Zdravím.
Mám prosbu, kde najít, nebo hledat zapojení IC C9616, je to čínské rádio, podle diskuze u japončíků má dobrou citlivost na středních vlnách, kus co mám já ma na SV třetinovou hlasitost a asi i citlivost než na FM. Nějaké diskuze jsem našel i obrázky, ale nic konkrétního. Rádio, které mám já je na dvou deskách na jedné je rádio na druhé kontrolér nabíjení, výstup a měnič powerbanky, konektory a jsou zde připojeny antény, prut a feritka.
Zajímá mě připojení feritové antény, popřípadě volba AM rozsahů.
Na nalezeném obrázku chybí - není použitá AM.
Doporučené zapojení není ani v datasheetu (a to je zázrak, že ho vůbec poskytují, i když je psaný rozsypaným čajem). _________________ Kdo chce, hledá způsob;
kdo ne - hledá důvod.
Děkuji.
S překladem si google celkem umí poradit. V textu je solidní popis funkce obvodu.
V prvním kole mě napadá špatně vedoucí piny konektorů od feritky nebo špatné pájení vf lanka antény, zbytek rádia je společný pro AM i FM.
2004 Příspěvky: 20067 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: so leden 18 2025, 10:14 Předmět:
Je otázka, kde tu citlivost Japončíci posuzovali. Výkony dostupných AM vysílačů nejsou žádná hitparáda a, jestli v Japonsku citlivost rádia stačí, u nás stačit nemusí. Jiný kousek na porovnání nemáš?
Jiný kousek na porovnání nemám, při srovnání s jiným rádiem je citlivost stejná (počet slyšitelných stanic), ale hlasitost asi třetinová.
Na středních vlnách mě zajímá country rádio, tady hraje líp než na vkv.
Rádio jsem dostal od dcery k vánocům, jako dárek pro radost - na rozebrání, je od místního vietnamce asi za čtyři kila. Včera jsem ho rozbalil, vyzkoušel a zahájil průzkum vnitřku, provedení, funkce a potom měla následovat rozborka. Ale překvapilo mě solidní provedení, rádio obsahuje powerbanku kde je použitá 10 000 mAh baterie, dvě různá světla, nabíjecí alternátor. Na vkv hraje slušně, vytknout se dá ergonomie obsluhy, příliš malý knoflík ladění a krátká stupnice. Opravitelnost by byla dobrá (přístup k součástkám).
Tak zatím přežije, půjde do krabice, do sklepa.
Tak jsem vzal na kopec radia s DSP a analogovým laděním a zajímala mě citlivost na SV.
Nejlépe je na tom čip KT0936**, za ním je Si4831, a nejhorší výsledek má C9616.
Stejně na tom je retekess TR110, ten je ale s digitálním laděním.
Zajímalo mě country rádio a na kopci byla k mání i dechovka, dále byly slyšet i cizí stanice, ale ty nehodnotím.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.