Zaslal: so březen 08 2025, 23:29 Předmět:
Když odklon, tak odklon. Taky existoval DIN pro připojení externí FDD k Atari ST, který měl kolíkůch mnohem víc [1]. A pokud jde o dramaticky natahované téma - já bych použil samčí dominoDIN (dokud je ještě ke koupi), 20cm slušnějšího kablíku a na druhý konec třeba zásuvku 6,3mm [2]. Schéma praví, že okolí sluchátkového konečníku v aparátu Siemens vyzerá, viz [3] = nevidím problém.
V obci Jirny působí osmibitový chalan melsoft. Ale jak je na tom s časem a chutí konat charitativně, toť otázka. Nakonec to snad budu muset zapájet sám.
2004 Příspěvky: 20291 Bydliště: Jičín, Český ráj
Zaslal: ne březen 09 2025, 8:32 Předmět:
Nejen Siemens, ty piny 1,2 a 3 propojovali a spojili s kostrou i u Philipsů, Grundigů, Telefunkenů, Graetze, taky toto zapojení používala Unitra, Tesla, ba i soudruzi v NDR, ale například RFT Proximy nemají uzemněný pin 1 v konektoru.
To jen tak, co jsem namátkou prošel v notách. A nejspíš, kdybych otevřel Bozděchovy Magnetofony, tak to najdu i u dalších.
Když jsem potřeboval připojit sluchátka při repasi kazeťáku Unitra M551S ((popis zde), hledal jsem, jestli mi nezbyl v zásobách sedmikolíkový konektor DIN, že z něj vyrobím adaptér. Po stěhování trucovny mi zůstala hromádka materiálu v různých krabicích na přebrání. Přitom jsem našel adaptér zbastlený před lety, v což jsem ani nedoufal. Nemá kolík 1, pochopitelně, signálový konektor DIN7 uprostřed žádný neměl, ale, jak píšu výše, pořád v konektoru ještě dvě ukostřené dutinky zbývají.
Dnes bych, přesto, že doprava při jednorázovém nákupu na Allegro to nepříjemně prodraží, ten adaptér koupil hotový z Polska a neřešil, jestli ho dělal Číňan. Kdo má Allegro Smart, tomu doprava vyjde daleko levněji.
a-adapter_DIN5_Euro_na_jack6.3.jpg
Komentář:
Tento adaptér a jeho výrobu (potřeboval jsem ho rychle) jsem tu kdysi popsal.
Velikost:
99.47 kB
Zobrazeno:
18 krát
b-adapter_DIN5_E_jack_v_praxi.jpg
Komentář:
Jako každý adaptér: vždycky nějak nepohodlně překáží. Ale slouží.
Zaslal: ne březen 09 2025, 21:05 Předmět:
Ještě jednou děkuji za spoustu dobrých rad a užitečných odkazů. Polsko si zatím nechávám v záloze.
Konektory se zatím sehnat dají, takže jsem si dva objednal a zkusím si jednu přechodku zbastlit sám.
Také se mi ozval člověk, který mi vyráběl přechodky když jsem zesilovač kupoval a nechám si jednu pro jistotu vyrobit i od něj
Snad se zadaří a budu mít klid než si zase vymyslím nějaké vylepšení.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3, 4
Strana 4 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Informace na portálu Elektro bastlírny jsou prezentovány za účelem vzdělání čtenářů a rozšíření zájmu o elektroniku. Autoři článků na serveru neberou žádnou zodpovědnost za škody vzniklé těmito zapojeními. Rovněž neberou žádnou odpovědnost za případnou újmu na zdraví vzniklou úrazem elektrickým proudem. Autoři a správci těchto stránek nepřejímají záruku za správnost zveřejněných materiálů. Předkládané informace a zapojení jsou zveřejněny bez ohledu na případné patenty třetích osob. Nároky na odškodnění na základě změn, chyb nebo vynechání jsou zásadně vyloučeny. Všechny registrované nebo jiné obchodní známky zde použité jsou majetkem jejich vlastníků. Uvedením nejsou zpochybněna z toho vyplývající vlastnická práva. Použití konstrukcí v rozporu se zákonem je přísně zakázáno. Vzhledem k tomu, že původ předkládaných materiálů nelze žádným způsobem dohledat, nelze je použít pro komerční účely! Tento nekomerční server nemá z uvedených zapojení či konstrukcí žádný zisk. Nezodpovídáme za pravost předkládaných materiálů třetími osobami a jejich původ. V případě, že zjistíte porušení autorského práva či jiné nesrovnalosti, kontaktujte administrátory na diskuzním fóru EB.