Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33133 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: ne leden 12 2025, 21:16 Předmět:
Ty seš taky jeleň. Kde chceš na týhle křižovatce čekat jeleňa? To je totiž to místo, kde mě ten hňup málem zrakvil - vyjel mi zprava zpod trati, nedal mi přednost a ještě ke všemu zastavil přímo uprostřed křižovatky ... Někde v poli nebo v lese beru, ale u fabriky ve městský zástavbě? Tam potkáš leda tak vola ... Tenhle taky tvrdil, že on měl přednost zprava a že já jsem jel jak blázen - jo, s motorkou veteránem SE SAJDOU, svítil jsem a v 6 odpoledne po ulici města ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: po leden 13 2025, 9:44 Předmět:
Ano, těch blbů s "předností zprava" a se značkou "Dej přednost v jízdě" je stále plno. A ti po osmdesátce jsou většinou vždy viníci nehod, takže by měli mít extra kontrolu u doktora a ne, aby se tady onanovalo s papírovou kontrolou u doktora po šedesáti, šedesáti pěti a teď i více letech podle odchodu do důchodu. Měly by být ty kontroly nastaveny pevně v zákonu a dle věku, např. 30, 50, 70 let s tím, že ty poslední potom každý rok a u těch prvních psychotesty.
2004 Příspěvky: 20056 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: po leden 13 2025, 14:55 Předmět:
Pořád budeme v našich zemích rozdělovat a nařizovat podle tak pochybného kritéria, jakým je věk. Bez tolerance, na chudé lidi musí být přísnost.
Jak to přijde, že nikde v Evropě neznají profesní průkaz, zatímco naši řidiči z povolání ho mít musí, a v Evropě ho nikdo po nich nechce?
Jak to přijde, že s sebou musíme vozit doklad o zdravotní způsobilosti od 65, když ještě dojíždíme do práce po sedmdesátce, ba co víc, něktří z nás vystřídají i několik aut týdně, někteří řídí autobusy či trolejbusy, protože řidiči nejsou a trhlo na důchodce, kteří se dali ukecat?
Mimochodem, už jsem tu psal, že nikde v okolních zemích od Jadranu po Balt a Atlantik s sebou nikdo žádný doklad o způsobilosti nevozí, vozí jen v případě, že má nějaké větší omezení (brýle ne, ty se kódují do řidičáku).
Jeden rakouský policajt, když jsem se ho na to ptal, povídá: "náš řidič je zodpovědný a chodí na preventivní prohlídky k doktorovi. Jestli doktor usoudí, že je nebezpečný za volantem, nahlásí ho na úřad, ten si ho předvolá a sebere mu řidičák, dokud doktor neodvolá. A, jestli zodpovědný není a nechodí na kontroly? Je to jeho riziko. Dokud nebude účastníkem nehody, nás to nezajímá. Když se něco stane, posuzujeme toho, koho doktor nahlásil, že byl na kontrole, úplně jinak, než toho, kdo na ně nechodí. Policie není oprávněná kontrolovat ještě zdravotní způsobilost, ani při běžné namátkové silniční kontrole."
Aspoň tohle bych rád viděl u nás, místo věčného utahování podmínek a omezování svobod. Takhle se naše národy té zodpovědnosti, bez které se svobody vytvořit nedá, nenaučíme, když nám bude pořád někdo nařizovat, co nesmíme i co musíme.
Především by si měl každý sám za sebe říct, zda na to mám, nebo nemám. Tata měl řidičák pořád, ale od 75 let už neřídil - vyhodnotil si to tak sám.
A pak - řidiči ve vyšším věku nejsou riziková skupina, byť se nás kdekdo snaží přesvědčit o opaku.
A profesáky jsou další paradox - ti, kteří jsou na silnici denně, potřebují průkazku, zatímco ti, kteří sednou za volat jednou za uherskej rok ne. Kdo je tak asi větší riziko?
Založen: Dec 24, 2017 Příspěvky: 7991 Bydliště: Praha 6 - Petřiny
Zaslal: po leden 13 2025, 21:10 Předmět:
Hlavně když si (pokud budu držitel oprávnění C, případně D) koupím olítaný náklaďák či autobus a budu si s tím jezdit pro potěšení (nebo to bude veterán, třeba), tak profesák mít co? Správně, Kefalín, nemusím. _________________ Frýba a láska zvítězí nad Hemalou a nenávistí!
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5
Strana 5 z 5
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.