Zaslal: st leden 29 2025, 16:55 Předmět:
Mám svorkovnici Wago 255 kde každá svorka má dva piny na stejném potenciálu v knihovně je to jako 1 a B1 pin dá se to nějak sloučit. Aby pin A i B měl stejný potenciál , nebo každý pin musí mít svůj připojovací bod. DRC mi to pochopitelně vyhazuje jako owerlap když tam přetáhnu cestu tedy přes B.
Pokud jsem to dobře pochopil a chceš dosáhnout toho, co je na obrázku, musíš změnit rastr z mil, nebo inch na mm. Ten konektor wago je v kreslený v milimetrovém rastru. A pak se přepnout do rastru anglického.
Já to z toho poněkud zmateného vyprávění chápu tak, že chceš na jeden pin ve schématu napojit několik padů (plošek) na desce. Pokud je to tak, musíš si při konektění k jednomu pinu naklikat víc padů (je to indikováno změnou takového zeleného symbolu), případně zadej příkaz jako CONNECT G$1.PIN1 'p1a p1b'
Zaslal: st leden 29 2025, 20:55 Předmět:
Jen pripominam, ze funkce zapojeni vice padu na jeden pin znacky je v Eagle az od verze 6. Neni k tomu potreba pouzivat prikazovou radku, v editoru hotovych soucastek (Device) je GUI menu Connect, kde je k tomu primo tlacitko Append.
Pánové, chybu overlap - přesah, o které píše tazatel, dělá (správně detekuje!) kontrola DRC v návrhu desky a udělá (detekuje) ji i v případě, že připojovací body padů součástky jsou mimo použitý rastr návrhu (nebo obráceně).
Zaslal: čt leden 30 2025, 15:26 Předmět:
Ten problém vzniká už v knihovně kde např pin 1 je označený A a B a ve schematu je jen jeden pin, ve skutečnosti je ten druhý pod tou značkou posunut o kousek doleva. Potom když se přejde do PCB tak se ten druhý (neviditelný pin) tváří jako nezapojený a pokud přes něho přesunu spoj oznámí to jako owerlap navíc ted druhý pindíky tomu že není vidět a tudíž není zapojen ani neumožňuje přes ROUTE připojit. Nakonec jsem to vyřešil, že jsem ve schematu zapojil ty "neviditelné " vývody a je po problému. I tak děkuji za pomoc a rád bych věděl jak se to v té knihovně ošetřuje, když má součástka několik vývodů na stejném potenciálu.
Rožlišuj co je PIN a co je PAD apod. Takhle se v tom zmateném vyprávění nevyzná ani prase a nikomu se už nebude chtít luštit co vlastně máš za problém a odhadovat jaké by mohlo být jeho řešení.
Založen: May 13, 2009 Příspěvky: 5429 Bydliště: BA-Petržalka :(
Zaslal: pá leden 31 2025, 2:39 Předmět:
Ja tam vidím dva BMP obrázky, a súbor PS, čo by mal byť vektorový obrázok, alebo priamo dáta pre akúkoľvek tlačiareň, stačí to na ňu poslať.
Dal som do googlu "online ps to bmp" a hneď prvou stránkou (convertio.co) som to skonvertoval do png. Pozadie to má priesvitné, ale tu sa zobrazuje v náhľade ako čierne tak to nieje vidieť. Po kliknutí je už biele.
Orezal som to a previedol aj do BMP, je v ZIPe. Je to robené na 300 DPI, keby to bolo niekde potreba zadať. IrfanView to vie vyčítať priamo z obrázku.
_________________ Som proti budovaniu nechutne drsných červených cyklociest, je to hnus.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom. Ide im iba o zisk.
Měl bych prosbu, plošák v nějakým novějším Eagle než mám já.
Tam žádné eagle soubory nejsou. Tady jsou jen 2 bitmapové obrázky a jeden vektorový na kterém je layout desky. Pokud chceš eagle soubory, napiš autorovi https://ok1uga.nagano.cz/pila.htm Postscript vytiskni tak jak je, převodem na bitmapu jen zbytečně ztrácíš kvalitu. Gerber pro výrobu z toho ale udělat nejde.
Založen: Apr 02, 2011 Příspěvky: 18906 Bydliště: Nový Bydžov
Zaslal: pá leden 31 2025, 10:40 Předmět:
Tak je to v háji. Minolťáckej PostScript driver nejde do W10 nainstalovat. Nedivím se, je z dob XP. Kupodivu driver PCL5e nainstalovat jde.
No nic, musím to vytisknout přes bitmapu, co mi poslal PotPalo. Ale byl docela problém nalýzt něco, co nezmrší při tisku měřítko. Nakonec to šlo přesně vytisknout ve stařičkým PhotoExpresu od Ulead.
Díky za konverzi. _________________ Jirka
Založen: May 13, 2009 Příspěvky: 5429 Bydliště: BA-Petržalka :(
Zaslal: pá leden 31 2025, 12:14 Předmět:
Ono to ide vo Worde vytlačiť normálne v správnej mierke. Keď je v obrázku uložená informácia o DPI (tu je), tak stačí dať vo worde pri vlastnostiach obrázku "pôvodná veľkosť".
Na PS netreba driver. Treba utilitu ktorá vie poslať súbor priamo na tlačiareň. Kedysi stačilo v DOSe zadať COPY "schema.ps" LPT a súbor išiel na port tlačiarne. Dnes to windows nevie. Jediná podmienka je, aby tlačiareň ovládala jazyk PS2. _________________ Som proti budovaniu nechutne drsných červených cyklociest, je to hnus.
Ideológie developerov niesu kompatibilné so šťastným životom. Ide im iba o zisk.
Pokud máš problém s postscriptem, překonvertuj to do pdf, třeba pomocí tohoto https://online2pdf.com/convert-ps-to-pdf# Zůstane to ve vektoru a měřítko si případně jednoduše nastavíš v dialogu před tiskem jaké budeš chtít.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3 ... 36, 37, 38
Strana 38 z 38
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.