Zaslal: út únor 25 2025, 21:42 Předmět:
Pár brožur jsem sem kdysi na toto téma též dával viz téma:
"HIFI klub Svazarmu - Informace".
No a ty pozůstatky po HIFI klubu od xy1 by určitě nebyly na škodu,
ale jak píše "to skenování" a tak tedy asi smůla.
2004 Příspěvky: 20291 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: út únor 25 2025, 22:47 Předmět:
Miloš zřejmě neúmyslně hodil udičku, jestli se opět pustím do skenování a čištění, jako s těmi 5 ročníky Hudby a zvuku, ale ty jsem dělal v barvě a kompletní. Ty bulletiny jsou jen černobílé, to by nějakou tu desítku hodin uspořilo.
Jenže svět kolem mne nějak zrychlil, nebo já zpomalil, je první kvartál a úřední šiml vyžaduje krmení, takže doteď nemám po stěhování přebranou trucovnu a pořád něco hledám.
Jestli by ale Miloš xy1 byl ochotný se o své písemnosti podělit, netvrdím, že bych se toho skenování neujal. Jednou za čas potřebuji vypnout a dělat mechanicky jen to bžum - bžum - bžum..., jen ta finalizace sežere strašně času a na to nemám momentálně dost zralou dobu.
Založen: Mar 16, 2005 Příspěvky: 33526 Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21
Zaslal: út únor 25 2025, 23:49 Předmět:
Hill napsal(a):
...
Jestli by ale Miloš xy1 byl ochotný se o své písemnosti podělit, netvrdím, že bych se toho skenování neujal. Jednou za čas potřebuji vypnout a dělat mechanicky jen to bžum - bžum - bžum..., jen ta finalizace sežere strašně času a na to nemám momentálně dost zralou dobu.
Když vono to "bžum ... bžum ... bžum ..." je to nejmenší, co žere čas. Nejvíc toho sežere čištění od optickejch vad a "rovnání na nohy" = ukolmování "sazby", protože často originální sazba má odchylku od kolmosti ať vinou tisku, nebo i vinou křivý vazby, takže aby to "hrálo", je potřeba skeny různě pootáčet a pak ostříhat na stejnou velikost stran, aby výsledný pédéefko zase stálo aspoň za něco a ne za dvě věci. Když to vezmu na obyčejným starším Amáru - 48 tiskovejch stran mám naskenováno za 15-20 minut, ale čištěním, rovnáním a ořezem na formát strávím naprosto v klidu 3 hodiny i víc. A pak musím čekat na "Do-pdf "tiskárnu", než mi to překopne do pdf, protože nemám placenýho Acrobata. Když takhle "zpédéefkuju" dvě čísla denně, jsem vyčuměnej jak tydýt a potřeboval bych další den volna na zotavení ... _________________ Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Zaslal: st únor 26 2025, 19:22 Předmět:
Dělám skeny a finální úpravy českých časopisů pro server:
https://detske-casopisy.cz/, můžete se podívat.
Zde se postupně mapují všechny možné české časopisy a tak s tím skenováním a úpravami mám dost zkušeností. Pokud bych dostal skeny těch brožur tak mohu pomoci s finalizací.
My kdyžtak v Československém herním archivu taky skenujeme a publikujeme, výsledky jsou tady: https://archive.org/details/@marvias. Je to tempem tak 200 časopisů ročně, ale máme dlouhou frontu, takže neslibuju, kdy bychom se k tomu dostali. Zase se to u nás ale neztratí, o archiv se dost staráme
Zaslal: čt únor 27 2025, 13:02 Předmět:
Tak "udičku" (ani neúmyslnou) bych si nedovolil, spíše to byla reakce na to "jestli to někdo nemá doma". Aby byl přehled, co je k dispozici, hodím na papír (spíše tedy do WORDu) seznam (jak říkají knihovníci "informačních jednotek") v papírové podobě - těch INFORMACÍ... je cca 100 kousků. Některé za pozornost stojí i s odstupem času, některé je pomalu hanba vzít do ruky (viz skeny dole).
A když se tak pokoušíme o zmapování literární činnosti HIFIKLUBU, není od věci vzpomenout rubriky HIFI žurnál, elektroakustika, videotechnika či později elektroNIKA v "Téčku" (co mám k dispozici tak je to 13 ročníků a cca 1100 stran), možná i jinde (viz sken dole). Ten A-Z magazín mě ale minul a tak nevím, jestli a jak dlouho těch avizovaných 18 tiskových stran v onom A-Z magazínu vydrželo.
Pokud to tedy bude kdokoliv považovat za užitečné, jsem ochoten výše zmíněné dokumenty dát k dispozici - ať už v papírové nebo elektronické podobě. Případné podrobnosti navrhuju řešit přes SZ.
Zaslal: pá únor 28 2025, 11:54 Předmět:
Jak se tak probírám těmi hifiklubovými pozůstatky, přišel mi pod ruku ještě jeden pokus o vzkříšení časopisu pro hifisty. Nevíte někdo, jaké (a jestli vůbec) to mělo pokračování?
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.