Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Třídění programů u současných modelů Samsung.

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Brozicek

PříspěvekZaslal: út leden 14 2025, 15:36    Předmět: Třídění programů u současných modelů Samsung. Citovat

Chci se zeptat majitelů nových modelů TV Samsung (zejména levnějších LED) jak je řešeno třídění programů.
Třídil jsem programy do oblíbených požadovaných pozic u starších LED Samsung. Tam to byla pěkná otrava. Muselo se přeskakovat v tabulkách několikrát, než se program do požadované pozice přesunul. Nejhorší bylo, že při přesunu na novou pozici se programy jen zaměnily mezi novou a původní pozici. Program nešlo při přesunu jednoduše vložit na chtěnou pozici a tím ostatní posunout výše.
Televizory Sony (ale třeba i Philips a další) to mají vyřešeno mnohem logičtěji a jednodušeji.
Vím že existuje možnost třídění přes aplikaci v PC. Jde mi však jen o třídění pomocí dálkového ovládače přímo v TV.

Jaké máte zkušenosti s logikou třídění u novějších (současných) modelů Samsung.
Dík.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Ivan_01

PříspěvekZaslal: út leden 14 2025, 19:08    Předmět: Citovat

máš pravdu, logika a užívateľský komfort je biedny. Buď to poriešiť cez USB alebo papier, tužka a pevné nervy. A pri triedení používať hocijaký starý ovládač k Samsungu s číslami, nie tie kurzorové, to je opruz.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xmurgi

PříspěvekZaslal: út leden 14 2025, 19:19    Předmět: Citovat

Vždy som používal samsung channel editor... stiahnuť na USB upraviť a nahrať nazad.
mi-ro

PříspěvekZaslal: út leden 14 2025, 19:25    Předmět: Citovat

Ani u Philipsů to není žádná hitparáda. Nejvíc mě po reinstalaci anténního systému nebo zprovoznění nový telky baví poslední věta od zákazníka "a teď mi ty programy eště srounejte tady podle toho papíru co mám napsanej". (.. a to i u Skylinku Very Happy )
jirika

PříspěvekZaslal: út leden 14 2025, 21:15    Předmět: Citovat

A suprove je to i u JVC kterou má otec. Tam se české programy naladily , až od čísla 1000 výš. Od 1 jsou různé PLR programy + nějaké kodované. Nedokázal jsem české přesunout od 1. Takže vždy musí buď rychle číslovat 1001 atd, nebo se posunovat šipkama. Shocked
Hill
Administrátor

PříspěvekZaslal: út leden 14 2025, 22:18    Předmět: Citovat

Používám ChanSort, když se v multiplexech přejmenují nebo přibudou programy, jinak by mě Samsung připravil o zbytek rozumu. A to i v případě, kdy v pokročilých nastaveních nechám aktualizovat jen ten jediný měněný multiplex.
Vždycky se mezi TV objeví i rádia. Ta jsou sice pak odfiltrovat, ale pozice po nich se přeskakují a volat programy přímo čisly je opruz.
Takže ano, flešku, nahrát řazení programů, v počítači přetahat myší v pořadí, jak potřebuji, a pak je nasypat zpátky do televize.
Nejhůř dopadne ten, kdo si nechal povolenou automatickou aktualizaci seznamu - po každé změně se znovu objeví mezi TV programy rádia a může řadit znovu. Ze dne na den nenajde programy tam, kde byly. Leda by si je zařadil mezi oblíbené, ale ještě jsem nebyl u nikoho, kdo by tuto funkci použil.
LCN vymyslel sadista.
Bohužel formát tabulky z například šestkové řady není kompatibilní se sedmičkovou, tak nemůžu se seřazenými programy oběhnout sousedy připojené na naši STA, a nahrát jim seřazený seznam. Ale aspoň si na to někteří tu flešku pořídili a naučili se s chansortem dělat.
Takový Hyundai dovoluje vybrat až 10 programů a přesunout je všechny najednou,seřadí se za sebou, i kdyby při výběru nějaké přeskočil. Ostatní programy uhnou.
TCL zase přehazuje vždy dva programy mezi sebou, ale to už taky mám nacvičené, dá se na to zvyknout.
Ruprecht

PříspěvekZaslal: út leden 14 2025, 22:31    Předmět: Citovat

A je na tom LG nějak líp? (přemýšlím o koupi LG 55UR7800)
p32

PříspěvekZaslal: st leden 15 2025, 7:45    Předmět: Citovat

Určitě lépe. U Samsungu ti z toho zešedivějí vlasy, u LG rovnou vypadají a na druhý pokus to už umíš. Laughing
Brozicek

PříspěvekZaslal: st leden 15 2025, 7:58    Předmět: Citovat

Tušil jsem to a jen mi to tady potvrzujete.

Před Vánocemi jsem si koupil nový TV Sony Bravia KD-43X75WL. Tam je to třídění logické a jednoduché. Ale trvalo mi dost dlouho, než jsem zvládl volit přes DO všechny ty fajnovosti Smart TV, které z 90% stejně nevyužiji. Proti mému předchozímu, 15 roků starému LCD TV SONY Sony Bravia KDL-40EX706, jsem získal PVR a "Červné tlačítko" (obojí je pro mne užitečné). Občas si najdu něco technického na You Tube. U toho starého TV bylo třídění také logické a jednoduché, i když zcela jiné než u nového.

Bratr (také osmdesátník) chce ode mne doporučení, který nový TV si má koupit. Už vím, že to určitě nebude Samsung. Asi mu doporučím stejný Sony jako mám já. Umím ho nastavit a naučím ho přepínat programy a použít Červené tlačítko. Nic víc ze Smart funkcí nebude potřebovat a stejně by se to nenaučil.

K tom LG. Nevím jak je to u dnešních TV LG. Ale kdysi jsem třídil na LG u synovce programy (satelitní), a do rána to bylo zase přeházené. Na první místo se vždy natlačily nějaké německé programy. Od té doby LG doma nikdy!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
PavelFF

PříspěvekZaslal: st leden 15 2025, 8:28    Předmět: Citovat

Taky se hlásím. Mám jakousi LCD Panasonic a taky je to tragédie. I přes několik pokusů o setřídění kanálů během dlouhých zimních večerů, jsem jejich asijskou logiku uvažování dosud neprolomil.
Když jsem si myslel, že mám vyhráno, zjistil jsem, že krokováním po jednom kanálu nahoru na žádaný program sice doskáču, ale už se přes něj nedá krokováním vrátit zpět dolů. Musím zadat nižší číslo. Dělá to třeba jen jeden program, který jsem nějak záhadně přesunul, zaměnil, editoval - čert ví. Když ho chci editovat, není v nabídce.

Nebo mám program třeba TV Nova, ale po přepnutí se objeví hlavička, že to je úplně jiný program a neukáže se text s informacemi o filmu. Asi jsem prohodil programy mezi sebou, ale blbě. Při pokusu o editaci opět program chybí v seznamu, takže ho nelze vybrat.

Poslední jednoduchě třídění pro blbé měla TV OVP s crt obrazovkou. Tam se jen přejíždělo skrz seznam a ostatní programy se uhnuly a posunuly.
pocitujlasku

PříspěvekZaslal: st leden 15 2025, 8:40    Předmět: Citovat

a este lepsia sranda je, ak chytas viac vysielacov, tak si pekne naladis len konkretny kanal, zatriedis a o par dni sa ti aktualizuje na vsetko, co dokaze naladit, aj ked mas vypnute aktualizacie kanalov (starsia lg telka). Alebo niektore programy nevyhodis, len ich vies zakazat.
Nastastie mam iptv a do oblubenych som si dal tych par programov, ktore sledujem. Ked chcem vsetky, tak jednym klikom si viem prepinat vsetky/oblubene.

mi-ro

PříspěvekZaslal: st leden 15 2025, 16:09    Předmět: Citovat

Zajímavý že u většiny STBoxů otevřeš seznam, zachytíš pozici, přesuneš a fertig. Pak teda nakonec potvrdíš změnu. A jde to.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: