Založen: Aug 30, 2008 Příspěvky: 3884 Bydliště: Čierne pri Čadci
Zaslal: út únor 18 2025, 19:43 Předmět:
Ve všem s Tebou souhlasím, to s tou deformaci vlivem zvýšení teploty je asi největší pravděpodobnost. Když jsem měl jímku venku tak jsem jí až tak detailně neprohlížel, neměřil jsem roviny jenom jsem zkoumal zda nemá nějaké nerovnosti nebo dokonce praskliny ale na nic jsem nepřišel tak tu netěsnost jsem přisuzoval té hrubé nečistotě že se při manipulaci s myčkou dostala mezi těleso a těsnění.
Nejvíc se bojím te aplikace toho silikonu, je tam velice špatný přístup, malý manévrovací prostor a ten silikon celkem dost rychle vytvrzuje. Budu muset pravděpodobně sundat pokud to půjde co nejvíc propojovacích hadic a tím zvětšit manipulační prostor.
Založen: Aug 30, 2008 Příspěvky: 3884 Bydliště: Čierne pri Čadci
Zaslal: ne únor 23 2025, 9:57 Předmět:
Předevčírem jsem se pustil do výměny O-kroužku, poodpojoval veškeré hadice, konektory, vše zdokumentoval odfocením, plochy jsem řádně očistil, odmastil.
Původně jsem uvažoval že O-kroužek nasadím na lem nerezové vany ale pak mě napadlo změřit Ø těsnění a hloubku osazení v jímce kde těsnění přijde, hloubka byla o 2mm větší než Ø O-kroužku. Tak jsem zvolil jiný postup montáže, nejdříve jsem po celém obvodu plastové jímky v osazení pro O-kroužek nanesl vrstvu silikonu, nasadil a zatlačil O-kroužek a následně na O-kroužek kolem stěny jímky nanesl další větší vrstvu silikonu. Následně jsem jímku s těsněním a aplikovaným silikonem opatrně nasadil na nerezovou vanu a z druhé strany našrouboval 4 šroubky a dotáhnul.
Dvířka myčky mají dosti silné pružiny a když myčka leží na "zádech" tak je dost problém je držet a zároveň montovat jímku. Nechtěl jsem nikoho dalšího zatěžovat tak jsem uvažoval jak je zajistit aby byly bezpečně otevřené až jsem nakonec zvolil jednoduchý způsob podepření díky vylisované prohlubni ve dveřích. O prohlubeň a o vnitřní horní hranu mycího prostoru jsem vzepřel dřevěnou laťku a zajistil provázkem aby náhodou laťka nevyskočila.
Silikon jsem nechal do druhého dne vytvrdit, zpětně napojil všechny hadice, konektory a šlo se testovat. Opět jsem zvolil program PRO 70°C a spustil myčku. Test nyní proběhl na výbornou, nezaznamenal jsem žádný únik vody.
Tak snad mi myčka ještě pár let bude sloužit.
Je na ní ještě jedna porucha dřívějšího data ale ta v podstatě se dá obejít, je to únik leštidla a mycího prostředku pokud se použije gel. Již jsem to zde na Bastlírně řešil Myčka nádobí AEG F77010W0P-Únik leštidla a gelu z přihrádek.
V Avelmaku jsem tenkrát koupil kruhové těsnění do přihrádky pro leštidlo ale leštidlo uniklo zase ale ne přes to těsnění ale odněkud jinde. Chtěl jsem celý dávkovač rozebrat a podívat se co je příčinou úniku ale on je celý slepený takže jsem momentálně od toho upustil. Celý dávkovač je příšerně drahý takže do něj nemíním investovat.
Ještě jedna věc, když jsem kontroloval zda je silikon vytvrzený tak jsem zjistil že na tu plastovou jímku vůbec nepřilnul, na nerezovou vanu v pohodě. Proto jsem byl celý nesvůj jak proběhne zkouška ale zatím to vypadá že to bude těsnit.
1740299331844.jpg
Komentář:
Zajištění dvířek proti zavření
Velikost:
211.88 kB
Zobrazeno:
13 krát
1740299331863.jpg
Komentář:
Podepření dvířek a zajištění provázkem proti náhodnému sklouznutí
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4
Strana 4 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.