Běžná anténa nemá nic společného s šířkou pásma, tu určuje wifi chipset, který používá antény k vysílání a příjmu. Schválně jsem napsal antény, protože počtem se šířka pásma rozšiřuje. S šířkou pásma narůstá i propustnost, ale na té se musí obě zařízení dle podmínek domluvit.
Založen: Nov 28, 2006 Příspěvky: 12371 Bydliště: Česká Třebová
Zaslal: st únor 05 2025, 8:22 Předmět:
matahari napsal(a):
Běžná anténa nemá nic společného s šířkou pásma, tu určuje wifi chipset, který používá antény k vysílání a příjmu. Schválně jsem napsal antény, protože počtem se šířka pásma rozšiřuje.
mám takový dojem, že tady došlo ke zmatení v názvosloví . . .
. . . hodinky, holínky, všechno jedno.
Založen: Feb 08, 2005 Příspěvky: 8317 Bydliště: rovina u Kolína
Zaslal: st únor 05 2025, 11:10 Předmět:
A každá anténa má díky své konstrukci nějaký rezonanční kmitočet. Otázka jaké Q neboli co bere okolo a s jakým útlumem. _________________ ..to bude jen ňákej odpůrek
Zmije odpověděl, ale uvedl legislativní údaje.
Mně to zajímá pro konkrétní provedení WiFi na 2,4GHz.
Například lambda/4 má BW (MHz) tolik, čipová tolik,... _________________ pro mládež - Hamíkův koutek
Co když zařízení umí max. šířku 20MHz při 1x1MIMO s propustností 72Mbps, nebo 2x2MIMO se 144/150Mbps, nebo šířkou 40MHz při 2x2MIMO s propustností 300Mbps, nebo 3x3MIMO se 450Mbps. A je úplně jedno při jaké lambdě.
Založen: Jun 30, 2005 Příspěvky: 1616 Bydliště: Pardubický kraj
Zaslal: st únor 05 2025, 23:35 Předmět:
Měl jsem za to, že jsi radioamatér, což bývají lidé, kteří umí udělat anténu z kde čeho. A vědí, jak se která anténa chová a že záleží dost na konkrétním provedení. Navíc si to uměj, alespoň na hrubo, změřit.
Třeba obyčejná λ/4 má šířku pásma podle toho z jak tlustého pendreku je udělaná, ta z tlustšího pendreku má větší šířku pásma, z hubenýho naopak ladí ostřeji. Je tam ještě zkracovací činitel o který se pendrek krátí, tlustý bude kratší, úzký delší.
Čipová sada, nebo čipová anténa? Abych si hodil korunou...
Samozřejmě že pamatuji antény z plechovky od lahůdkových párků nebo ananasu a taky quady nebo bi-quady. Byly dokonale naladěné a rezonovaly absolutně přesně s na míru ucvaknutou lambdou, kde vyzařovací diagram byl neuvěřitelný.
Na měření v pásmu 2,4GHz nemám vybavení.
To Zmije: zásah, díky! aplikační poznámka od TI obsahuje grafy, které sháním _________________ pro mládež - Hamíkův koutek
Založen: Jun 30, 2005 Příspěvky: 1616 Bydliště: Pardubický kraj
Zaslal: pá únor 07 2025, 0:05 Předmět:
Chtěl jsem napsat: nějak navázat malou část výkonu z mikrovlnky, PSW metr (směrovou odbočnici, diodu) a jde se. Ale je pravda, že magnetron se špatně přelaďuje. Možná by jako gener šlo z nouze použít AP a přelaďovat postupně kanál po kanálu.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.