Zaslal: čt leden 16 2025, 8:37 Předmět: tak mě dostali podvodnící.
Dnes mi přišel z banky email o platbě nějakých 69EUR, jdu na výpis a co nevidím dvě platby na 69éček nějaké Crunchyroll hned jsem zablokoval kartu částky mohu reklamovat až je uvolní z blokací což nechápu. Včera jsem platil kartou jenom na Aliexpresu. Tak nevím jestli tam to někdo nehacknul.
Zaslal: čt leden 16 2025, 9:04 Předmět:
kludne to bolo byt aj z nejakej starsej platby, a aby to nebolo lahko odhalitelne, tak peniaze si stiahli az po nejakej dobe. _________________ No vidis, a tak si sa bal
Zaslal: čt leden 16 2025, 9:10 Předmět:
virtuální karta je asi dobrý nápad, ale když na alíkovi nakupuji v průměru jednou týdně byl by to docela opruz, navíc to bylo poprvé co se mi to stalo. A čistě teoreticky to mohlo být i od jiného obchodníka , ale ty byli místní.
Já kupuju z ali už pěknou dobu a nikdy se mi nestalo, že by někdo další chtěl z karty něco strhnout.
Taky je otázka, jestli to byla platba kartou, nebo internetová platba kartou.
Ty nemusíš internetové platby kartou autorizovat?
Ale stejně pro jistotu dělám to, že limit pro platby na internetu mám na 0,- Kč a před každou platbou ho měním a pak znovu vracím na nulu.
Založen: Feb 14, 2005 Příspěvky: 9194 Bydliště: Brno (JN89GF)
Zaslal: čt leden 16 2025, 9:31 Předmět:
dracekvo napsal(a):
Ty nemusíš internetové platby kartou autorizovat?
Tohle naneštěstí není záležitost karty, nebo jejího nastavení. To záleží jak to má ta platební brána nastavený. U nás je běžný, že do 500,- to jde i bez autorizace, ale už se mi párkrát stalo, že to prošlo bez ní i u vyšší částky.
Zaslal: čt leden 16 2025, 9:39 Předmět:
bu2520 napsal(a):
Dnes mi přišel z banky email o platbě nějakých 69EUR, jdu na výpis a co nevidím dvě platby na 69éček nějaké Crunchyroll hned jsem zablokoval kartu ...
To je určitě z nějakého dřívějšího pohybu na účtě pomocí karty. Co máš nastaveno na účtě, že ti mohou strhnout Euro? A co to je za banku, že to sami nezablokovali na základě testovací platby?
Asi bych doporučoval projít si nastavení karty a na internet tam dát vždy 0 Kč dokud nebudeš sám platit.
Zaslal: čt leden 16 2025, 10:02 Předmět:
Zřídil jsem si účet u Fio banky kde mám minimální částku pro placení na Ali a podobně. Jak je možné že při placení kartou nechtějí ani CVC ani potvrzovací SMS?
Zaslal: čt leden 16 2025, 10:14 Předmět:
Při platbě na aliexpressu to po mně taky žádné ověření nechtělo, přestože to bylo přes 500. Hlavně, že když si na českém eshopu kupuju něco za pár Kč, tak ČS chce ePIN
Zaslal: čt leden 16 2025, 10:24 Předmět:
na helplince banky mi to vysvětlovali, že když ten obchodník to ověřování nemá zapnuté tak prostě neproběhne. už se mi to stalu i u několika českých eshopů na častky nad tisíc korun.
Zaslal: čt leden 16 2025, 10:34 Předmět:
overovanie je zalezitost brany, a navyse povinne je to len v ramci EU. takze, ak nakupujes mimo eu nemusi ta pytat dodatocne overenie.
Tiez sa mi stava, ze pravidelne nakupujem z jedneho eshopu a obcas ma pyta autorizovanie, obcas nie. _________________ No vidis, a tak si sa bal
Založen: May 13, 2009 Příspěvky: 5406 Bydliště: BA-Petržalka :(
Zaslal: čt leden 16 2025, 12:39 Předmět:
Práve minule som si v obchode povedal, akí sú tí ľudia nezodpovedný pri platení kartou pri pokladni. Panička predo mnou, a kartu jej je vidieť, vrátane CVC, ešte ňou tam chvíľku mávala kým zaplatila. Stačí mať v ruke mobil (to má dnes skoro každý) so zapnutým nahrávaním videa, a doma len odpísať čísla ktoré je na karte vidieť. Predvolený limit pre internetové platby je tuším 10000 €, takže keď si to nezmenili, tak majú dosť problém. Človek by mal vedieť čo a ako keď má kartu.
Každý zodpovednejší človek má prelepený CVC kód, a zablokované internetové platby, pokiaľ práve nejde platiť.
Aliexpress podľa mňa nedáva informácie o karte obchodníkom, on inkasuje platby sám a preposiela ich obchodníkovi. Skrátka zastáva PayPal. _________________ Som proti budovaniu nechutne drsných červených cyklociest, je to hnus.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom. Ide im iba o zisk.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5Další
Strana 1 z 5
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.