Zaslal: ne únor 23 2025, 10:25 Předmět: Nabíječka EVBIKE
Jde o typ pow54v5a sip. V návodu se píše, že nejprve zapnout do sítě potom do baterky. Jinak vypálíš konektor. PODIVNÉ. Při pokusu o zapnutí konektoru do baterky bez sítě to prsko, tak jsem to vytrhnul. To jsem ještě nevěděl že se to nemá. Co by se asi stalo kdyby po začátku nabíjení vypadnul proud s připojenou baterkou jsem raději nezkoušel. To by začal hořet konektor?? Po zapnutí nabíječky do zdi se na výstupu objeví napětí 54V. Nic není blokováno přítomností baterie. Zatím jsem to nezatěžoval ani neměřil proud konektorem při připojení bez sítě. Při měření výstupu bez napětí Ohm metr ukazuje hodnotu v kΩ v obou směrech. Tedy žádné " sešlusování". Neopravoval někdo z vás tuto nabíječku. Co to je??? Blbě se to bude rozebírat. Fety atd jsou přišroubované na bednu jako chladič.
Luboš
Zaslal: ne únor 23 2025, 13:32 Předmět:
Nabíječka má na výstupu velký filtrační elyt, proto ti to prsklo při zasunování konektoru při vypnuté nabíječce.
Ty strojové překlady jsou někdy silně zavádějící, neřeš to.
Zaslal: ne únor 23 2025, 13:41 Předmět:
Šlo o to jestli to měl někdo rozebraný a neví co je všechno pověšený na výstupní svorky. Na DPS není moc vidět. jsou tam výstupní kondy možná 3G a nějaké snímání proudu bočníkem. Jinak to vypadá, že to jde od impulzního trafa a rychlou dvojdiodu dost natvrdo na výstup. Je také možné, že prsknutí je pouze efekt nabití kondenzátorů na 40V co přijde z baterky v momentu připojení konektoru. To by ale takhle velký konektor nezničilo jak tvrdí návod. Jenom jsem nechtěl něco zničit než to prozkoumám. Potřeboval jsem to vědět, né tušit. Stejně musím otevřít baterku protože dělám nějaké záměny různých konektorů. Tak změřím co se děje na konektoru. Rozdělávat nabíječku tak aby bylo vidět na tišťák se mi moc nechce.
Luboš
Teď se ozval admin. Asi to bude jen ten efekt. Ale oměřím to.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.