Vítejte na Elektro Bastlírn?
Nuke - Elektro Bastlirna
  Vytvořit účet Hlavní · Fórum · DDump · Profil · Zprávy · Hledat na fóru · Příspěvky na provoz EB

Vlákno na téma KORONAVIRUS - nutná registrace

Nuke - Elektro Bastlirna: Diskuzní fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Aliexpres - zkušenosti?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Lojza1

PříspěvekZaslal: út leden 21 2025, 0:41    Předmět: Citovat

Zatím nemá svého trola. Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DukeNuke

PříspěvekZaslal: út leden 21 2025, 1:34    Předmět: Citovat

Lojza1 napsal(a):
DokeNuke:
Platívám přes PayPal na eBay. Tam ale dochází k měnové konverzi z korunové karty v mizerném kurzu a u refundací jsem si nebýval jistý, jestli nebudu platit dvojí konverzi... .
Kurz je opravdu horší. A já nemám paypal svázaný s kartou.
Dvojitá konverze - není třeba. Pokud mi vrátí částku v dolarech, mám konto i v dolarech. Dokud je neutratím.
Pokud obchodník akceptuje cenu v korunách, posílám koruny.
Klikat na doručení - když platíš přes paypal, nikdo nic takového nechce. Paypal zaručuje prodejci, že peníze přijdou.
Reklamoval jsem poškozené cívky tenkého drátu, prodejce vrátil dolary včetně poštovného. Cívky mi nechal (použít se nedaly). Prodělal jsem clo.
Rovné LED žárovky jako náhradu halogenek, jedna vadná, poslal novou, nic jsem nemusel posílat.
Sadu nerezových misek - jedna z nich měla proražené dno. Prodejce poslal novou celou sadu. Původní mi nechal.
Sada "přesných" frézek do cnc, bylo jich 10, u čtyř kusů neseděl rozměr (odchylka 0,2 - 0,4 mm). Prodejce vrátil peníze, frézky mi nechal. Byly pro známého, ten odchylku přepočítal, takže je normálně použil.
Dvakrát nedoručené zboží bez trasování - pokaždé mě posílali na poštu atd.. ale vždycky poslali znovu. Bylo to na začátku covidu.
Paypal mám přes 20 let - tehdy jiná možnost nákupu zvenčí prostě nebyla.
Lojza1

PříspěvekZaslal: út leden 21 2025, 10:30    Předmět: Citovat

DukeNuke:
Většinou mám podobně kladné zkušenosti na eBay, i když zas tolik nehod jsem řešit nemusel, aby to nakupování bylo otravnou ztrátou času. Tam spíš zvažuji, abych v ne tak jednoznačných případech nezneužíval své možnosti a postavení / vstřícnost prodejce. Mám na mysli třeba opakované automatické zabavování větších dodávek padělků z Číny, které v jednotlivých případech nejspíš fungují na očekávatelné úrovni a soukromě by se použít daly. No ale zrovna tam mě jiné řešení nenapadá, než zabavení a plná refundace. Po těch zkušenostech kupuji součástky od čínských prodejců na eBay opravdu výjimečně. Od nich jsem snad opravdu originální jednotlivé brouky obdržel naposledy před mnoha lety.
Já jsem si v PayPal zaregistroval jen korunovou kartu, po předchozích letech otravných bankovních převodů, a zatím jsem se nerozhoupal zařizovat si kartu k eurovému účtu a přidat ji tam. Účty v jiných měnách (USD) bych si jen kvůli PayPal zakládat nechtěl.
Jak jsem tady za sebe popsal i já, na Aliexpressu PayPal jako možnost nevidím.
Prosím, aspoň na ebastlírně nepišme "LED žárovky". To je horší protimluv, než když jsem tu o pojistkách 0,5 A stručně psal jako o BS 1362. Já jsem si zvykl psát "lumidky", i když to není moc zažité označení.
Valdano

PříspěvekZaslal: út leden 21 2025, 14:05    Předmět: Citovat

Lojza1 napsal(a):
Jak jsem tady za sebe popsal i já, na Aliexpressu PayPal jako možnost nevidím.

Vzal jsem ten vámi uvedený odkaz ohledně pojistek na Aliexpresu. Možnost zvolit platbu PayPalem tam je. Objeví se například pokud zboží vložíte do košíku, poté přejdete do košíku a v něm kliknete na tlačítko Checkout a pak se objeví dostupné možnosti platby, ze kterých si můžete vybrat a je mezi nimi i PayPal viz přiložený obrázek.

aliexpress_moznost_platby_paypalem.png
 Komentář:
 Velikost:  211.79 kB
 Zobrazeno:  22 krát

aliexpress_moznost_platby_paypalem.png

Lojza1

PříspěvekZaslal: út leden 21 2025, 14:13    Předmět: Citovat

Aha, děkuji. Já jsem to hledal jen pod tím tlačítkem Checkout, kde to ještě není. Ano, během platby jsem to tam vlastně potom takto viděl a pak zapomněl. Pokud tedy PayPal poskytuje jiný přístup k řešení nehody s prodejcem nebo zbožím, má smysl si to ujasnit a uvážit.
PotPalo

PříspěvekZaslal: ne březen 02 2025, 12:07    Předmět: Citovat

Prišiel mi mail (pozri prílohu)... čo je zasa toto za hlúposť? Včera večer som to objednal, prišiel mi mail o potvrdení objednávky, a dnes ráno prišiel tento mail. Mám sa začať obávať, je to podvod? Hodinu po tomto maili prišiel ďalší, že order shipped. Nejaký bordel tam je.

ali.png
 Komentář:
 Velikost:  48.36 kB
 Zobrazeno:  11 krát

ali.png

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
felixbejk

PříspěvekZaslal: ne březen 02 2025, 13:35    Předmět: Citovat

před 14 dny se mi to taky stalo. Vysvětlil jsem si to tak, že prodávající změnil způsob odeslání. U mě to přehodil do toho systému sloučení s ostatníma zásilkama. Takže ukončil to původní sledovací číslo a dal nový.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď       Obsah fóra Diskuzní fórum Elektro Bastlírny -> Nezařaditelné Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Strana 8 z 8

Přejdi na: