Příčina není v TCOM, ale v TCON. Pokud se mrkneš na internet, tak je to častý problém u Philips TV.
Mě se líbí jak si vytáhneš jen co se ti hodí a pak poukazuješ jak si měl pravdu. Jinak by mě zajímalo, jak by si zrovna ty tuhle závadu chtěl měřit. Mě třeba tahle zatím neúspěšná oprava posunula hodně dopředu a to je důležitý. Nikdy jsem si jako amatér nemyslel a nepřikládal důraz na poškozené ( ne mechanicky) displeje. Teď už vím, že to je věc, kterou nemám opomíjet.
no po vyndání USB to nenaběhne, takže panel asi bude fakt poškozen. Je ale zvláštní že píše o upgrade software ale to nedokončí. Přemýšlím, jestli ještě není bordel ve firmware
pockaj pockaj.. po jakom vyndani usb.. pisal si ze si nahral nejaky bin file, pritom stacilo len service json file pre tvoj panel ktore de facto vypina len ochranu... ty si potom co ? opatovne prehraval fw v tv cez emergency alebo zase pustil to iste co predtym ?
Zaslal: pá leden 24 2025, 17:30 Předmět:
kozejk napsal(a):
p32 napsal(a):
Příčina není v TCOM, ale v TCON. Pokud se mrkneš na internet, tak je to častý problém u Philips TV.
Mě se líbí jak si vytáhneš jen co se ti hodí a pak poukazuješ jak si měl pravdu....
No, určitě jsi to pochopil, že to první byla jen oprava tvého překlepu. To druhé upozornění jsi naprosto ignoroval a proto jsem ti ho jen okopíroval. Ne proto, abych říkal, že jsem to říkal, ale aby sis to prostě přečetl. Ale už se jandurovi do toho nebudu plést.
no po vyndání USB to nenaběhne, takže panel asi bude fakt poškozen. Je ale zvláštní že píše o upgrade software ale to nedokončí. Přemýšlím, jestli ještě není bordel ve firmware
pockaj pockaj.. po jakom vyndani usb.. pisal si ze si nahral nejaky bin file, pritom stacilo len service json file pre tvoj panel ktore de facto vypina len ochranu... ty si potom co ? opatovne prehraval fw v tv cez emergency alebo zase pustil to iste co predtym ?[/quo
Ano dostal jsem NVM.BIN. Ten vyblokuje ochranu, OLED se spustí, ale TV je ve smyčce a každý druhý spuštění se objeví nápis že aktualizuje SW ale po cca 5 vteřinách spadne a takhle pořád dokola. Pokud vyjmu USB začne se načítat i s obrazem ale opět spadne a začne blikat chyba a dál už se obraz neukáže.
Dostal jsem TPM171E_107.1.143.0 tuhle verzi firmware, kde údajně jsou ochrany vynuty. Vyzkouším a uvidím.
hmm, takze miesas fw a cudujes sa ze ti nieco nechodi.. neni nahodou tvoja telka oled kde mas jasne vzadu na stitku napisany typ TPM18.1E LA a ty tam ides narvat TPM17.1E LA coz sice telka zoberie ale je to fw urceny pre non oled TV s identickym mainboardom ?
no jo no... tu je skoda dalej sa namahat... ked sa dohras aspon tu telku prosim ta ekologicky zlikviduj
Díky za vaše rady v tomto vlákně. Shodou okolností mám tu stejnou TV, ale s jiným problémem. Nebudu k tomu zakládat další vlákno, když v tomto se již nachází schéma a další užitečné info.
Na SERV.U je po zapnutí vidět, že nenabíhá - ani Byte. Pokud se však ponechá cca více než hodinu bez sítě, začne nabíhat, ale po nějaké době se obvykle zastaví. Po opětovném krátkém restartu se opět nevypisuje nic. Po 20 min restartu občas třeba jen 5 řádků apod.
Při problémovém restartu zdá se nejede MT5596. V tomto stavu jsem změřil, že:
EMMC-RESETn => HIGH
E2MC-CLK => neběží
POR-SELECT => 0V
SOC-RESET-INn => 1.44V
+3V3-STANDBY => OK
Zdá se, že MT5596 ihned po zapnutí stojí. Protože MMC drží v resetu.
Vychází mi z toho reball nebo výměna MT5596, ale nevím, zda jsem ještě nepřehlédl něco, co by mohlo souviset
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4, 5, 6
Strana 6 z 6
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.