Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33405 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: ne únor 09 2025, 12:01 Předmět:
Od Zdenka odešla "bejvalka" kvůli nevěnování se a taky asi kvůli tomu, že Zdenek docela dost chlastal. Určitě v posledních letech lil víc než by bylo dobrý. A jediný co ji může zajímat na webu je, kolik z něj může vytřískat peněz. To znamená, že by se nejdřív muselo zhodnotit, jakou má tenhle web pro koho hodnotu. Poslaný prachy na Zdenkův podúčet vem čert, zbejvá samotnej web, což je v převážný většině jenom celý diskusní fórum - a doména. A ty mají hodnotu jen pro nás, "konkurenci", která nás okradla o původní doménu "elektroworld.info" docela úspěšně sežral čas ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
2004 Příspěvky: 20220 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: ne únor 09 2025, 13:30 Předmět:
Už jsme to tu probírali, toto fórum je ta část nehmotné části dědictví, ze které žádný zisk nekouká. Zájem ze strany dědice proto valný nečekám.
Nicméně jsme se pojistili - celé fórum i s historií lze namigrovat do stránek nového fóra, vyzkoušené to máme, a nanejvýše by se změnila přípona domény - a za takové dva dny jedeme dál. Samozřejmě s novým enginem na původní doméně by to bylo ještě lepší, ale jde hlavně o to, zachovat, co tu už máme. Třeba i s tím plevelem, který tu do značné míry tolerujeme, ačkoli bastlířsky nic nepřináší.
Zdeňkovu metodu dlouhodobé samoléčby utajované nemoci, která by sama o sobě byla léčitelná jinak, a neskončilo by to tak rychle, nehodlám soudit. Pro toto fórum udělal a ještě mohl udělat hodně, nikdo jsme si přitom ničeho nevšimli. Škoda ho.
Zaslal: ne únor 09 2025, 14:37 Předmět:
Co jsem pochytil - Alovka založil původní web a pozval na něj několik svejch známejch. Ze seznamu registrovanejch jsou to ti první s úplně nejstarší registrací někdy v roce 2003 a další z roku 2004. My všichni ostatní jsme se sem natáhli až "do rozjetýho vlaku". A to, že krom Alovky nejstarší registrace jsou o rok mladší než jeho je způsobený tím, že úplně nejranější verze fóra mu nějmíň jednou padla a musel všechny členy nechat přeregistrovat - takže jeho reg zůstal "zakladatelskej" a ti ostatní dostali "startovní pořadí" jak přišli. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Dec 18, 2006 Příspěvky: 9752 Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí
Zaslal: ne únor 09 2025, 19:59 Předmět:
Mám tuze rád tuhle bastírnu no jo to jo. Získal jsem zde kontakt na
zubaře u nás v Č.T., děkuji... No ano ! při malování sklepního boxu jsem
ve starém kufru objevil cenný artefakt - cívkáč Akai GX 210 no a že na SD
pod kladivy primitivních barbarů. Jo, to zrovna! Beru si ho do péče, že.
Tak, za flašku myslivce, dobrá cena co myslíte no ne?
Jen co to půjde - pošlu fotku
_________________ Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Naposledy upravil konosuke dne ne únor 09 2025, 20:04, celkově upraveno 1 krát.
... "konkurenci", která nás okradla o původní doménu "elektroworld.info" docela úspěšně sežral čas ...
Připomněl jsem si, když jsem ještě pracoval, přešel jsem z vývoje do oddělení jakosti za kolegu co odcházel do důchodu, měl jsem v péči různé protokoly, zápisy o zkouškách... nějak došlo ke stěhování že můj archív byl jinde než jsem seděl já. Náhodou se uvolnil jeden kancl, tak jsem o něj požádal a i s archívem jsem se tam přestěhoval. Pak nastoupil nový výrobní ředitel, přivedl si s sebou takovou důležitou čůzu a ta prý tu mou kancelář nutně potřebovala, a taky ji dostala a já jsem se zase musel stěhovat. Výrobní ředitel dost brzy odešel, snad ne v dobrém a když jsem tu čůzu vídal jak po dílně rejdí s dvoukolákem a rozváží odlitky, hřálo mě u srdce, že Boží Mlýny mlely tentokrát dost rychle.
_________________ Ve strojovně je voda a na palubě se tančí.
Zaslal: po únor 10 2025, 0:03 Předmět:
Téma "datum registrace":
vrky napsal(a):
Mě to nějak nesedí. Mám: Nov 28, 2004
Hill napsal(a):
A máš mít co?
vrky napsal(a):
No že jsem se musel zaregistrovat až po roce 2005
Minimálně 1x muselo dojít k nějakýmu přešoupávání a předatování, protože sice už nemám starej registrační mail z roku 2005, ale jsem si skoro tutově jistej, že jsem míval registrační datum 8. března (2005), ne 16. jak mám teď. Já se totiž nedostanu na svoje nejstarší posty, "díky" neschopnosti starýho enginu zobrazit je. Mám pocit, že to tenkrát právě dělal ZdendaHQ, protože se mu při opravě nějaký závady cosi dalšího poondilo a on to pak horko-těžko dával celý dohromady ze záloh a z archivů, co měl doma na kompu. Vím, že z toho byl tenkrát dost na prášky. Takže všecko, co je datovaný dejme tomu před rokem 2006-2008 se musí koukat jako bez záruky na přesný datum. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Založen: Jun 30, 2005 Příspěvky: 1616 Bydliště: Pardubický kraj
Zaslal: po únor 10 2025, 8:30 Předmět:
Težko říct, z hlediska reklami to tady nějaký potenciál má. Třeba na mcu.cz byla reklama už za Kosti a občas lidi nabádal ať na ní schválně klikaj, aby to hodilo alespoň na provoz.
2004 Příspěvky: 20220 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: po únor 10 2025, 9:56 Předmět:
Jo, to souhlasí. Ale, jak píše Ekkar, nějak po roce 2005 došlo k rozsáhlejšímu poškození databáze (tuším, že to nějak souviselo s hacknutím elektroworld.info po přechodu na hosting na páteři, protože příčka už kapacitně nestačila) a některým registrovaným se začal zobrazovat rok registrace teď nevím, jestli 1997, nebo 1979, což byla naprostá blbost, zlobilo to, tak ta data Aleš nechal přepsat na rok 2004. Od té doby se mi ještě ve výpisu sem tam někdo objeví s datem z doby předinternetové, ale to jsou obvykle ti, co se jen zaregistrovali, poslali nanejvýš někomu soukromou zprávu, ale příspěvek na fórum žádný. Někdy se povedla registrace i spambotům, kterým jsme příspěvky mazali hned, takže taky žádné nemají. Když na to narazím a vidím poslední přihlášení 2008, příspěvků nula, rovnou ty uživatele mažu. Nějak před jedenácti lety jsme dělali pročištění a rušili něco přes 13 tisíc uživatelů, pořád jich ještě víc zbylo. Nemohli jsme to dělat současně, šlo to stylem "teď se v tom budu hrabat, tak se tam nepřihlašuj". I když jsme si s filtrací údajů vyhráli, stejně jsme kvůli tomu uměle nastavenému datu registrace každou stránku výpisu (50 uživatelů) museli zkontrolovat, jestli tam není někdo, koho bychom mazat neměli.
Vzhledem k tomu, že nás tu právě je 49 registrovaných z celkem 18910 a 773 anonymních (což jsou většinou vyhledávače a spamboti) se nediv, že úplně všechno uhlídat nejde, některé věci hasíme až následně.
No tak jsi tu digitálně o rok déle, zrovna u Tebe, Vrky, bych problém neviděl.
Zaslal: po únor 10 2025, 14:05 Předmět:
vrky napsal(a):
EKKARe, v lednu 2005 jsem nastoupil do nové práce a tam jsem potkal HILLa, který mě řekl o bastlírně. Před tím jsem oní nevěděl.
Já ti to nerozporuju, naopak POTVRZUJU, že tam některý data neodpovídají skutečnosti. Já už ani nevím, kdo mi o Bastlírně řek, ale vím, že to taky bylo někdy kolem roku 2004 a že jsem na potvrzení registrace čekal do druhýho dne. Registroval jsem se na počítači u bráchy, protože svůj vlastní jsem tenkrát ještě doma neměl.
Ale pokud to už konečně dopadne a Bastlírna vypadne z dědictví a budeme moct konečně spáchat přechod na moderní engine, bude filtrace aktivních/neaktivních registrací znatelně rychlejší a jednodušší. _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3Další
Strana 2 z 3
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Můžete k příspěvkům připojovat soubory Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.