Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Aliexpres - zkušenosti?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
pocitujlasku

PříspěvekZaslal: ne leden 19 2025, 10:40    Předmět: Citovat

Lojza1 napsal(a):
Pokud je položka podle fotek přesně stejná u různých prodejců za dost různou cenu, vyvozuji z toho, že má hodnotu nanejvýš té nejlevnější nabídky.

A to je prave ten problem. Oni maju jednu fotku, ale urobia ti to v roznej kvalite. Uz davnejsie som skusil objednat podla fotiek identicku vec, ale s dost roznou cenou. Uz na prvy pohlad bol vidiet rozdiel v pouzitych materialoch, a kvalite prace. Takze nie, ta ista fotka vobec neznamena ten isty produkt a teda, ze ma cenu toho najlacnejsieho. Treba pozerat recenzie, casto tam davaju fotky toho, co prislo, takze si vies urobit zhruba obraz o kvalite. A potom je dobre si pozriet aj pocet objednavok, ked ma niekto tisice objednavok, tak tam je predpoklad, ze to nebude totalny smejd.

Lojza1

PříspěvekZaslal: ne leden 19 2025, 11:06    Předmět: Citovat

pocitujlasku: Jasně že je jednodušší zkopírovat fotku od kolegy prodejce, než sám něco fotit. Teoreticky by to tak být mohlo i v tom ostatním. Není ale nikde psáno, že a proč by to tak mělo být i prakticky. Proč by právě ta dražší položka měla být ta z lepšího materiálu, když v recenzích k položkám fotky nebývají, a když už, tak naprosto bezcenné - ještě v obalu, s malým rozlišením, neumětelské. O textech recenzí jsem se už zmínil. Od všeho již zmíněného se nějak odvíjejí i počty objednávek. Odráží se v nich pak náhoda, instinktivní rozhodování, psychologie. Výhodnost nákupu asi jen málo.
Na Aliexpressu jsem to nesledoval, nenakupuji tam častěji, ale v TEMU se cena stejné položky u stejného prodejce, zjevně i ze stejné dodávky, v čase značně houpe. I tím vznikají rozdíly v cenách mezi prodejci a ty s kvalitou výrobku sotva souvisejí.
Pokud dražší prodejce sám nepoužije detailní fotky a/nebo detailní popis dokládající (i zpětně pro případ sporu) lepší kvalitu jeho zboží, tak mě nezajímá.
Shrnuto: Na Aliexpressu může být slabá korelace mezi cenou a kvalitou. To nevylučuji. Ale předpokládám, že slabá. Tržnice je daleko, ceny nízké, fotky mizerné, právo specifické. Mezi drahým a levným zbožím je prokazatelný rozdíl v ceně. Pokud je řeč o položkách se stejnou fotkou a se stejným nebo nesmyslným popisem, na jiné rozdíly bych se nespoléhal.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lojza1

PříspěvekZaslal: ne leden 19 2025, 15:19    Předmět: Citovat

Pro ilustraci, jak to může být s refundací nerefundací nebezpečného zboží na Aliexpressu, ještě přidávám printscreen. Předložil jsem důkazy o nebezpečnosti položky, žádnou nabídku na dohodu o 75 % refundaci bez vracení položky jsem nedostal, položka je dál v nabídce.

https://www.aliexpress.com/item/1005007304345421.html?spm=a2g0o.refund_spm.0.0.5f8872e4aWqvmy

K refundaci nebezpečných pojistek.png
 Komentář:
 Velikost:  39.24 kB
 Zobrazeno:  17 krát

K refundaci nebezpečných pojistek.png

DukeNuke

PříspěvekZaslal: ne leden 19 2025, 18:09    Předmět: Citovat

Právě proto platím paypalem. KIdyž se prodejce začně cukat, pošlu to na paypal a prachy mám zpět. A ať si to pak vyřeší paypal.
Ale většinou stačí se "zeptat" jestli mám řešit reklamaci přes paypal a je to bez problémů.
p32

PříspěvekZaslal: ne leden 19 2025, 19:37    Předmět: Citovat

Jednou z dvaceti a spíše více objednávek se mi stane, že zboží není tak, jak jsem si ho vybral. Za těch pár korun se s tím nerozčiluji a toho prodejce si napíšu do poznámek, abych od něho příště nic nebral. Investovat do reklamace za pár korun vlastně víc než to stálo, tak je pouze nepřiznání svého špatného výběru. No a nakonec, některé zboží je fakt luxus brát od číňana, když v našem obchodě se to lépe reklamuje.
Lojza1

PříspěvekZaslal: ne leden 19 2025, 19:49    Předmět: Citovat

DokeNuke:
Platívám přes PayPal na eBay. Tam ale dochází k měnové konverzi z korunové karty v mizerném kurzu a u refundací jsem si nebýval jistý, jestli nebudu platit dvojí konverzi. Před časem se mi od Číňana vrátila celá částka za nové imitace starých EPROM ST, které jsem jakožto nelegální padělky zabavil (objednal jsem přitom jednoznačně neoznačené, tedy snad legální noname). Možná záleží na podmínkách provedení dané platby.
U Aliexpress ani u Temu jsem PayPal neřešil a ocenil jsem hned, že je cena finální a o nic včetně daní, poplatků a provizí se nemusím starat (i na eBay je to už nějaké pohodlnější), na kartách mám internetové platby normálně stažené na nulu a teď tady čtu, že to v těch tržnicích mnohdy už přes PayPal ani nejde.
Byl by tedy v tom průběhu refundace nějaký rozdíl? (A nebyl by rozdíl v ceně s ohledem na jiný měnový kurz?) Například u té židle. Prodejce ji nepošle a zadá nefunkční sledovací kód. Ve zprávě mi napíše, že ji neposlal a čeká, až odkliknu, že už dorazila. Je takový rozdíl mezi Aliexpress a PayPal, jak se s tím popasují? Třeba zrovna ta židle i s prodejcem z Aliexpressu už zmizela, tak už asi nezjistím, jestli se dala platit PayPalem.
Asi ne. Koukám do košíku v Aliexpress s potenciálně vybranými drobnostmi. Žádná není zaškrtnutá ke koupi. U platby jsou čtyři možnosti na výběr, ale PayPal ne. Když je zkouším jednotlivě zaškrtávat, objevuje se odpovídajíví částka k platbě, vyskakuje "Includes VAT", ale na možnostech platby se nic nezmění.
V TEMU platívám kartami přes Google Pay. Myslím, že tu o tom někdo psal a myslím, že mu to nevyšlo jako špatná metoda.
Lojza1

PříspěvekZaslal: ne leden 19 2025, 19:53    Předmět: Citovat

p32: Chápu. Jde o to, jestli kupující chce zanechat nějakou zpětnou vazbu. Upozornit i ostatní, nejen sebe. Každý je nějaký. Jasně že těch pár korun za to nestojí. Třeba u těch pojistek to bije do očí. Ale také bije do očí, jaký nebezpečný šunt se tam prodává a jak pětihvězdičkově kladné hodnocení mu přede mnou několik blbečků dalo.
Ale jasně, u pojistek asi nedosáhnu ničeho víc, než té zpětné vazby. Pokud jsem u židle zajistil prodejci BAN, tak mi to za tu práci stálo.
Aspoň pro našince pak je fajn, že se to tady dá probrat.
No a nakonec pro mne z toho martyria vyplynulo, že položky, o jaké jsem měl zájem, už na Aliexpressu nebudu nikdy kupovat. Položky, o které zájem nemám, samozřejmě také ne. Tím bych pro sebe tohle tržiště na další desetiletí víceméně uzavřel. Mám tam ještě v košíku nože s vyměnitelnými plátky, ale už jsem levněji obdržel vzorky z TEMU a vypadají bezvadně.
martinkopp

PříspěvekZaslal: ne leden 19 2025, 20:50    Předmět: Citovat

Lojza1 napsal(a):
Tím bych pro sebe tohle tržiště na další desetiletí víceméně uzavřel

No sláva. Psal jsem ti od začátku že nakupovat na ali není nic pro lidi jako ty. Smile
dred

PříspěvekZaslal: ne leden 19 2025, 21:06    Předmět: Citovat

martinkopp napsal(a):

No sláva. Psal jsem ti od začátku že nakupovat na ali není nic pro lidi jako ty. Smile

Presne tak... kúp si v EU niekoľkonásobne predražené TO ISTÉ - len s dobrým pocitom, že si to nekúpil v Číne... A kľudne zaplať niekoľkonásobný rabat nejakému priekupníkovi... Wink
Bez mihnutia oka ti predá rovnaký tovar s 300% rabatom..a prípadnú jednoduchú reklamáciu ani nebude riešiť.. pošle ti ďaľší produkt... aj tak bude v 100% zisku!!
Lojza1

PříspěvekZaslal: ne leden 19 2025, 21:24    Předmět: Citovat

dred: OK, dej sem link na tu pojistku dle doporučení. Ať nejsi za blba.
pocitujlasku

PříspěvekZaslal: ne leden 19 2025, 21:25    Předmět: Citovat

Lojza1: na ali som uz hadam aj vyse 15 rokov, urcite je to vyse 100 objednavok, kedze volakedy to bolo aj 2-3 objednavky za mesiac. To, co pisem su moje skusenosti.
na Temu som v zivote nebol, nemam k nemu doveru, takze tam kvalitu posudit neviem.
Ale vsade plati, ze za malo penazi malo muziky.
este pred aliexpress som parkrat kupoval z dx (ti starsi si urcite spomenu, ze nieco take existovalo) a takisto nebol problem.
Problem nastava, ked si niekto mysli, ze za par eur dostane spickovu kvalitu.

Lojza1

PříspěvekZaslal: ne leden 19 2025, 21:30    Předmět: Citovat

Tak ještě jednou, po několikáté. Ty pojistky jsem jinde nesehnal. Na Ali jsem otestoval asi vše, co bylo globálně dostupné. Rady, abych totéž koupil dráž od překupníků, jsou mimo téma. Link na kvalitní alternativu sem sotva někdo vloží.
pocitujlasku: Nic ve zlém. Naopak, díky za zkušenosti předané v dobrém úmyslu.
Tady jsem řešil jen svou zkušenost s Aliexpressem - kvalita, solidnost, refundace. Máte jiné zkušenosti. Fajn. Neberu vám je. Já to dál testovat nebudu. Ta moje malá kasuistika mi stačí.
Mnoho let mi Aliexpress nechyběl. Nebude mi chybět dalších mnoho let. To neznamená, že budu nakupovat od překupníků šunt, který levně koupíte na Aliexpressu. Jsou i jiné možnosti.
martinkopp: Cituješ se chybně. Napsal jsi předtím kde co. Poprvé teď s tebou zde souhlasím - ano, Aliexpress pro mne není. To píšu ostatně od začátku, přímo či nepřímo.
martinkopp

PříspěvekZaslal: po leden 20 2025, 5:37    Předmět: Citovat

Ach jo. Pojistka BS1362 zcela zjevně nikde na světě neexistuje, nikdy neexistovala a pokud nezmění tu normu ani nikdy existovat nebude. Takže ty sháníš zboží které musí být zcela zjevně fake, koupíš si zcela zjevný fake, přijde ti evidentntní fake a ty tu fňukáš že je to fake Smile A může za to aliexpres, co k tomu dodat...
Lojza1

PříspěvekZaslal: po leden 20 2025, 9:02    Předmět: Citovat

martinkopp:
Jak i připomněl Valdano, Farnell nabízí BS 1362 ve variantě 0.5 A od Bussmanna. Může se jednat o nedopatření nebo o variantu, která má rozměry podle normy a přitom je bezpečná (což obojí potřebuji) a konstrukcí i proudovou specifikací z ní vybočuje. S dopravou trochu drahá nabídka na uspokojení zvědavosti vzorkem. Pokud to vím, jak jsem psal v odkazu, a zároveň někdo inzeruje to, co potřebuji, za bagatelní cenu to snad mohu vyzkoušet. Třeba i na dva pokusy. První vzorek aspoň nebyl nebezpečný a refundace proběhla hladce. Pokud třeba u jiného vzorku zjistím, že je to něco nebezpečného, snad na to mohu v ebastlírně upozornit, že. Pokud mám nějak zajímavou zkušenost s řešením v Aliexpressu, snad ji mohu zmínit ve vlákně o Aliexpressu, že. Pokud na to někdo neúnavně a nesmyslně reaguje, může se na věcnou informaci nabalit dlouhá a zbytečná debata. Prosím takové týpky (troly nebo pitomce ?), aby si svých pět minut slávy realizovali někde mimo tento web.
p32

PříspěvekZaslal: po leden 20 2025, 9:34    Předmět: Citovat

Ale to je omyl, že neexistují. To si je jako Lojza1 vycucal z prstu? A opravdu to pro některé, kteří to neumí najít, nemůže znamenat, že to prostě neexistuje. Nesledoval jsem toto vlákno, takže nevím, které konkrétně chce, ale u ALI se musí u určitého zboží vždy počítat s podvodem a vybírat z více prodejců.

https://priorytrainingacademy.co.uk/bs-numbers_bs1363_bs1362/
citace:
BS1362 is the British Standard number for ceramic cartridge fuse links used in domestic BS1363 UK plug tops. BS1362 fuses protect the cables connected to domestic appliances against overloads or small over currents.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Strana 6 z 8

Přejdi na: