Založen: Apr 28, 2006 Příspěvky: 306 Bydliště: Praha / Česká Třebová
Zaslal: út únor 04 2025, 13:38 Předmět: Chemie pro rozlepení AC/DC Adaptéru / DC zdroje z ABS
Zdravím Vás,
jak nejlépe rozlepit krabičku AC/DC Adaptér / DC zdroj z materiálu ABS?
Jakou chemii používáte? Zaregistroval jsem použití flux-off spreje (čistič DPS) a petrolej. Co vám funguje nejlépe?
Čistě mechanicky se to akorát dojebe a často poškodí.
Naposledy upravil dayslypper dne út únor 04 2025, 13:43, celkově upraveno 2 krát.
Zaslal: út únor 04 2025, 13:44 Předmět:
Obvykle to není lepené, ale svařené. Řešení je "poklepat" to kladivem, nechává to nejmenší stopy. Ale chce to grif, jak klepat. _________________ Krátce před tím, než se to rozbilo, tak to ještě fungovalo...
Zaslal: út únor 04 2025, 15:18 Předmět:
Já si tyhle zdroje balím do hadry, nejlépe kus flanelové košile.
Ať už je chci loupnout ve svěráku, nebo klepu po spáře nosem kladiva. _________________ Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Ako píšu ostatní.. chémia tam nepôsobí.. to by si musel rozleptať obal.. Pomačkať zo strán vo zveráku... poklepať kladivom.. niekde to načať nožom - niekde to povolí A potom už to ide samo..
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33243 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: út únor 04 2025, 16:37 Předmět:
Potvrzuju, nejlepší chemie je kladivo a majzlík ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Žiadne ostré dláta. Len klepať rukoväťou večšieho skrutkovača. Chce to správny švih a vytrvalosť v zmysle, že to spočiatku vyzerá, že sa nič nedeje, ale po chvíľke to začne povoľovať, až sa to rozlúskne jak orech. Keď to potom zlepíš späť sekundovým lepidlom, tak okom nezistíš, že to bolo niekedy otvorené.
Zaslal: út únor 04 2025, 19:05 Předmět:
Občas ve svěráku ale většinou pár ran dřevěným špalkem v dlani nebo kladivem a povolí každej. Už se mi ale parkrát stalo, že se třeba rozsypal ferit, kterej byl nalepenej na stěně krabičky.
A nakonec pro zasmání: Mezi svátkama jsem podobně demontoval dva naprosto identický adaptéry evidentně s mrtvejma kondikama dle chování. Do jednoho jsem dvakrát praštil a byl otevřenej. Do druhýho jsem bušil jak hluchej do vrat, ne a ne povolit, nakonec to teda vzdal a povolil, ale to už se klepal celej ponk. Tak čumim dovnitř a co nevidim, asi nějaká inovace, oproti prvnímu tam byly dva šroubky pod nalepeným logem
Nebo spíš naopak, z důvodu úspor vypustili u prvního šroubky
Zaslal: út únor 04 2025, 19:15 Předmět:
Najviac odolavaju znackove (Delta, LiteOn, ...) zdroje k notebookom. Tam je navyse velke riziko poskodenia, pretoze po okrajoch su chladice so suciastkami.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.