Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Aliexpres - zkušenosti?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
BigSandy

PříspěvekZaslal: ne listopad 24 2024, 12:37    Předmět: Citovat

Zdravím. Kde pánové z aliexpresu skovali to tlačítko kontaktovat prodejce?
Zvládnu to vyhledat, ale kdysi bylo přímo na stránce toho zboží, které chci koupit a když jsem na něj klik, přesměrovalo mně to na centrum zprav a byl tam přímo odkaz na to zboží.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
felixbejk

PříspěvekZaslal: ne listopad 24 2024, 15:57    Předmět: Citovat

Pod obrázkama kliknu Store, a pak vpravo nahoře Message. Ale není to s odkazem na zboží, na který se chceš zeptat. Ono to stejně nemá cenu, už několik let jsem nedostal od číňana normální odpověď.
martinkopp

PříspěvekZaslal: ne listopad 24 2024, 20:54    Předmět: Citovat

Musíš začít tím, že se zeptáš jestli je schopen dodat třeba 10.000ks, jakou cenu ti dá, kolik bude stát doprava, jak to zabalí a jak dlouho bude trvat dodání a podobné standartní reálné obchodní kecy. Žluťák začne větřit kšeft a komunikuje mnohem ochotněji. I když ani to není úplně pravidlem. Až následně mimoděk položíš jakoby upřesňující otázku o kterou ti vlastně jde. Prodejce o většině zboží prakticky nic neví, musí to někde pracně zjišťovat a tohle pro položku za dolar opravdu nikdo dělat nebude.

Pokud chceš technickou podporu, všemožné záruky a ochrany zákazníka, návody i v braillově písmu apod, tak nakupování na aliku opravdu není pro tebe Smile Tam panují naprosto jiné zvyklosti než u nás, na druhém konci světa.
BigSandy

PříspěvekZaslal: čt leden 02 2025, 5:35    Předmět: Citovat

Dotaz.
Koupil jsem par věci za pakatel.
Když najedu šipkou myši na track onder, tak se mi ukaže sledovaci čislo začinajici na LF a jde na strankach ČP dohledat.
Když však otevřu track order, tak tam je Tracking number: CNG
To je nějaka novinka?
Valdano

PříspěvekZaslal: čt leden 02 2025, 18:18    Předmět: Citovat

Mě se při některých nákupech na eBay také stalo, že se výchozí sledovací číslo po cestě změnilo. Děje se to v některých případech kdy se po cestě mění dopravce a nový dopravce vygeruje pro zásilku nové sledovací číslo. Ve sledovacím odkazu u prodejce je uvedeno jen výchozí sledovací číslo a změna sledovacího čísla je někdy viditelná v některém ze záznamů historie trasování toho výchozího sledování. Zkuste tedy přes výchozí track order prohlédnout podrobné textové záznamy jednotlivých kroků toho sledování jestli v některém z nich nebude viditelné vytvoření toho nového sledovacího čísla.
dred

PříspěvekZaslal: čt leden 02 2025, 20:31    Předmět: Citovat

Mne to pripadá tak, že logistika CN prepravy hlavne tej ekonomickej je už niekde tesne pred vrcholom Mount Everestu a Európa si polepšila niekam do "prvého" výstupového tábora...
Pred sviatkami som z CZ-DATA_TU objednával darček pre dcéru - a neboli schopný ho poslať na SK ?!? ... Vyriešil to zelený obrazek_cenzura síce tiež za 4 dni... cez DPD - hlavne že majú A_lza_boxy aj u nás v meste...ale aspoň to stihli...

Zatiaľ čo som mal sólo obj. z CN - mali nejaký ten kód hneď od začiatku...
Pokiaľ išlo o viac-položkovú obj. od rôznych predajcov - vždy to menilo "sledovacie" číslo podľa log. centra, kde to bolo zaregistrované..
A potom tie nasledujúce log. centrá si to zase upravovali podľa svojich pravidiel...
V niektorých "vyhľadávačoch" prepravcov je to celkom aktuálne, aj so zmenami kódu balíku...
Ale také vyhľadávanie ma už nebaví... Buď to príde načas a je to OK...Alebo nie - a otvorím spor.. a aliexpress vráti peniaze... Pár vecí mi prišlo "po" uzatvorení sporu - a vrátení peňazí - aj po mesiaci... A teraz čo?? Po mesiaci vybaveného "disputu" ani nechcú s tebou diskutovať...Pre nich to nehrá rolu..
Na tom je založený ich buzinec..tak nech znášajú nie len pozitíva...Takých stratených/nájdených zásielok sú predsa milióny... A že to zvládajú cez pol zemegule loďami/lietadlami/miestnymi dopravcami - klobúk dolu!!
rnbw

PříspěvekZaslal: čt leden 02 2025, 20:47    Předmět: Citovat

dred napsal(a):
Alebo nie - a otvorím spor.. a aliexpress vráti peniaze...

Alebo nevrati, ako sa mi to stalo naposledy.
dred

PříspěvekZaslal: čt leden 02 2025, 21:06    Předmět: Citovat

rnbw napsal(a):
Alebo nevrati, ako sa mi to stalo naposledy.

Ja len podľa svojej skúsenosti... o nič som nikdy neprišiel.. a že tých obj. bolo cez 400?? Vždy sú v rámci nejakých pravidiel ústretový... nemal som problém - a stačil aj "prekladač" - tobôž nie čínština Laughing
Tovar nedoručený - a ani neodoslaný...Chyba predajcu...
Tovar nedoručený - ale odoslaný ... Chyba prepravcu...
Tovar doručený - poškodený či nezodpovedajúci popisu - Na to je predsa Aliexpress !!
kejki

PříspěvekZaslal: pá leden 03 2025, 9:35    Předmět: Citovat

Všímám si stížností v recenzích, že spor nedopadl. Teď mě čeká něco podobného, BT kolečko pro iphone nefunguje s jablkem, je tam návod pro android, ten ho vidí, ale funguje to hůř, než apple apka myfind.
Hape

PříspěvekZaslal: čt leden 16 2025, 10:38    Předmět: Citovat

Chci se zkušenějších zeptat na nákup na Aliexpressu.
Rád bych si tam koupil diferenciální manometr s displejem: https://vi.aliexpress.com/item/1005005922658203.html
Výběr rozsahu měření a typu výstupu je mi jasný, ale nevím kde vyberu, nebo jak se dozvím který typ měřidla kupuji. Jsou tam totiž dvě verze, EM2000H a EM2000S. Já bych preferoval plastové provedení EM2000H.
K té ceně 1 617 Kč mi ještě připočtou nějaké clo a daň? Doprava by byla opravdu zdarma?

A ještě by mně zajímalo, kdybych chtěl naměřené údaje nějak vzdáleně sledovat v domácí síti, který výstup by byl nejvhodnější, 4 - 20 mA nebo RS485?

Kdyby někdo věděl jestli se dá něco podobného za podobnou cenu koupit v Česku, koupím to raději v Česku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
dracekvo

PříspěvekZaslal: čt leden 16 2025, 11:10    Předmět: Citovat

Je to v popisu
EM2000H:RS485 EM2000S:output 4-20mA.
Ale jak poznat, nebo si vybrat co je kovový a co plastový to taky netuším.

A to co doma použít. To snad záleží na tom, jaký máš HW. Co se ti bude lépe implementovat.

Doprava je zdarma. Clo a DPH už je v ceně. Takže uvedená cena je konečná.
Valdano

PříspěvekZaslal: čt leden 16 2025, 13:29    Předmět: Citovat

Hape napsal(a):
Chci se zkušenějších zeptat na nákup na Aliexpressu. Rád bych si tam koupil diferenciální manometr s displejem: https://vi.aliexpress.com/item/1005005922658203.html
Výběr rozsahu měření a typu výstupu je mi jasný, ale nevím kde vyberu, nebo jak se dozvím který typ měřidla kupuji. Jsou tam totiž dvě verze, EM2000H a EM2000S. Já bych preferoval plastové provedení EM2000H.

Tady je odkaz na prodejce "Shop2169088 Store", který to na Aliexpressu prodává. Napravo nahoře na černé liště je tam tlačítko "Contact Now". Použijte ho a napište tomu prodejci dotaz na volbu EM2000H a EM2000S. Dle specifikace "EM2000H:RS485" na té vámi odkazované stránce by měla být verze EM2000H implicitně s RS485.

Hape napsal(a):
K té ceně 1 617 Kč mi ještě připočtou nějaké clo a daň? Doprava by byla opravdu zdarma?

CLO se týká jen zásilek s hodnotou nad 150 EUR včetně dopravy. Tato položka je levnější tj. CLO se jí vůbec netýká. Po vložení do košíku je v košíku vidět: Estimated total US $62.71 Includes VAT, a to znamená včetně DPH takže DPH je v ceně při nákupu.

Hape napsal(a):
A ještě by mně zajímalo, kdybych chtěl naměřené údaje nějak vzdáleně sledovat v domácí síti, který výstup by byl nejvhodnější, 4 - 20 mA nebo RS485?

Vhodnější bude verze s datovým výstupem přes sériovou linku RS485. Doporučuji kontaktovat prodejce viz výše uvedený popis a poptat se ho na konkrétní komunikační protokol, který ten diferenční tlakoměr ve verzi s RS485 umí, protože RS485 je jen definice sériového rozhraní, přes které se dá komunikovat mnoha různými datovými protokoly a podstatné je to jakým protokolem komunikuje ten tlakoměr.

Obvykle podobná průmyslová čidla používají komunikační protokol Modbus RTU, ale raději se o tom ujistěte dotazem. Navíc pro Modbus RTU budete potřebovat, aby vám prodejce k tomu poskytl tabulku Modbus registrů s popisem hodnot a popisem komunikačních parametrů. Možná to bude součástí papírového návodu, který vám k tomu prodejce pošle.

Data můžete číst třeba pomocí udělátka, které si k tomu vyrobíte a naprogramujete. Použit můžete třeba tento převodník RS485/TTL, tento převodník logických úrovní a tuto vývojovou desku ESP-WROOM-32 viz odkaz na příklad čtení dat protokolem Modbus RTU přes ESP32 ve vývojovém prostředí Arduino IDE. ESP32 umí komunikovat přes Wifi tj. data pak můžete posílat přes Wifi způsobem jaký si naprogramujete.

Hape napsal(a):
Kdyby někdo věděl jestli se dá něco podobného za podobnou cenu koupit v Česku, koupím to raději v Česku.

Za podobnou cenu v Česku to je málo pravděpodobné. Jedná se o průmyslový digitální diferenční tlakoměr a navíc s datovým výstupem. Podobné produkty pro průmysl se v Česku prodávají za vyšší ceny viz třeba tento diferenční tlakoměr bez displeje s komunikací Modbus RTU přes RS485.
Hape

PříspěvekZaslal: čt leden 16 2025, 17:58    Předmět: Citovat

Děkuji za rady tipy.
Zkusím tedy napřed od prodejce něco zjistit a když tak až pak objednám provedení s výstupem RS485.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Lojza1

PříspěvekZaslal: so leden 18 2025, 14:42    Předmět: Citovat

V dávnější minulosti jsem na Aliexpressu krátce nakupoval levné drobnosti a část nikdy nedorazila, část z nich ani nebyla refundována. Tenkrát u nich ještě nefungoval tracking u všeho, bylo to celé v počátcích. Možná něco ani prodejce neposlal.

Po letech jsem nedávno postupně nakoupil čtyři položky. Jedna (pojistky BS 1362) neodpovídala specifikaci už svými rozměry. Na druhý pokus jsem pojistky koupil od jiného prodejce a dorazila položka nefunkční a nebezpečná. Asistent z Aliexpressu si vyžádal dva dny na konzultaci se seniorními kolegy podle mých důkazních fotek. Je to čtvrtý den, zatím nic. Moje odpověď na email od Ali bez reakce. Téma těchto pojistek je na
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=108492
a k řešení je nesmyslná nutnost vrácení pojistek prodejci (k dalšímu prodeji ? a jak legálně posílat nelegální zboží v hodnotě pár korun přes celnici z EU do Číny ?) a ovšem případná refundace. Za mne ale především BAN položky. Dejme tomu, že sám prodejce neví, co činí.

Mezitím mi z Ali dorazila dýchací maska, která mi za hezkou cenu připadá OK. Ale na obličeji jsem ji ještě neměl. Stejně se musí přestavět podle mých potřeb ke speciálnímu použití (přívod vzduchu tlustými hadicemi z dálky dmychadlem, sklofoukačská trubička).

Poslední položkou je kancelářská židle. Prodejce ChairCheaper Store po zaplacení dlouho nic neposlal. Pak deklaroval odeslání a poslal mi zprávu, že popletl sledovací kód a musím odkliknout, že zboží už dorazilo, aby to mohl vyřešit. V návodu dal screenshot, na kterém je Confirm received u nějakých svatebních šatů či co. Takže ten 'sofistikovaný trik' zkouší nejen jako prodejce židlí. Asistent si nechal poslat screenshory zpráv a pak mi přišel email o tom, jak takové prodejce penalizují. Od té doby prodejce požadavek na odkliknutí Confirm received postupně drze třikrát zopakoval. Když jsem to popsal v odpovědi na ten email od Ali, žádná reakce. Dnes jsem znovu kontaktoval živého asistenta přes chat a žádal BAN forever pro zločinného prodejce, za sebe smířen s refundací po spoustě promarněného času s takovým brakem. Stav objednávky se hned změnil - tlačítko pro refundaci se změnilo na Request in process, refundaci asi tedy už zadal asistent. Původně v komunikaci poslal delší odstavec o možných problémech, požadavcích a nutné trpělivosti s refundací - to jsem popravdě jen přelétl. Uvidím, jak to celé dopadne.

Moje zkušenosti s Aliexpressem jsou tedy po mnoha letech opět tristní

Překvapivě mám čerstvě lepší zkušenosti s Temu. Nemluvím samozřejmě o kvalitě podezřele levného šuntu, který se dá použít s výhradami. Normálněji naceněné položky, například prozatím vzorky nožů 8x8 mm s vyměnitelnými SK plátky (v tomto formátu se běžně seženou jen nože s pájenými plátky) nebo sportovní plavky velikost S, kterou jsem v UH nesehnal, mi připadají použitelné bez výhrad. Tyto dvě položky nebyly směšně levné, ale aspoň že jsem je vůbec někde sehnal za fajn cenu.
Valdano

PříspěvekZaslal: so leden 18 2025, 16:29    Předmět: Citovat

Lojza1 napsal(a):
a k řešení je nesmyslná nutnost vrácení pojistek prodejci
a jak legálně posílat nelegální zboží v hodnotě pár korun přes celnici z EU do Číny

Aliexpress poskytuje u řady položek službu Free Return Service tj. bezplatné vrácení viz popis. Jak funguje služba bezplatného vrácení (Free Return Service) na Aliexpress?

Pravidla AliExpress o „Vrácení zdarma“

Kdo zaplatí poplatek za zpáteční dopravu této bezplatné objednávky?
citace:
Pokud jde o poplatek za zpáteční dopravu u položek se štítkem pro vrácení zdarma:

1. Položky označené na stránce s podrobnostmi štítkem „Vrácení zdarma“ (Free returns), můžete produkty odeslat zpět do 90 dnů od zadání objednávky nebo 15 dnů po obdržení objednávky (v závislosti na kategorii původu produktů)

2. A vaše první vrácení pro každou hlavní objednávku je zdarma. Na další vrácení stejné objednávky mohou být účtovány poplatky za dopravu.

3. Můžete se také podívat na štítek pro bezplatné vrácení, abyste se ujistili, zda je tento poplatek za dopravu zdarma či nikoli.

Pokud bude tato služba dostupná i pro ty vámi zmíněné pojistky pak byste měl mít možnost získat štítek pro bezplatné vrácení. Po stažení štítku si jej vytisknete a nalepíte na balík nebo třeba bublinkovou obálku, do které vložíte ty vracené pojistky. Prodejce na Aliexpress zajistí dopravce, který vám následně pošle SMS o termínu kdy si balík u Vás vyzvedne. O žádné celní řízením ani deklaraci se nestaráte a nic neplatíte. Poté, co bude potvrzeno doručení vašeho vráceného balíku, AliExpress vrátí peníze.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Strana 4 z 8

Přejdi na: