Tak to je dobrý blábol, do série si VŮBEC nemůžeš spojovat články, jaké chceš, pokud tedy nechceš, aby ten nejslabší ostatní přepólovaly a zapálily ho. To je rada jak z fejsbůku Nechci slevu zadarmo _________________ Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Je to sestavené ze 4 tužkových Li-ion 18650, které jdou vytěžit z vyřazené baterie do notebooku. Jen řeším, čím nabodovat spojovací pásky.
Balancer to asi nemá, 4pin konektor má dva piny napájecí a dva k TNC rezistoru. _________________ pro mládež - Hamíkův koutek
Nejprve jsem myslel,že je to žert zkoušet baterii přepalováním grafitové tužky ale budiž. Spíše jsem u tebe očekával zatížil jsem baterii proudem x a bylo tam ? V.
Jinak optimální řešení navrhuje admin. Já bych ještě změřil jednotlivé články při proudu kolem 10 až 20A. Ten ukáže který z nich je chabrus.
Ano, souhlasím, ale neměl jsem po ruce vhodnější zátěž pro korektní měření. _________________ pro mládež - Hamíkův koutek
Zaslal: so únor 22 2025, 15:20 Předmět:
Notebukové články nejsou dobrá volba. Ty jsou spíš pro menší zátěž po dlouhou dobu. Ty to potřebuješ opačně. Jak píšu z nářadí nebo z koloběžky.
I když to nevylučuji, ještě jsem neviděl přepolovaný Lilon článek. Buď neměly napětí vůbec nebo nadávaly proud. Žádná opravená sada ještě nelehla popelem, maximálně lehnul po čase další článek. Nebo vytěžit baterii z nářadí Lidl za 500Kč nová- 4články. Možností je více. Každý ať dělá co uzná za vhodné.
Luboš
Ano, ať si každý dělá to, co uzná za vhodné, ale DOMA. Doufám, že to tímhle stylem neopravujete lidem. _________________ Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.