Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Aktuálně Česká pošta 2022-2024
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 65, 66, 67, 68  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
EKKAR

PříspěvekZaslal: pá leden 31 2025, 0:03    Předmět: Citovat

josef_novak napsal(a):
Proč tady plácáš takové nesmysly, ČP a Balíkovna normálně doručují stejně jako jiné spedičky. Vůbec není problém se domluvit s řidičem na doručení v jiném čase, protože posílají takovou nabídku SMSkou. Dokonce mi řidič jednou vyšel vstříc a balík doručil až druhý den.
....
Ano. A víš, jakou to má podmínku? Ten uvedenej telefon by musel na druhý straně někdo vzít, když na něj zavoláš ...

A kutilmile - nelituju tě Mr. Green Mr. Green !!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
josef_novak

PříspěvekZaslal: pá leden 31 2025, 0:20    Předmět: Citovat

Tak to zvedej, když ti volají viz. screenshot, protože předem posílají SMSku, kdy budou doručovat a bývá tam 2 hodinové okno. Volají mi vždy, když už se blíží a pokud nejsem doma, tak je poprosím, aby u nás zkusili zazvonit. To taky často vychází a zásilku předají někomu z rodiny. Když se nedovolají, tak to už jsem popsal. Za mě to jsou normální služby, ale já tady nepotřebuji naříkat a v neposlední řadě si na tu poštu klidně zajdu, i když dělám na směny.

Navíc předchozí příspěvek se necituje, pokud to nevíš.

balikovna2.jpg
 Komentář:
 Velikost:  21.98 kB
 Zobrazeno:  15 krát

balikovna2.jpg

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EKKAR

PříspěvekZaslal: pá leden 31 2025, 9:18    Předmět: Citovat

josef_novak nejdřív napsal(a):
Tak to zvedej, když ti volají viz. screenshot, protože předem posílají SMSku, kdy budou doručovat a bývá tam 2 hodinové okno. Volají mi vždy, když už se blíží a pokud nejsem doma, tak je poprosím, aby u nás zkusili zazvonit.
No a jsme u toho. U nás poštěvačky a poštěváci nevolají, u nás jen přijde sms s udáním časovýho okna - který rozhodně nemá jen 2 hodiny, ale mnohem delší rozmezí, minimálně půl dne. A když se pokoušíme volat na číslo uvedený právě v tý sms jako komunikační pro případnou změnu doručení, NA STRANĚ PÝČTY to nezvedají. Potom se můžeš s nima pokoušet komunikovat stejně jako slavnej patolog Dr. Slavíček s mrtvolama - budeš na tom úplně stejně, protože oni ti neodpovědí.

josef_novak potom napsal(a):
To taky často vychází a zásilku předají někomu z rodiny. Když se nedovolají, tak to už jsem popsal. Za mě to jsou normální služby, ale já tady nepotřebuji naříkat a v neposlední řadě si na tu poštu klidně zajdu, i když dělám na směny.
Normální služby to rozhodně nejsou, pokud se ani nepokoušejí zazvonit a rovnou hážou do schránky "nezastižen", respektive se odmítají bavit o doručení jinej den, i když je zaplaceno doručení "do ruky" - já jim neplatím prachy za výrazně dražší tarif navíc za to, abych stejně pro zásilku musel sám jezdit kamsi na pobočku a stát tam frontu. Navíc "Balík do ruky" je stejně jako třeba "Doporučenej dopis" pro předání podmíněnej předložením osobního dokladu a podpisem na formulář - takže za mě pokud bych nebyl doma by ho mohl převzít maximálně syn, kterej má stejný jméno - ale už ne dcera, žena nebo soused(ka). Stejně tak na tý pobočce za mě zásilku nemůže vyzvednout jiná osoba než já - pokud nemá ouředně ověřenou plnou moc. O možnosti vyzvednutí v době, kdy já mám čas a chuť se někam vláčet ani nemluvím - to si musím vyblokovat minimálně hodinu na vystání fronty já podle jejich ouředních hodin.

josef_novak nakonec napsal(a):
Navíc předchozí příspěvek se necituje, pokud to nevíš.
Jak vidíš, pokud je důvod zvýraznit, jaký části předchozího postu respektive že právě jen toho postu se týká tvoje odpověď, je tolerovatelná i citace bezprostředně předchozího příspěvku.

Hubert_79

PříspěvekZaslal: pá leden 31 2025, 9:28    Předmět: Citovat

EKKAR napsal(a):
Navíc "Balík do ruky" je stejně jako třeba "Doporučenej dopis" pro předání podmíněnej předložením osobního dokladu a podpisem na formulář - takže za mě pokud bych nebyl doma by ho mohl převzít maximálně syn, kterej má stejný jméno - ale už ne dcera, žena nebo soused(ka)...

Stejně tak na tý pobočce za mě zásilku nemůže vyzvednout jiná osoba než já - pokud nemá ouředně ověřenou plnou moc.

Mýlíš se.
Tak si to upřesníme. Při doručování balíků není potřeba předkládat doklad a doručovatel opravdu neřeší jméno. Kdo je doma, ten to dostane. U doporučeného dopisu je doklad potřeba pouze pokud to má doplňkové služby "Do vlastních rukou". Jinak NE.
U balíků při nedoručení chodí SMS a/nebo mail, kde je heslo pro výdej. Kdo má heslo, zásilku vyzvedne.
U balíků s telefonem a/nebo mailem se nehází papírová výzva, ale avizuje se to elektronicky.

EKKAR

PříspěvekZaslal: pá leden 31 2025, 9:43    Předmět: Citovat

Nevím jak teď po Novým Roce, vloni se tady poštěváci chovali tak, jak píšu. "Balík do ruky" pokud se mi je podařilo vyhmátnout ještě než ujeli jedině proti podpisu, na pobočce navíc proti dokladu totožnosti. Možná v Práglu nebo vůči tobě si to nedovolí. Tady je to ale megabordel. A kdyby nebyll i jinde, asi by na pýčtu a chování jejich lidí nebylo tolik stížností a nikdo by si nevymejšlel parodie. Letos jsem s nima naštěstí ještě nemusel nic řešit s výjimkou toho, že si s dodávkou zastavujou na prasáka jak se jim hodí, klidně v úzký jednosměrce tak, že ji totálně zablokujou nebo kvůli schránce uprostřed křižovatky. Udělat to běžnej ofčan, opicajti mu seberou snad i rodnej list, poštěvákům&poštěvačkám to zatím prochází ...

josef_novak

PříspěvekZaslal: pá leden 31 2025, 9:57    Předmět: Citovat

Jsi stále jak natvrdlý, mě žádný lístek do schránky nehážou, když komunikace probíhá pomocí SMS a hovorů.

V den doručení pošlou SMS s dvouhodinovým oknem. Než přijedou, tak zavolají. Když nejsem doma, tak to předají někomu z rodiny. Když se mi nedovolají, tak mi napíšou kontakt, abych si domluvil třeba i zítřejší doručení. Když se nepodaří nic, tak si zajdu na poštu. Co je na tomhle špatně? Popiš chybu?

Kolik tu mám dát screenshotů, že to tak je? Když vím, že je zásilka v Mošnově, tak se mi druhý den ozývají a na to nepotřebuji ani upozornění.

balikovna3.jpg
 Komentář:
 Velikost:  45.27 kB
 Zobrazeno:  12 krát

balikovna3.jpg

Naposledy upravil josef_novak dne pá leden 31 2025, 9:59, celkově upraveno 1 krát.
Hubert_79

PříspěvekZaslal: pá leden 31 2025, 9:58    Předmět: Citovat

Doklad při doručování balíku není na adrese vyžadován asi 20 let a kody do SMS chodí plus mínus autobus osm let.
EKKAR

PříspěvekZaslal: pá leden 31 2025, 11:28    Předmět: Citovat

No, tak třebovská pýčta asi existuje v jiným časoprostoru, protože tady se to děje jak jsem napsal. Nemám důvod si vymejšlet. Kašlu na to, je fůra dalších dopravců, takže se nemusím rozčilovat něčím, co jsem nechtěl. Pro mne je pýčta už léta zbytečná inštytuce, která jen žere ze státního a neodvádí za to adekvátní služby. Je mi jedno čí vinou, mně vadí, že já ze svejch daní musím dotovat takovej šlendryján, kterej se nikdo ani nepokouší napravit. Soukromej podnik by za takový jednání už dávno krachnul a vedení by dávno mělo na krku basu a exekutory. Všude jinde po světě už na to přišli, jen my si krmíme dál takový parazity.

josef_novak

PříspěvekZaslal: pá leden 31 2025, 11:58    Předmět: Citovat

A že zrovna u tebe, který tady celé roky pěstuješ averzi vůči ČP. Ty snad u slova "pýčta" pokaždé vyvrcholíš.
Jinak to jde jednoduše vyřešit, neobjednávej si nic přes ČP.
ransom

PříspěvekZaslal: pá leden 31 2025, 12:17    Předmět: Citovat

EKKAR:
A nechceš se z toho vašeho Mogadišu odstěhovat někam blíž k civilizaci? Protože jak čtu ty tvoje nářky, to by snad byl Tvůj život šťastnější i na Luníku IX v Košicích.

EKKAR

PříspěvekZaslal: pá leden 31 2025, 13:16    Předmět: Citovat

josef_novak napsal(a):
A že zrovna u tebe, který tady celé roky pěstuješ averzi vůči ČP. Ty snad u slova "pýčta" pokaždé vyvrcholíš.
Jinak to jde jednoduše vyřešit, neobjednávej si nic přes ČP.
Asi bych o nich mluvil jinak, pokud by dělali co mají, nemyslíš? A nevyužívat je na 100% ZATÍM nelze, dokud některý subjekty nedovolujou posílání jiným dopravcem a odmítají od nich odejít k pružnější, modernější a uživatelsky vlídnější firmě. Bohužel, pořád ještě se takový najdou. A pak nastane ten teror ...

Hubert_79

PříspěvekZaslal: pá leden 31 2025, 15:51    Předmět: Citovat

Člověče, tohle už je ale vážný! Možná by stálo uvažovat o návštěvě nějakého odborníka. Tohle ne každý dá, takový teror, i silného jedince událost jako vyzvednutí balíků může vážně pocuchat a to pak není sranda!
kejki

PříspěvekZaslal: pá leden 31 2025, 17:21    Předmět: Citovat

Protože nikdo z vás nechodí na ošklivé Temu a určitě ani nečte recenze - tak naše Pošta a Zásilkovna jsou úplné zlatíčko, proti situaci ve Španělsku, Portugalsku, Holandsku a Francii.
Protože jsou lidé tupí a rozčilení, píší do recenzí zboží o ukradených zásilkách a posledně Holanďan měl krásné video, jak mu balík položený u vchodových dveří za 130€ někdo odnesl. Další se pochlubil, že na něj ve 22 hodin zazvonili a když vyšel z domu, přistál mu balík za plotem a doručovatel zmizel jako rošťák.
Taky mi Balíkář za celý den nezvedl telefon, ale nebyl to náš, ale v Černčicích, kde si ustavičně někdo plete číslo.
DukeNuke

PříspěvekZaslal: pá leden 31 2025, 18:03    Předmět: Citovat

Takže podle tebe, když je b*rdel všude, tak musí být i tady. A když soused jezdí jako kosočtverec, tak já musím taky.
Pěkná blbost.
josef_novak

PříspěvekZaslal: pá leden 31 2025, 18:26    Předmět: Citovat

EKKAR napsal(a):
Asi bych o nich mluvil jinak, pokud by dělali co mají, nemyslíš? A nevyužívat je na 100% ZATÍM nelze, dokud některý subjekty nedovolujou posílání jiným dopravcem a odmítají od nich odejít k pružnější, modernější a uživatelsky vlídnější firmě. Bohužel, pořád ještě se takový najdou. A pak nastane ten teror ...

Napiš který subjekt, ať se ti dá věřit. Z Číny si můžeš vybrat DHL, UPS nebo jiné, tak doufám, že nejsi držgroš, když se chceš vyhnout teroru. Takže který subjekt neumožňuje doručení kromě ČP?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 65, 66, 67, 68  Další
Strana 66 z 68

Přejdi na: