Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Nemohu zavrit dvere pracky po vymene tesneni

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
lojzavoprsalek

PříspěvekZaslal: so leden 18 2025, 15:00    Předmět: Nemohu zavrit dvere pracky po vymene tesneni Citovat

Poprve jsem menil tesneni u pracky a bul to celkem zahul, ale zadarilo se. Posledni krok je zavrit dvere pracky, coz nefunguje.

Zamek (plisek) se zda byt umisten uprostred/nahore misto dole. Nevim, jestli se nejakym zpusobem aktivoval zamek (na seonzoru po zapojeni do elektriny zadna ikonka neni).

Nejaka zkusenost? Moc se mne nechce to cele demontovat.

Pracka Bosch WAQ28422

0ae6ef9a-8ac8-40d3-9cb3-56a9acf4aa58.jpeg
 Komentář:
 Velikost:  84.2 kB
 Zobrazeno:  25 krát

0ae6ef9a-8ac8-40d3-9cb3-56a9acf4aa58.jpeg

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sandal

PříspěvekZaslal: so leden 18 2025, 17:04    Předmět: Citovat

Zámek je v poloze zavřeno.Šroubovákem, nebo nějakým jiným kopytem přestav západku nadruhou stranu. Musíš ale opravdu zabrat. Jde to hodně ztuha.
lojzavoprsalek

PříspěvekZaslal: so leden 18 2025, 18:24    Předmět: Citovat

Diky za radu. Bohuzel se nezdarilo. Taky jsem zjistil, ze guma trochu drhne o buben, takze jsem se rozhodnul demontovat.

Ted vidim, ze od zamku vede jakasi paska, kterou lze stahnout dolu. Na videu jsem videl, ze tyto slouzi k otevirani zamku ze spodni prihradky. Bohuzel se nic nezmenilo pote, co jsem tak ucinil (foto 1 and foto 2).

Snad se nepletu, a ten zobacek zamku ma byt opravdu dole a ne nahore.

eabeb508-60f6-4af4-8441-10bc6e668760.jpeg
 Komentář:
1
 Velikost:  155.34 kB
 Zobrazeno:  17 krát

eabeb508-60f6-4af4-8441-10bc6e668760.jpeg

0ae55b25-0571-47b5-abd3-e5bd1682b3d0.jpeg
 Komentář:
2 - po stazeni dolu
 Velikost:  143.19 kB
 Zobrazeno:  6 krát

0ae55b25-0571-47b5-abd3-e5bd1682b3d0.jpeg

8f1f1860-c183-4a4f-bc82-924789b779e8.jpeg
 Komentář:
3 - detail
 Velikost:  120.27 kB
 Zobrazeno:  14 krát

8f1f1860-c183-4a4f-bc82-924789b779e8.jpeg

lojzavoprsalek

PříspěvekZaslal: so leden 18 2025, 20:29    Předmět: Citovat

Tak se podarilo nainstalovat gumu tak, aby netrela o buben. Tentokrat dost pomohlo pouziti vody s mydlem a namazi na tesneni pred instalaci!

Porad se divam na ten zamek a nejde mne do hlavy, proc by to najednou prestalo fungovat. Problem bylo tesneni, ne zamek.
lojzavoprsalek

PříspěvekZaslal: so leden 18 2025, 20:30    Předmět: Citovat

Jeste chtel jsem se zeptat, zapadka je to bile napravo? Co je potom ten kov uprostred? To se posouva dovnitr, tedy je posunuto dvermi?
samec

PříspěvekZaslal: so leden 18 2025, 23:04    Předmět: Citovat

Nie, to biele je mikrospínač. Západka je kovová.
Vyzerá to tak, že aktuátor zámku je v odomknutej polohe, ale západka v zamknutej, že je mechanizmus vnútri rozhodený.

Ja mať ten zámok v rukách, tak ho opatrne rozoberiem, dám súčasti na správne miesto a naspäť zložím. Presne tak, jak to skladajú čínske deti.
Ale ak na to nemáš ruky alebo si niečo také ešte v živote nerozoberal, tak s veľkou pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou to už naspäť nezložíš.
lojzavoprsalek

PříspěvekZaslal: ne leden 19 2025, 8:07    Předmět: Citovat

Diky, pokusim se odpoledne rozebrat zamek, jinak objednam novy paklize to nikam nepovede.

Sroubovakem jsem schopen pichnout do mikrospinace, jakoby se presune a pak zase zpet, takze je asi ok. Ale tou zapadkou nehnu. Zkousel jsem to posunout nahoru, dolu i zatlacit, vse s dost silou.

Nejde mne do hlavy, jak se to mohlo rozhodit pri vymene tesneni. Jinak zamek by mel fungovat i po odpojeni ze site, ze? Zkousel jsem snad obe varianty.¼16
jenicek

PříspěvekZaslal: ne leden 19 2025, 8:14    Předmět: Citovat

Když něco opravuju, je dobrý si nastudovat funkci dané věci Rolling Eyes
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=how+works+washmaschine+lock
lojzavoprsalek

PříspěvekZaslal: ne leden 19 2025, 9:28    Předmět: Citovat

Pomerne hodne videi jsem shledl, ale nektere veci imho nejsou snadne pro nezkusene.

Kuprikladu videa vymeny tesneni jsou vetsinou starsi. Zda se, ze dneska jsou tesneni tezsi na instalaci kvuli casti, ktera jde mezi buben a jakysi plastovy kryt. I na ten tip s vodou s mydlem jsem nasel az po par videich.

Pokusim se shlednou vice videi ohledne zamku ci najit nejaky navod. Jakakoliv rada je vsak vitana.
samec

PříspěvekZaslal: ne leden 19 2025, 11:07    Předmět: Citovat

demontáž / montáž
https://youtu.be/qHgf4N7J5Gw

vnútorná štruktúra a z nej vyplývajúci princíp činnosti (od času 5:48 )
https://youtu.be/pucl16gUw_Y?t=348
Podstatné je, že sa nejedná o bimetálový zámok, ale elektromagnetický.
Ďalší podstatný fakt je, že elektromagnet sa aktivuje len pri zmene stavu (zamknuté -> odomknuté, alebo odomknuté -> zamknuté). Zámok si pamätá posledný stav pomocou mechanizmu s labyrintom. Vo videu vľavo hore je oceľový drôtik medzi krytom a tým labirintom. Rovnaký aretovací mechanizmus sa používa napríklad v prepínačoch izostat.

Nakoniec možno nie je treba zámok rozoberať, len zatiahnúť za servisnú šnúrku. Teda presnejšie zatiahnúť a pustiť. Tým by sa mal zmeniť stav zámku, napríklad odomknúť. Opätovným zatiahnutím a pustením znova zamknúť. Atď...
lojzavoprsalek

PříspěvekZaslal: po leden 20 2025, 22:47    Předmět: Citovat

Odstraněna citace předcházejícího příspěvku, viz bod 4f "Pravidel". jimirek

Dekuji za odkazy a podrobny popis. Snad to poslouzi i jinym lidem!

Bohuzel byl zamek nad moje sily, i samotne otevreni se u mne neobeslo bez brute force. Objednal jsem novy interlock, a za par dni uvidime, byla-li to pricina Embarassed Cool
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Bílá technika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: