Zaslal: so leden 18 2025, 21:58 Předmět: CD přehrávač Onkyo 6830 - Nenačítá CD
Ahoj, trápím se s tímto cd přehrávačem.
Byl plně funkční, koupený z Německa, ale válel se někde ve sklepě, takže celkem zapáchal, proto proběhlo kompletní rozebrání čištění i vodním deblokátorem pachů.. Poté konzervace kontaktolem..
Po složení mělo CD snahu načíst ale nakonec i po čištění čočky atd nenačetlo.
Podle mě se dostal přípravek úplně do laseru.
Proto jsem koupil nový laser s čočkou.
Bohužel při instalaci, se zlomila ještě propojovací část vedoucí od čočky (přepajeno kabeláží)
Ale CD nenaběhne, čočka zajede na místo, dvakrát se zvedne a nic, cd se ani nezatočí.
Uměl by to tady někdo opravit? Nebo by měl zájem na náhradní díly? Já už nevím Co s tím. Děkuji
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9740 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: ne leden 19 2025, 12:31 Předmět:
Taky mě to zajímá proč Technics PG400A načítá pálenku CD-R 20-30min. (nebo vůbec) tohle přece není možný!
jo po zahřátí se chytne a pak již šlape...mechanika je tam Philips CDM 4/19 to znáte že jo. _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Zaslal: ne leden 19 2025, 14:00 Předmět:
konosuke napsal(a):
Taky mě to zajímá proč Technics PG400A načítá pálenku CD-R 20-30min. (nebo vůbec) tohle přece není možný!
jo po zahřátí se chytne a pak již šlape...mechanika je tam Philips CDM 4/19 to znáte že jo.
Několikrát jsem u přehrávačů Technics, co špatně nebo vůbec nečetly cd měnil axiální elyt 47u/25V na desce pod mechanikou. Je tam jediný a po výměně přehrávač funguje.
Mechanika CDM-4/19
Založen: Aug 17, 2010 Příspěvky: 2779 Bydliště: kousek od Zlína
Zaslal: ne leden 19 2025, 14:26 Předmět:
ferro0: jestli dobře vidím je ten kondík zas Philips, možná u novějších přístrojů dávali tento, místo 33u/16v jak vidět, nepomáhá to, já tam dávám značkové radiály.
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9740 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: ne leden 19 2025, 17:38 Předmět:
Též jsem zjistil že není cedo jako cedo, dříve slavné maxell se ukázalo jako
nejhorší a problémové, naopak uspělo neznámé Intenso a tak...
vypaluji neronem nebo ašamponem - podle situace a nálady že jo
(ten druhý soft navíc komunikuje česky)
navržené opravy - úpravy provedu a děkuji za radu _________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Zaslal: ne leden 19 2025, 17:42 Předmět:
A myslíš, že je rozdíl podle použitého SW? Ne, ale je rozdíl dle zvolené rychlosti zápisu. Používal jsem Verbatim a Imation CD, rychlost zápisu se doopravdy odrážela v RF úrovni... Tehdy ještě celkem spolehlivá Teac RW 4/8/12x
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.