Zaslal: čt leden 16 2025, 13:17 Předmět:
PotPalo: ja nemam ani prelepeny, ani zablokovane a zijem. Sice kartu som nevyberal z penazenky ani nepamatam, platim google pay alebo na internete jednorazovou, a ked potrebujem hotovost, tak si len natukam v internet bankingu a v bankomate mi staci vytukat cislo a vybavene _________________ No vidis, a tak si sa bal
přesně, kartu už jsem nepoužil dlouho, asi bych se měl podívat, jestli ještě leží tam kde si myslím že by ležet měla a kam jsem ji odložil i s neotevřenou obálkou....
Zaslal: čt leden 16 2025, 14:24 Předmět:
forbidden napsal(a):
Na alíku jedině přes PayPal, stejně jako na všech pochybných webech.
On nyní Aliexpress přijímá od nakupujících z Česka nebo Slovenska platby PayPalem? Tak to je novinka, protože ještě nedávno Aliexpress přijímal platby PayPalem jen od nakupujících z vybraných zemí, mezi které ovšem Česko ani Slovensko nepatřilo viz odkaz na článek Proč mi nejde platit přes PayPal na Aliexpress?. Navíc někteří prodejci na Aliexpress stále ještě platby PayPalem nepodporují a v takovém případě není vůbec možnost platit za objednávku na Aliexpress od příslušného prodejce PayPalem.
Zaslal: čt leden 16 2025, 14:55 Předmět:
Právě, že to někteří zkoušeli a nešlo jim to. Proto také vznikl i ten odkazovaný článek. Navíc ovšem stále platí, že možnost platby PayPalem je na tržišti Aliexpress závislá na nastavení/podpoře ze strany konkrétního prodejce. Pokud budete nakupovat na Aliexpress od prodejce, který platby PayPalem neumožňuje tak při placení možnost volby PayPal nebudete mít dostupnou viz přiložený obrázek kde je v košíku jasně viditelné, že daný prodejce platbu PayPalem neumožňuje. Umožňuje jen platby kartami VISA, MasterCard, JCB a American Express.
Zaslal: čt leden 16 2025, 17:46 Předmět:
Do alíka jsem platil tak 200x bez nejmenších problémů . Ale vyhýbám se platbám u nás ihned přes kartu . Bylo to přes heureku . Tam si nasály kontakt . Snažili se vybírat v neděli , kdy se poflakuji jen doma . Nic nevybrali , ale nahlásil jsem a mám kartu novou . Jak jsem již několikrát psal mám jednu kartu jen na toto . Mám tam 2-5litrů , takže bych to přežil . Rychloplatbu již nepoužiju . Nyní jsem po delším čase vzal z bankgoodu , ale zprávy o bchodu jsou proti alíku naprd .
Právě, že to někteří zkoušeli a nešlo jim to. Proto také vznikl i ten odkazovaný článek. Navíc ovšem stále platí, že možnost platby PayPalem je na tržišti Aliexpress závislá na nastavení/podpoře ze strany konkrétního prodejce. Pokud budete nakupovat na Aliexpress od prodejce, který platby PayPalem neumožňuje tak při placení možnost volby PayPal nebudete mít dostupnou viz přiložený obrázek kde je v košíku jasně viditelné, že daný prodejce platbu PayPalem neumožňuje. Umožňuje jen platby kartami VISA, MasterCard, JCB a American Express.
Napsal jsi nesmysl a vůbec netušíš, jak AliExpress funguje. Platbu kterou odešleš, dostane přímo AliExpress, prodejce obdrží peníze za zaslané zboží až po potvrzení jejího doručení kupujícím, nebo po uplynutí doby pro doručení, pokud není podaný spor. Kdyby to bylo, jak píšeš, že platbu dostane prodejce, tak by byl AliExpress plný podvodů.
Až bys dal na to tvém screenshotu Checkout, tak ti to při výběru platby nabídne PayPal.
Jestli to chápu správně, tak "podvodné" stržení peněz z karty budeš reklamovat ve své bance. Platby kartou jsou pojištěné a banka by ti měla vrátit peníze.
Jinak mBank má super produkt EKARTA. Což je virtuální Visa karta pro nákupy na internetu. Před nákupem na eshopu si na své EKARTě "přednabiješ" limit a vše nad limit karta nepustí. Samozřejmě služba je zdarma.
"podvodné" stržení peněz z karty budeš reklamovat ve své bance. Platby kartou jsou pojištěné a banka by ti měla vrátit peníze.
Jinak mBank má super produkt EKARTA. Což je virtuální Visa karta pro nákupy na internetu. Před nákupem na eshopu si na své EKARTě "přednabiješ" limit a vše nad limit karta nepustí.
Tak to funguje aj v SLSP... tiež mi nejaký "Yutube - chmatáci" z UK stiahli 3x50€ - banka mi peniaze po reklamácii okamžite vrátila... Nechali si síce ochrannú dobu na overenie transakcie v UK - banke (3 mesiace), ale zrejme som nebol jediný, tak sa prevod neuskutočnil..o nič som neprišiel... Mám aj pripoistenie na nevyžiadané prevody.. ale tam sa nechytali...SLSP to vyriešila hneď, lebo som nikdy predtým žiadny taký prevod neuskutočnil.
Dostal som vtedy radu, ako sa vyhnúť takýmto podvodom.. a to práve tou virtuálkou a obmedzením platby cez internet... po zaplatení dať Limit-platby na NULU.
Má to však niekedy nepríjemné dôsledky, lebo napr. zaplatiť diaľničnú známku v automate na hraniciach či parkovné niekde na letisku ťa úplne odstaví a chvíľu trvá, kým sa tvoje povolenia dostanú do systému... a šóry nespokojných za tebou stojacich geometrickým radom narastajú
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.