Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Hlasové reklamy ve zprávách.
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> GSM / CDMA / LTE technika a telefony
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Brozicek

PříspěvekZaslal: ne leden 12 2025, 16:35    Předmět: Hlasové reklamy ve zprávách. Citovat

Možná se to už tady řešilo, nebo to patří do jiné diskuze.
Poslední dobou se stále častěji vnucují velmi hlasité slovní reklamy s videem, které se spustí nečekaně, když prohlížím zprávy v Seznam nebo na něčem jiném. Navíc je to žrout dat, pokud nemám mobilní data neomezená.
Na vyskakovací okna jsem si již zvykl a ignoruji je, nebo zavřu. Ten "hlasitý řev nečekané reklamy" je velmi obtěžující pro mne doma i pro okolí, pokud jsem někde na veřejném místě.
Ten fenomén se objevuje až poslední dobou. Jako by někdo vymyslel jak to naprogramovat a vložit do čtení zpráv, a tyto reklamy se začaly hojně využívat.

Vím, že s tím nic nenadělám, a obranou proti tomu je jedině vypnout zvuk v mobilu, pokud si to včas uvědomím. A před odložením mobilu zase nesmím zapomenout zvuk zpět zapnout.
Pláču na nesprávném hrobě, ale už jsem to nevydržel, a tak jsem si zde alespoň postěžoval.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
EKKAR

PříspěvekZaslal: ne leden 12 2025, 16:47    Předmět: Citovat

Jedním z možnejch řešení je softík pojmenovanej "µBlock Origin" - je možná ještě lepší, než AdBlock ...

A kutilmile - nelituju tě Mr. Green Mr. Green !!!
Valdano

PříspěvekZaslal: ne leden 12 2025, 17:10    Předmět: Citovat

Přesně tak. Já používám v prohlížeči doplněk uBlock Origin a žádný problém ani žádné reklamy. Nikde ho nemusím vypínat. Prohlížeče Chrome i FireFox existují i ve verzi pro mobily a mělo by být možné do nich také přidat doplněk uBlock Origin pro Chrome a pro Firefox.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
martinkopp

PříspěvekZaslal: ne leden 12 2025, 19:08    Předmět: Citovat

Ano uBlock Origin to spolehlivě odfiltruje, stejnně jako reklamy na youtube apod. Můžeš si tam jednoduše zablokovat i vlastní prvky, jako třeba ty dementní animované avatary a emotikony jež i tady občas někdo používá, nebo třeba obrázek nějakého negra ve fotbalovém dresu který se neustále zobrazuje na online tv skylinku, pokud tě to vytáčí.

Problém je, že chrome vypíná podporu platformy manifest 2 jež takové filtrování umožní, takže už to do chrome nenainstaluješ. Musíš se spokojit s omezenou verzí lite, nebo přejít na jiný prohlížeč, třeba firefox.
Valdano

PříspěvekZaslal: ne leden 12 2025, 20:21    Předmět: Citovat

Na mobilu s OS Android můžete zkusit novou verzi prohlížeče Chromium Browser - Fast & Quite, který šetří data a má nově přímo vestavěné blokování reklam, soukromé vyhledávání, inteligentní nástroj pro stahování a řadu dalšího. Tento webový prohlížeč ve výchozím nastavení blokuje sledovače a skripty, jako jsou sledovače sociálních médií, sledovače souborů cookie napříč weby, těžaře kryptoměn a otisky prstů. Vylepšená ochrana proti sledování. Soukromý režim procházení. Při ukončení prohlížeče se veškerá historie procházení z vašeho zařízení automaticky vymaže.
Brozicek

PříspěvekZaslal: po leden 13 2025, 12:30    Předmět: Citovat

Díky za rady.
V Obchod Play jsem nenašel ke stažení aplikaci uBlock Origin.

Vyhledávač Google v mém mobilu Motorola mi našel "internetový obchod Chrome" a v něm ten "uBlock Origin".
V nabídce nebyla instalace, ale jen "Přidat na plochu". Po spuštění toho příkazu se mi zobrazilo "Přidáno na plochu". V nainstalovaných programech to vidět není. Na ploše také žádné okno není.

Obávám se, že jsem si ten uBlock Origin správně nenainstaloval. Hned mne překvapila možnost instalace uBlock Origin přes příkaz "Přidat na plochu" s následnou zprávou "Přidáno na plochu".

Dělám něco špatně?
dracekvo

PříspěvekZaslal: po leden 13 2025, 13:01    Předmět: Citovat

Já používám prohlížeč Vivaldi. Ten blokuje reklamy. Akorát se myslím musí vybrat v nastavení, že to má používat k blokování cz/sk seznam.

Koukám přes něj i na youtube. Sice reklama vyskočí, ale stačí dát refresh (potažením prstem dolu po obrazovce) a je pryč.
vasekpetr1

PříspěvekZaslal: po leden 13 2025, 17:04    Předmět: Citovat

Máte někdo radu, jak co nejvíce zminimalizovat či případně úplně odstranit otravné reklamy a vysouvací bannery na stránkách aplikace m.onlajny.com na Androidu? Co jsem zkoušel Adblock i jiné blokátory, tak na těchto stránkách se nechytají. Prohlížeč klasika Chrome, Android verze 15.
Valdano

PříspěvekZaslal: po leden 13 2025, 17:29    Předmět: Citovat

Brozicek napsal(a):
Vyhledávač Google v mém mobilu Motorola mi našel "internetový obchod Chrome" a v něm ten "uBlock Origin". V nabídce nebyla instalace, ale jen "Přidat na plochu"... Dělám něco špatně?

Google přidání rozšíření uBlok Origin pro prohlížeč Chrome v OS Android zablokoval jak už tu psal martinkopp. Pro Chrome to na Androidu už nefunguje.

1. Pokud chcete instalovat doplněk uBlok Origin musíte to udělat uvnitř webového prohlížeče Firefox v mobilním telefonu. Takže pokud ho ještě nemáte tak si do mobilu nainstalujte webový prohlížeč Firefox.

2. Poté spusťte na mobilu nainstalovaný webový prohlížeč Firefox a v jeho okně v pravém horním rohu klikněte na trojici svisle umístěných teček pod sebou. Ze zobrazeného menu pak vyberte položku "Rozšíření" a v zobrazeném seznamu rozšíření klikněte na symbol + napravo vedle názvu "uBlok Origin".

3. Zobrazený dotaz "Přidat uBlok Origin?" potvrďte kliknutím na "Přidat".

4. Poté zobrazené hlášení "Doplněk uBlok Origin byl přidán do aplikace Firefox" uzavřete kliknutím na "OK" a následně uzavřete všechna okna aplikace Firefox.

Poté používejte k přístupu na veškerý web včetně Seznamu pouze webový prohlížeč Firefox a v něm nainstalovaný doplněk uBlok Origin by se měl vždy postarat o odstranění reklam. Wink

Naposledy upravil Valdano dne po leden 13 2025, 17:53, celkově upraveno 1 krát.
Valdano

PříspěvekZaslal: po leden 13 2025, 17:32    Předmět: Citovat

vasekpetr1 napsal(a):
Máte někdo radu, jak co nejvíce zminimalizovat či případně úplně odstranit otravné reklamy a vysouvací bannery na stránkách aplikace m.onlajny.com na Androidu? Co jsem zkoušel Adblock i jiné blokátory, tak na těchto stránkách se nechytají. Prohlížeč klasika Chrome, Android verze 15.

Chcete-li se zbavit reklam pak na Androidu zapomeňte na webový prohlížeč Chrome.

1. Buď si do Androidu nainstalujte zcela novou verzi webového prohlížeče Chromium Browser - Fast & Quite, která šetří data a má nově přímo vestavěné blokování reklam, které by mělo být automaticky funkční hned po instalaci bez nutnosti cokoli nastavovat. Poté používejte k přístupu na veškerý web pouze tento nový webový prohlížeč.

2. Nebo si do Androidu nainstalujte webový prohlížeč Firefox. a v něm pak přidejte rozšíření uBlok Origin dle výše uvedeného postupu. Poté používejte k přístupu na veškerý web pouze webový prohlížeč Firefox a v něm nainstalovaný doplněk uBlok Origin by se měl vždy postarat o odstranění reklam.
marshal

PříspěvekZaslal: po leden 13 2025, 18:50    Předmět: Citovat

už jsem to tady psal, zkuste prohlížeč BRAVE, chodí v mobilu i na PC.

Naposledy upravil marshal dne út leden 14 2025, 17:56, celkově upraveno 1 krát.
Ruprecht

PříspěvekZaslal: po leden 13 2025, 19:32    Předmět: Citovat

Valdano napsal(a):
Chromium Browser - Fast & Quiet
To je ten indický se stovkou stažení celosvětově?
marshal

PříspěvekZaslal: po leden 13 2025, 19:53    Předmět: Citovat

ne, to neznám, myslím tento:
https://www.stahuj.cz/internet_a_site/prohlizece_a_rozsireni/on-line/brave/
edit
teď jsem se díval na váš odkaz a je možné že je to on,
ale je to open source a mě vyhovuje
edit. Blokuje toho moc, vrátil jsem se k Firefoxu.

Naposledy upravil marshal dne út leden 14 2025, 17:15, celkově upraveno 1 krát.
vasekpetr1

PříspěvekZaslal: út leden 14 2025, 10:04    Předmět: Citovat

Valdano napsal(a):
Nebo si do Androidu nainstalujte webový prohlížeč Firefox. a v něm pak přidejte rozšíření uBlok Origin dle výše uvedeného postupu. Poté používejte k přístupu na veškerý web pouze webový prohlížeč Firefox a v něm nainstalovaný doplněk uBlok Origin by se měl vždy postarat o odstranění reklam.

Nainstaloval jsem ten Firefox, povolil doplněkuBlok Origin, otravné reklamy ze stránky onlajnů zmizely (díky Wink ), jen mám nyní drobný problém, že nelze z té Mozilly vytvořit zástupce na ploše mobilu. Sice v nabídce stránky je možnost Přidat na plochu, ale při pokusu o vytvoření zástupce vyskočí hláška: "Zařízení Xiaomi mohou potřebovat další oprávnění pro přidání zástupců na domovskou obrazovku. Zkontrolujte prosím své nastavení".
Prolezl jsem Nastavení v mobilu, ale nic ohledně omezení tvorby zástupců jsem tam nenašel Confused .

Tak už jsem to našel Wink
matahari

PříspěvekZaslal: út leden 14 2025, 11:25    Předmět: Citovat

Stále jde o filtrování na základě DNS, což nebude fungovat na dynamické URL přes protokol HTTPS.

CZ&SK filtry pocházejí odsud https://github.com/tomasko126/easylistczechandslovak

Taky se dají najít i specifické filtry jako např. jen pro Allegro PL/CZ/SK/HU https://github.com/CrusheerPL/AlleBlockV2/blob/master/AlleBlockV2.txt , který zatím udržuje nějaký Polák. Přidat ho musíte přes Raw.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> GSM / CDMA / LTE technika a telefony Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: