Po celonočním nabíjení si vysavač vyjede pár cm a zahlásí vybité baterie (4x Liion =14,4V; 2,6Ah).
Baterie má ale 16,8V a přepálí grafitovou mikrotužkovou náplň. Co dalšího ověřit, s čím pokračovat v diagnostice?
RobZone Duoro Xclean _________________ pro mládež - Hamíkův koutek
Naposledy upravil kulikus dne pá únor 21 2025, 16:08, celkově upraveno 1 krát.
Zaslal: pá únor 21 2025, 19:22 Předmět:
Prostě baterky mají velký vnitřní odpor, rychle se nabijí a taky rychle vybijí. Nic jiného než výměna za nové a kvalitní nepomůže.
Ty původní můžeš použít v nějakém nenáročném napájení.
Baterie je KO. Vysavač vykazuje všechny funkce, které baterie uživí. Při pojezdu ale napětí poklesne, tak se pojezd zastaví.
Smetákové vrtule, sání a displej však jedou dál, což může být matoucí. _________________ pro mládež - Hamíkův koutek
Zaslal: so únor 22 2025, 8:35 Předmět:
Nejprve jsem myslel,že je to žert zkoušet baterii přepalováním grafitové tužky ale budiž. Spíše jsem u tebe očekával zatížil jsem baterii proudem x a bylo tam ? V.
Jinak optimální řešení navrhuje admin. Já bych ještě změřil jednotlivé články při proudu kolem 10 až 20A. Ten ukáže který z nich je chabrus. Nahradil bych článek nějakým použitelným článkem z vrtačky nebo koloběžky. Každý článek nabil zvlášť nebo na balanceru aby se to srovnalo. Bůh ví jestli to nějaké balancery uvnitř má? Ono by to takto opravené ještě nějaký čas chodilo. Řešení je na tobě.
Luboš
Založen: Sep 10, 2007 Příspěvky: 5367 Bydliště: Ostrava, Bratislava
Zaslal: so únor 22 2025, 9:20 Předmět:
Ze je po 4 letech baterka hin neni zadne prekvapeni,nekterym sencor srotum odchazi aku jeste v zaruce a to tak ze jeden clanek umre uplne a elektronika jej nevidi...
Zaslal: so únor 22 2025, 10:43 Předmět:
Zde s rnbw nesouhlasím. Pokud vyřadím evidentně vadný článek a do starší sady zapojím starší článek se stejným poklesem v zátěži mám zadarmo baterku, která ještě nějaký čas vydrží. Nikde nepíšu o fungl novém článku.
To bych také nedělal. Vše vyměnit za nové jde vždy. To je ale jiná píseň hlavně na peníze.
Luboš
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.