěvekZaslal: st leden 08 2025, 15:02    Předmět: Citovat

Hubert_79 napsal(a):
... při rozchodu je toto první věc, kterou půjdu řešit.
.... není primárně chyba spořky. Ta přece neví, že se ti dva rozvedli...

Spořitrelně nebo jakékoliv bance může být úplně jedno v jakém vztahu s majitelem účtu je disponent. Zrovna v tomto bych nehledal žádný problém. Naopak jestli předtím nemohl disponent disponovat, to spíš bylo v nepořádku. Možná snad jen kdyby bylo podezření, že někdo vylákal dispoziční právo nějakou lstí nebo podvodem, tak by to měla řešit dřív než vybílí účet, ale to už se bavíme o extrémech.
Nevím jak funguje george, od śpořitelny jsem odešel dostatečně včas, takže dětské nemoci toho jejich systému jsem sledoval už jen z ohlasů v médiích, a z toho, co se občas objeví, mi připadá, že stále není ten systém moc oblíbený. Ale pokud je nějaká taková důležitá zpráva ve fio, tak se to objeví hned po přihlášení na hlavní stránce a zůstane to tam viset dokud se ta zpráva neotevře (dosud mi tam visí nějaké dvě zprávy jedna o silném ověření klienta druhá už ani nevim o čem a pak se tam objevují zprávy o neúspěšných platbách kartou, ale většinou s velkým zpožděním, tak za 2-3 dny). Že george taky má něco takového bych očekával. Očekával bych před takovým krokem zprávu typu aby si klienti zkontrolovali seznam disponentů, jestli odpovídá současné realitě, kterou by samozřejmě dostali jen ti, co nemají ten seznam prázdný (tím, že śpořitelna zdědila klienty z dávných dob, tak je klidně možné, že sedmdesátiletá babička už neví, komu před 50 lety při zakládání účtu dala dispoziční právo, nebo netuší že ho nezrušila).
kejki

PříspěvekZaslal: st leden 08 2025, 17:06    Předmět: Citovat

DedVseved napsal(a):
To můžu potvrdit, při dovršení 18 let se dětský účet překlopí na Plus účet. V tu chvíli jsem přestal vidět účet své dcery.
Aby ho nakonec ČS a.s. nežalovala za šíření poplašné zprávy, když se tady pasoval na znalce Spořitelny a šíří zde o ní lživé informace.
Tak zrovna tohle nefungovalo u všech, byla to asi nejčastější zmínka v diskuzi na hovinkách. Pak někdo řeší rozvod i návštěvou banky a bohužel jemu to nedojde, bankéři taky ne a expartner na to přijde v georgi.

Příklad u KB - otravuje mě limit plateb, v internetovém bankovnictví to nejde, můžete mi tam nastavit 100 tis. místo 10, ať neplatím DPH jako blbec na víckrát? Ano, vyjedu papíry...
Mám zvednutý limit na osobním účtu, na spořícím účtu, ale DPH jsem zase platil po 10 tis.
Pro rýpaly - šlo to v mobilu, ale k tomu jsem se ještě nedohrabal a nemám to v plánu.
martinkopp

PříspěvekZaslal: st leden 08 2025, 19:37    Předmět: Citovat

Česká spořitelna to samé, pokud chceš limit zvednout nad 1M, musíš s tím běžet na pobočku.
p32

PříspěvekZaslal: st leden 08 2025, 19:57    Předmět: Citovat

Jak často jsi běžel zvedat ten limit nad 1M do spořky?
Smůla např. ve spořce byla ta, že některé věci nešlo dělat přes mobil (asi takyochrana), ale jen přes počítač či notebook. Změna limitu na 200 tisíc z počítače šla normálně. Teď už něco upravují prej i pro mobil.
martinkopp

PříspěvekZaslal: st leden 08 2025, 21:18    Předmět: Citovat

Nejsem děcko abych půl hodiny něco honil a hledal na pididispleji mobilu když na PC s velkým monitorem to mám pohodlně na pár kliknutí myší, takže co jde nebo nejde na mobilu mne naprosto nezajímá. Ale zmíněné limity tam zvednout prostě nejdou no. Narozdíl od většiny ostatních bank.
DukeNuke

PříspěvekZaslal: ne leden 12 2025, 22:32    Předmět: Citovat

Tip pro p32 na další téma které nastane 17.února Laughing
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Co je nového? Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 3 z 4

Přejdi na: